Denne lækre gullaschsuppe er lavet med oksebov, løg og peberfrugt. Oksekødet har fået lov til at simre i oksebouillon i 1,5 time, til det er helt mørkt og lækkert og suppen kraftfuld og krydret.
Denne opskrift er afstemt til dig, der spiser Keto (den er nemlig fra min bog Keto på 4 uger). Er Keto ikke det vigtigste i verden, kan du sagtens tilføje flere grøntsager fx gulerødder, persillerødder, knoldselleri, bladselleri og/eller bruge gul eller grøn peberfrugt i stedet for rød.
Men mangler du en dejlig vintersuppe at lune dig på, er denne opskrift på gullash suppe til dig.
Ingredienser
- 650 g oksebov
- 40 g løg
- 2 fed hvidløg
- 200 g rød peberfrugt
- 3 spsk paprika
- 100 g koncentreret tomatpuré
- 1,5 liter oksebouillon
- 40 g smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 150 g cremefraiche 38%
- frisk persille
Sådan gør du
- Skær kødet i tern. Hak løg og hvidløg fint og skær peberfrugten i tern.
- Smelt smørret i en gryde. Saurter løg og hvidløg i et par minutter ved middel varm, til de er klare.
- Tilsæt kødet og brun det godt af. Tilsæt paprika og svits det med i ca. 1 minut.
- Tilsæt tomatpuré og bouillon og lad det koge op.
- Skru ned for varmen og lad retten simre videre i ca. 1,5 time, til kødet er mørt og suppen er kogt lidt in.
- Kom peberfrugterne i ca. 15 minutter, inden retten er færdig.
- Smag tilmed salt og friskkværnet peber.
- Server suppen i skåle med en god klat cremefraiche. Drys til sidste med hakket persille.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Gullaschsuppe og gamle traditioner
Jeg går tit på opdagelse i gamle klassiske retter, når jeg skal lave opskrifter, for der er jo en grund til, at de er blevet klassikere. Men en anden grund for mig er også at de repræsenterer et andet syn på mad, som jeg finder virkelig sympatisk.
I dag er mad blevet noget, der skal være hurtigt overstået og det må endelig ikke tage noget fra vores hverdag. Og derved går mange af kødudskæringerne tabt. Du kan ikke få en god gullash, der er værd at spise ud af en oksebov, hvis du kun har 15 minutter til rådighed. Mange af de anderledes kødudskæringer skal have lidt mere kærlighed for at blive rigtig spiseegnede. De skal langtidssimres – og så bliver de til gengæld så dejlige. Det gør dig i den grad gældende i denne opskrift på gullaschsuppe.
Og jeg ved godt at man selvfølgelig ikke laver en simreret, når man kommer træt hjem kl. 17.00 med to sultne børn, men så kan man måske lave den i weekenden så den bare skal lunes til hverdag.
Så er din hverdag presset, så prøv at lave en stor portion gullasch-suppe i weekenden. Hvor dejligt er det lige at komme hjem til efter en hård dag?
0 kommentarer til “Gullaschsuppe”