Gyros – den græske shawarma


Gyros er jo alene grund nok til at rejse til Grækenland. Det lækre fedtede, krydrede kød serveret med salat og stærk tzatziki serverety svøbt i brød og nogle gange med pomfritter klemt med ind i herligheden.

Jamen, det smager jo så godt!

Når jeg skal lave gyros, der er Low Carb/KETO-venlige, starter jeg med at droppe brødet og i stedet smide det lækre kød og tzatzikien i et salatblad i stedet. Jeg anerkender, at det ikke er det samme, men mand, smagen er bare stadig god.

Og så kan grækerne altså beholde deres fedtede hvedebrød for sig selv, hvis du spørger mig.

Gyros - opskrift på græske gyros i Low Carb/ KETO version

Gyros – den græske shawarma

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
6
|
4 t

Ingredienser

Tilbehør

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 150 grader almindelig ovn.
  • Læg kødet i et ovnfast fad og fordel salt og det græske krydderi over det hele. Gnub det godt ind i kødet.
  • Hæld bouillon i fadet og giv det 3-4 timer, til kødet er så mørt, at det kan trækkes fra hinanden.
  • Træk kødet fra hinanden med to gafler og bland det med stegesafterne.
  • Server kødet i salatblade med tomat, rødløg og og den gode tzatziki. Drys med godt med salt.

Noter

Du kan også vælge at sætte temperaturen på ovnen lavere og langtidsstege i længere tid. Vi sætter den nogle gange så lavt som 65 grader og langtidssteger i 8 timer. Herefter slutter vi den af på grill, så overfladen bliver sprød og lækker.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Gyros - opskrift på græske gyros i Low Carb/ KETO version

Ferie i Grækenland

Al græsk mad giver mig akut lyst til at tage en mini-ferie til Grækenland. Faktisk har vi planlagt at tage på efterårsferie i år og vi talte længe om Kreta. Vi har været på Kreta så mange gange, at jeg næsten ikke kan tælle det, for der er jo SÅ dejligt. Vi besluttede dog, at det er tid til at se noget nyt og valget faldt på Mallorca i stedet.

Imens jeg sidder her med kødsaft fra en snasket gyros dryppende ned på hagen er det et valg, jeg næsten har fortrudt.

Well, er du så heldig, at du skal til Kreta, kan du måske få glæde af nogle af mine gamle skriverier her:

Kreta – Chania – rejsetips & restauranter

Samariakløften – en kæmpe oplevelse – hver gang!

Er du ikke så heldig, har jeg her sørget for, at du kan nyde lækre gyros alligevel. Se med herunder.

Nyhed: Ny bog til januar

FIX din fordøjelse er en bog, som hjælper dig med at løse dine fordøjelsesproblemer, uanset hvilken slags du måtte lide af. Fem forskellige skræddersyede handlingsplaner til de fem hyppigste fordøjelsesproblemer.

Læs mere her >>

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Gyros – den græske shawarma”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej
    Har du erfaring med at lave kødet dagen før og så varme det op?
    Hvis ja, hvordan opvarmer du det?
    /Eva

    Svar
    • Ja det bliver megagodt. Jeg plejer at sprede det ud på en bageplade med bagepapir og så først lune det ved 180-200 grader i måske 10 min og så til sidst giver jeg den lidt grill, så kødet bliver sprødt i kanterne. Det er SÅ godt :))

      Svar
  2. Aiiii….jeg fik alt, alt for meget salt i mit første forsøg med dette. Glemte at forholde mig til mængden af salt i bouillonen. 😣 Så det skal vist konsumeres i mindre portioner sammen med smagsneutralt tilbehør! Det duftede dog fantastisk undervejs, så jeg tænker at jeg skal prøve opskriften igen. 🙃

    Svar
    • Ej er det sandt? jeg kan aldrig få saltet til at smage igennem og må altid tilsætte ekstra bagefter for at få smag..

      Svar
      • Måske vi skal bytte en halv portion? ? 😉 Min løsning bliver at fryse ned i mindre portioner, og så laver jeg en ny portion på et tidspunkt, der bliver sådan lidt til den flade side. Jeg satser på succes med half’n’half-løsninger her og bekæmper madspild på livet løs!! 😄

        Svar
        • Haha ja, let’d do it!! Omend at putte ekstra salt på er noget nemmere end at tage det fra igen. God idé med at fortynde portionen :)

          Svar
  3. 5 stjerner
    Så fik jeg prøvet denne opskrift. Jeg synes ikke, jeg er så go’ til at tilberede hele (store) stykker kød. MEN, jeg havde købt en nakkefilet på 2 kg og havde luret lidt på at helstege den 😃
    Masser af din græske krydderiblanding, bouillon og nakkefiletten fik 5 timer på 150 grader. Ydersiden blev knasende sprød og det indeni var så mørt at det kunne tygges med øjenbrynene 😋
    “Dine” syltede rødløg, tzatziki og shawarma chilli dertil. Naturligvis 😁 Det smagte gudeskønt 🙏

    Svar
    • Hej Ane
      Herbamare grøntsagsbouillon er fx et ret anstændigt produkt. Men ellers bare læs på indholdet og vælg den, du synes, er mest anstændig.

      Svar
    • Nej det tror jeg ikke. Jeg tilbereder faktisk altid mine i alt fra 3-8 timer, ofte dog ved endnu lavere temperatur (fx 100 g). Det kommer sig ikke så nøje. Det vigtigste er at den får lang tid nok til at kødet bliver så mørt at det kan trækkes fra hinanden.

      Svar
    • Hej Karin

      I princippet kan man godt følge forløbet uden facebook, men man mister muligheden for sparring og erfaringsdeling med gruppen og mig. Den del foregår nemlig kun i gruppen.

      Selve det ‘formelle’ ved forløbet, dvs. alt indholdet, opskrifter, kostplaner, indkøbslister, tekster, videoer, træningsprogrammer, osv. ligger på en stor medlemsside, man får adgang til. Men muligheden for at stille spørgsmål ligger kun på Facebook.

      Jeg har haft tidligere kursister, som har lånt en mand/veninde/søsters FB-profil imens forløbet varede og løst det på den måde.

      Det er i hvert fald et tip :)

      Svar
  4. Hej Jane
    Vi skal faktisk til Kreta i efterårsferien for første gang, så tak for reminder om tips. Glæder os vildt til Samaria kløften.
    Tillykke med nyt hus i øvrigt. Det er fortsat så hyggeligt at føle dig ?
    Kh Ulla (Aksel og Viktors mor)

    Svar