Gulerodskagesalat en den klassiske råkost i nye klæder. Her er rosinerne nemlig lagt en marinade med kanel og appelsin og kokos er ristet sprød og det giver sådan en gulerodskage-vibe, som mine nu store børn ville kalde det.
Jeg har vaklet lidt med om jeg skulle dele denne her opskrift, for den er jo lidt høj i kulhydrat og især rosinerne er jo med til at hive den derop ad. Men den smager bare seriøst godt. Altså den smager jo som en gulerodskage, bare forklædt som salat. Eller i hvert fald derhen ad😅
Den er oprindeligt bragt i min børnefamiliebog Madglad og den er super populær blandt børn. At spise en sød gulerodsråkost, der smager af kage, er åbenbart noget, der falder i mange børns smag.
Gulerodskage-salat
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Kanelmarinade
- 1 spsk olivenolie
- 0,5 øko-appelsin saften herfra
- 1 tsk kanel
- 1 knsp salt
Sådan gør du
Kanelmarinade
- Rør først en marinade sammen af olivenolie, appelsinsagt, kanel og vaniljepulver og salt.
- Læg rosinerne i blød.
Råkost
- Skræl gulerødderne og riv dem groft. Kom dem i en skål.
- Rist kokosmel på en tør pande, til det bliver gyldent og begynder at dufte.
- Bland de revne gulerødder, kanel-rosiner og ristet kokos godt sammen og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Råkost, der smager af gulerodskage
Det er rosinerne, der er marineret i appelsinsaft med kanel, der sammen med det ristede kokos, leder tankerne hen på gulerodskage. Så spring ikke disse ting over.
Spring den over i Keto-perioder og brug den i Low Carb perioder eller server den for børn i voksealderen og nyd at de pludselig godt kan lide grøntsager.
0 kommentarer til “Gulerodskagesalat”