Gullaschsuppe


Denne lækre gullaschsuppe er lavet med oksebov, løg og peberfrugt. Oksekødet har fået lov til at simre i oksebouillon i 1,5 time, til det er helt mørkt og lækkert og suppen kraftfuld og krydret.

Denne opskrift er afstemt til dig, der spiser Keto (den er nemlig fra min bog Keto på 4 uger). Er Keto ikke det vigtigste i verden, kan du sagtens tilføje flere grøntsager fx gulerødder, persillerødder, knoldselleri, bladselleri og/eller bruge gul eller grøn peberfrugt i stedet for rød.

Men mangler du en dejlig vintersuppe at lune dig på, er denne opskrift på gullash suppe til dig.

gullasch-suppe

Gullaschsuppe

Føj til favoritter Print Pin
4
|
1 time 45 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær kødet i tern. Hak løg og hvidløg fint og skær peberfrugten i tern.
  • Smelt smørret i en gryde. Saurter løg og hvidløg i et par minutter ved middel varm, til de er klare.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af. Tilsæt paprika og svits det med i ca. 1 minut.
  • Tilsæt tomatpuré og bouillon og lad det koge op.
  • Skru ned for varmen og lad retten simre videre i ca. 1,5 time, til kødet er mørt og suppen er kogt lidt in.
  • Kom peberfrugterne i ca. 15 minutter, inden retten er færdig.
  • Smag tilmed salt og friskkværnet peber.
  • Server suppen i skåle med en god klat cremefraiche. Drys til sidste med hakket persille.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Gullaschsuppe og gamle traditioner

Jeg går tit på opdagelse i gamle klassiske retter, når jeg skal lave opskrifter, for der er jo en grund til, at de er blevet klassikere. Men en anden grund for mig er også at de repræsenterer et andet syn på mad, som jeg finder virkelig sympatisk.

I dag er mad blevet noget, der skal være hurtigt overstået og det må endelig ikke tage noget fra vores hverdag. Og derved går mange af kødudskæringerne tabt. Du kan ikke få en god gullash, der er værd at spise ud af en oksebov, hvis du kun har 15 minutter til rådighed. Mange af de anderledes kødudskæringer skal have lidt mere kærlighed for at blive rigtig spiseegnede. De skal langtidssimres – og så bliver de til gengæld så dejlige. Det gør dig i den grad gældende i denne opskrift på gullaschsuppe.

Og jeg ved godt at man selvfølgelig ikke laver en simreret, når man kommer træt hjem kl. 17.00 med to sultne børn, men så kan man måske lave den i weekenden så den bare skal lunes til hverdag.

Så er din hverdag presset, så prøv at lave en stor portion gullasch-suppe i weekenden. Hvor dejligt er det lige at komme hjem til efter en hård dag?

gullaschsuppe
Foto: Columbus Leth til Keto på 4 uger

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Gullaschsuppe”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?