Hakkebøf med bløde løg


Hakkebøf med bløde løg holder altså stadig, og nogle gange er de gode klassikere jo klassikere af en grund. Og det er, fordi det bare virker. En god velstegt hakkebøf toppet med bløde løg og lidt dejligt grønt tilbehør er altså dejlig aftensmad.

Hakkebøf med bløde løg

Hakkebøf med bløde løg

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Lun bønnesalat

Bearnaisedip

  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk cremefraiche 38% eller mayo for mælkefri variant
  • 1 tsk tørret estragon eller 1 spsk frisk
  • 1 tsk bearnaiseessens
  • 15 g løg finthakket

Sådan gør du

  • Form kødet til to bøffer og krydr med salt og peber.
  • Smelt en klat smør på en pande og steg løgene ved lav varme, til de er blevet bløde. Læg løgene til side et øjeblik.
  • Skru helt op for varmen på panden og steg hakkebøfferne på panden. Tilsæt evt. lidt ekstra fedtstof til panden.

Bønnesalat

  • Overhæld bønnerne med kogende vand eller kog dem i et par minutter i en lille gryde. Hæld herefter vandet fra.
  • Skær rødløget i fine skiver.
  • Bland sennep med olie og smag til med salt, peber og evt. lidt sødning.
  • Rør sennepsdressingen sammen med de lune bønner og rødløget.

Bearnaisedip

  • Rør alle ingredienserne til dippen sammen og smag til.
  • Server hakkebøfferne med bløde løg, bønnesalaten og bearnaisedippen.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lav perfekte bløde løg

Hemmeligheden bag de perfekte bløde løg, er lav varme og tålmodighed. Løgene skal nemlig have lov til at karamellisere i det smeltede smør.

Nogen vælger at snyde lidt ift. farven og komme en smule sojasauce ved løgene, det kan du også sagtens vælge at gøre, både for farven og smagens skyld.

Tilbehør til hakkebøf med bløde løg

Her har den klassiske hakkebøf med bløde løg fået selskab af noget ikke helt så klassisk tilbehør, nemlig en grøn bønnesalat og en omgang bearnaisedip. Et lille tip her er, at bearnaisedippen også kunne være en kold klat af den populære blomkålsbearnaise, hvis du skulle være så heldig at have en rest af den. Den smager nemlig helt forrygende godt koldt også.

Mine unger, nu teens, har et sært forhold til løg. Der er mange grøntsager, som de ikke ligefrem spiser med fornøjelse, men lige løg elsker de. Rå og stegte, de kører dem bare ind. Det er så skørt😅

Så føler du dig en dag idéløs i køkkenet, vil jeg gerne slå et slag for en god gammeldags hakkebøf med stegte løg.

Hakkebøf med bløde løg

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Hakkebøf med bløde løg”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane.
    Har for nylig købt Keto på 4 uger og skal nu til at starte.
    Kan se at græsk yougurt er tilladt, men hvad med skyr? Lone

    Svar
    • Hej Lone
      Du skal ikke spise yoghurt eller skyr men du kan godt bruge en smule græsk yoghurt i din madlavning. Mælkeprodukt er ikke et måltid. Det er et lille add-on. Du skal spise som bogen foreskriver: Kød, grøntsager og fedt.

      Svar