Hakkebøf med spejlæg kan spises til alle måltider men her har jeg brugt den som en mættende og proteinrig morgenmad. Man får en god start på dagen med sådan et solidt måltid fra morgenstunden og det kvæler effektivt sult og sukkertrang – også i de sene eftermiddagstimer.
Hakkebøf med spejlæg og blomkålsbearnaise
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 130 g hakket oksekød eller en færdigstegt hakkebøf
- 2 æg
- 10 g smør til stegning
- 30 g Blomkålsbearnaise eller fx en estragonmayonnaise
- salt og friskkværnet peber
- rucola
Sådan gør du
- Varm hakkebøffen i ovnen (200 grader) eller airfryeren i ca. 8-10 minutter, eller steg en ny bøf hvis du ikke har en rest.
- Kom smør på panden, slå æggene ud og steg spejlæggene, til de er gyldne i kanten.
- Anret det hele på en tallerken, krydr med salt og friskkværnet peber og læg lidt rucola ved siden af.
- Server blomkålsbearnaisen i en lille skål. Den kan sagtens spises kold.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hakkebøf med spejlæg – skøn restemad
Vi har nogle gange hakkebøffer til overs fra aftensmaden og de kan godt være lidt kedelige næste dag. Hemmeligheden er at understege dem en lille smule og så giver jeg dem fem minutter i airfryeren næste morgen. Så er den perfekt igen.
I mellemtiden kaster jeg et par æg på panden og finder en rest blomkålsbearnaise, hvis jeg er så heldig at have en rest af det og så har jeg en mættende og proteinrig morgenmad eller frokost.
Proteinrig morgenmad er nøglen
Det kan virke kontraintuitivt at spise et kæmpe måltid fra morgenstunden, hvis man gerne vil spare kalorier og mange gør da også det modsatte. De springer morgenmaden over for at spare på kalorierne. Det kan såmænd også fungere men det, som tit sker og som overses er, at der så snackes om eftermiddagen. En håndfuld flæskesvær her, en håndfuld mandler der, en humpel ost osv. Og det løber op. Og det, der så er sket, er, at nu har vi byttet et næringsrigt, proteinrigt måltid med et knap-så-næringsrig omgang fedtrige snacks. Faktisk ikke et godt bytte med de briller på.
Så lider du af eftermiddagssult og cravings, bør du i stedet prøve at starte dagen med en ordentlig ladning protein. Det vil nemlig regulere din appetit langt ud på dagen. Og det kunne jo fx være denne omgang hakkebøf med spejlæg ;-)
Denne opskrift er i øvrigt fra Keto på 4 uger.
Kære Jane
Jeg er nu gået på Keto, og er på uge 2. I går læste jeg to af dine bøger. Det hele føles vidunderligt, og jeg mærker allerede, hvordan sulten er mindre og blodsukkeret stabilt. Det føles meget naturligt på en eller anden måde. Jeg er mere rolig.
Jeg er 52 år og i overgang, er blevet fed og kan ikke længere tabe mig. Heller ikke med en masse styrketræning. Så jeg prøver nu Keto vejen, også grundet sundhed.
Mit spørgsmål er: Er det normalt af have grøn (altså grønlig) afføring? Det har jeg ikke haft før. Kan det være en udrensning eller?
Opskriften er i øvrigt god, i sær som morgenmad. Det er faktisk lækkert at få, og jeg er mæt længe.
Mange glade og forventningsfulde hilsner
Wella
Hej Wella
Hvor dejligt – det lyder som om du har fået en god start.
Jeg synes umiddelbart ikke det er normalt med grøn afføring. I hvert fald er det ikke noget, jeg har hørt om mange gange. Men der sker så utroligt mange ting der i starten at mange ting kan være ‘normalt’. Det mest sandsynlige er at det går over af sig selv. Gør det ikke, ville jeg kigge kosten efter i sømmene. I så fald kan du evt. prøve at skrive, hvad du typisk spiser på en dag, så kan jeg lige kigge det igennem💚
Tak Jane.
Ja, jeg er sund, tager ingen medicin og har det godt, så jeg er ikke nervøs for det. Jeg tror det går over. Jeg ser lige tiden an de næste dage, og ellers skriver jeg til dig, med hvad jeg spiser.
Tusind tak for det! Ja, det er nemlig en god start. Og jeg har læst meget herinde om, hvordan folk oplever det forskelligt. Grundet min overgangsalder har jeg besluttet, at jeg bare skal være mega tålmod. Det skal nok komme. Men det kan tage tid. Pyt med det. Så længe man spiser så godt, som man virkelig gør på Keto. Det er vidunderligt!
Mange hilsner
Wella
Hvad kan man bruge i stedet for blomkålsbearnaise?
Hvilken type dip kan du lide? Jeg har en hel samling med diverse dips og dressinger her: Dip og dressinger
Hvis du godt kan lide bearnaise men bare ikke lige magter at lave blomkålsbearnaisen, så kan du købe en færdig bearnaisemayo. Den fra Eriks er både god og rimelig i ingredienser.