Hakkebøf med spejlæg


Hakkebøf med spejlæg kan spises til alle måltider men her har jeg brugt den som en mættende og proteinrig morgenmad. Man får en god start på dagen med sådan et solidt måltid fra morgenstunden og det kvæler effektivt sult og sukkertrang – også i de sene eftermiddagstimer.

Hakkebøf med spejlæg

Hakkebøf med spejlæg og blomkålsbearnaise

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Varm hakkebøffen i ovnen (200 grader) eller airfryeren i ca. 8-10 minutter, eller steg en ny bøf hvis du ikke har en rest.
  • Kom smør på panden, slå æggene ud og steg spejlæggene, til de er gyldne i kanten.
  • Anret det hele på en tallerken, krydr med salt og friskkværnet peber og læg lidt rucola ved siden af.
  • Server blomkålsbearnaisen i en lille skål. Den kan sagtens spises kold.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Hakkebøf med spejlæg – skøn restemad

Vi har nogle gange hakkebøffer til overs fra aftensmaden og de kan godt være lidt kedelige næste dag. Hemmeligheden er at understege dem en lille smule og så giver jeg dem fem minutter i airfryeren næste morgen. Så er den perfekt igen.

I mellemtiden kaster jeg et par æg på panden og finder en rest blomkålsbearnaise, hvis jeg er så heldig at have en rest af det og så har jeg en mættende og proteinrig morgenmad eller frokost.

Proteinrig morgenmad er nøglen

Det kan virke kontraintuitivt at spise et kæmpe måltid fra morgenstunden, hvis man gerne vil spare kalorier og mange gør da også det modsatte. De springer morgenmaden over for at spare på kalorierne. Det kan såmænd også fungere men det, som tit sker og som overses er, at der så snackes om eftermiddagen. En håndfuld flæskesvær her, en håndfuld mandler der, en humpel ost osv. Og det løber op. Og det, der så er sket, er, at nu har vi byttet et næringsrigt, proteinrigt måltid med et knap-så-næringsrig omgang fedtrige snacks. Faktisk ikke et godt bytte med de briller på.

Så lider du af eftermiddagssult og cravings, bør du i stedet prøve at starte dagen med en ordentlig ladning protein. Det vil nemlig regulere din appetit langt ud på dagen. Og det kunne jo fx være denne omgang hakkebøf med spejlæg ;-)

Denne opskrift er i øvrigt fra Keto på 4 uger.

Hakkebøf med spejlæg

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Hakkebøf med spejlæg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




    • Hvilken type dip kan du lide? Jeg har en hel samling med diverse dips og dressinger her: Dip og dressinger
      Hvis du godt kan lide bearnaise men bare ikke lige magter at lave blomkålsbearnaisen, så kan du købe en færdig bearnaisemayo. Den fra Eriks er både god og rimelig i ingredienser.

      Svar