Hakkebøf med løg – med et twist!


De fleste kender hakkebøf med løg. Min version har dog fået et lille twist – nej, to faktisk. Og det giver denne gode gamle danske klassiker lidt fornyet liv på aftenbordet.

Hakkebøf med løg - med et twist. Få den opskriften på den lækre nyfortolkning af hakkebøf med løg her:

Hakkebøf med løg – med et twist!

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær løg i tynde skiver, vend dem med salt og lad dem dryppe af i en sigte i ca. 30 minutter. Hæld dem herefter over i et rent viskestykke og pres så meget af væden ud, som du kan.
  • Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og fordel løgene i seks lige store klatter.
  • Bland fars og revet ost. Form  hakkebøfferne og læg dem ovenpå løgene. Pres dem godt ned i løgene. Drys med salt og peber.
  • Opvarm smør eller kokoslie i en stegepande og steg hakkebøfferne heri, indtil oksekødet er næsten gennemstegt, og løgene har fået en god brun farve. Saml evt. flygtede løg op på bøffen igen.
  • Server med en god dip og lidt let grønt tilbehør.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mine unger er generelt temmelig begejstrede for gamle danske retter. Jo brunere, jo bedre, fristes jeg næsten til at sige. Og er der brun sovs, er alle lykkelige.

Udfordringen er lidt, at jeg ikke altid deler den begejstring helt. Jeg vil gerne have de klassiske retter, men jeg foretrækker tit noget lettere og grønnere tilbehør til. Her indgik vi dog et kompromis, og jeg fik salat og ungerne fik kartofler til. Men der var ikke nogen sovs. Den gemmer vi til “vinterudgaven”.

Hakkebøf med løg – med et twist

Twistet i denne version af hakkebøf med løg bestod i, at jeg pressede væske fra løgene og pressede dem ind i selve bøffen inden stegning. En lille ekstra finesse var også, at jeg havde rørt revet ost ud i farsen. Det kan jeg godt lide.

Og det smagte så fortrinligt. Både i går aftes og her til morgen, hvor jeg har spist det til morgenmad. Yes…

Hakkebøf med løg - med et twist. Få den opskriften på den lækre nyfortolkning af hakkebøf med løg her:
Hakkebøf med løg - med et twist. Få den opskriften på den lækre nyfortolkning af hakkebøf med løg her:

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Hakkebøf med løg – med et twist!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg er igang på keto og det har gjort super meget for min krop.
    Men en tanke strejfede mig som jeg ikke før har tænkt på.
    Vi plejede før keto at købe magert fars. Max 10% fedt
    Hvad ville du anbefale at købe nu.? Det samme eller skal der være lidt mere fedt i?
    Jeg er bestemt ikke god til at få spist fedt på kødet osv.

    Svar
    • Åh det er også lidt svært for man kan faktisk nærmest ikke finde høj fedtprocent mere. 10-12% er oftest den højeste og det er den, vi køber. Hvis jeg er heldig at finde nogle hakkebøffer med 18% køber jeg dem. En del af fedtet steger man jo desværre fra. Er det på panden, hælder jeg det over min mad, er det på grillen, begræder jeg at det er væk :)

      Svar
  2. hej
    er int i en madplan på min. 5 uger har tybe 2 og overvægt 125 kg skal ned på ca. 80 kg, er startet og har vundet godt + 3 kg.

    Svar
  3. Har du et godt fif til, hvordan jeg finder ud af, om min hakkebøf er stegt. Hakket kød må gerne være helt igennem – men jeg får altid stegt kødet for tørt. Jeg har mange talenter i et køkken, men ikke lige på bøffronten…

    Svar
    • Ha, nej, jeg er faktisk heller ikke i toppen der. Dog vil jegs sige, at jeg hellere understeger end oversteger og jeg har det fint med en stribe lyserødt i midten. Mit bedste trick er først at presse på dem med paletten og se om der siver blog ud og dernæst at mærke på dem med fingeren. Er de vildt bløde, skal de have lidt længere, men de må ikke nå at blive for hårde og faste. Især på grillen er det svært at ramme, synes jeg :)

      Svar
  4. Hej. Jeg har et spørgmål til dig. En dag prøvede jeg at lave din opskrift med kylling tandoori og det blev fantastisk godt. De næste to gange blev det mindre godt, da den græske youghurt skælnede og blev vandet. Den eneste forskel jeg lavede var, at bruge mindre stykker kylling, kylling fileter. Ved du hvad der kan være årsag til det? På forhånd tak. Marinakis@hotmail.com. Hilsen Marianna

    Svar