Gulerodsbrud. Sådan en blød og let sødlig bolle. Helt forblændet af den store succes med spinatbollerne, kastede jeg mig straks ud i en ny omgang bageri. Nemlig gulerodsbrud med solsikkekerner. Øj, dem elskede jeg, da jeg var ung.

Gulerodsbrud med solsikkekerner
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 4 æg
- 150 g hytteost
- 30 g smør smeltet
- 150 g gulerod revet
- 1 dl solsikkekerner
- 2-2,5 dl Pofiber
- 1 spsk Sukrin Gold
- 1,5 tsk kanel
- 1,5 tsk stødt kardemomme
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Blend eller pisk æg sammen med hytteost og smeltet smør og hæld blandingen i en skål.
- Rør revet gulerod, halvdelen af solsikkekernerne, Pofiber, Sukrin Gold, kanel og kardemomme i og rør dejen godt sammen med en ske.
- Læg klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. De må godt se lidt “rustikke” ud, synes jeg. Det er ligesom en del af charmen. Drys den anden halvdel af solsikkekernerne på toppen og bag bollerne i ovnen i 15-17 minutter.
- Opbevar bollerne i køleskabet eller fryser og lun dem i ovnen eller brødristeren inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. STKGulerodsbrud – glutenfrie gulerodsboller
Min opskrift på gulerodsbrud er jo både glutenfri og kornfri og altså stadig et godt stykke væk fra originalen, men jeg synes, de er et værdigt alternativ, og de smager forrygende med smør og ost (og med ost mener jeg selvfølgelig pålægschokolade!).
Det er dog alligevel mest ungerne, der nyder at spise disse til morgenmad. Jeg vil stadig hellere have æg, kød, grønt og fedt. Det er simpelthen sådan, jeg har det bedst.
Hvis man skal holde kaffeslabberas ville gulerodsbollerne her være fine og hyggelige på påskebordet. Sammen med den lækre appelsin-mandelkage fra i går fx.

Hej Jane
Jeg prøver at lave disse boller men synes ikke dejen er våd på samme måde som ved almindelig dej er dette korrekt?
Nej dejen er tør men har sådan en lidt fluffy konsistens. Brugte du hele mængden Pofiber?
Ja men jeg lavede en dobbeltportion og det er første gang jeg prøver at lave boller med profiber
Så er alt sikkert ok. Melfrit bagværk er meget anderledes end traditionelle gærdeje. Det er jo noget helt, helt andet. Både i konsistens og smag.
Jeg har lige prøvet at smage en men den virker meget melet og smuldrer når man skærer den ud
Ok jeg kan ikke vurdere om du har gjort noget galt eller om du bare er uvant med hvordan melfrit bagværk er…
Skal dejen være/virke tør og sætter sig ikke sammen på samme måde som almindelig dej skal den det? Den virker våd og kan sagtens formes til boller 😁
Hej Jane
Hvor mange gram kulhydrater er der ca. pr styk? ?
Hej Selma
se alt om energiberegninger her: https://www.madbanditten.dk/energiberegninger/
Er denne opskrift velegnet i lchf-kuren, tænker i forhold til Pofiber?
Andet spørgsmål: må majsmel gerne bruges i kuren :)
Hej Mathilde
Pofiber er meget kulhydratfattigt og fint velegnet på LCHF. Det kan ikke sammenlignes med kartoffelmel, hvis det er deraf forvirringen opstår.
Og majsmel er et nej. Majsmel er high carb og har ikke noget med LCHF at gøre.
Er du i tvivl, kan du altid tjekke næringsdeklarationen. At sigte efter madvarer med max 5 g kulhydrat pr.100 g er en udmærket tommelfingerregel :)
Jeg har lige bagt disse boller med fiber husk havde ikke andet og synes de er blevet meget gummiagtige er det pga. Fiber husk?
Dine boller på billedet ser meget mere sprøde ud
Pia
Ja du kan ikke bruge fiberhusk i stedet for Pofiber.
Men mine bliver nu heller ikke sprøde. Men de bliver ikke gummiagtige heller :)
Hej
Jeg har et barnebarn som ikke kan tåle glutenhverken glutenfri haver, hvede, byg og rugæg, nødder og mandler , kun laktosefri mælkeprodukter har du nogle gode forslag til boller og kage
Hilsen
Vibeke
Av, det var mange ting. Jeg tror desværre ikke, jeg har nogle opskrifter, der imødekommer alle de allergier… :-/
Hejsa
Hvorfor skal der ikke gær i? Bliver bollerne ikke lidt tunge, når de ikke skal hæve?
MVH Stine
Nej, gær har ingen funktion i melfrit bagværk. Bollerne bliver derfor heller ikke luftige som du kender dem fra traditionelle gulerodsbrud.
Kan man mon lave dejen dagen/aftenen før?
Det har jeg ikke prøvet men jeg tror ikke, det er så smart. I så fald skal du i hvert fald sætte dem som boller inden. Jeg tror dog hellere, jeg ville bage dem og så lune dem i ovnen næste dag.
Hej Jane…
er ikke fan er gulerod, det er ikke min smag :)
men prøv lige og riv en squasg og pres saften fra med viskestykke og bland den i dejen….wooow det smager godt :P
Årh hvor dejligt! det prøver jeg næste gang :)
Øv øv….
Jeg prøvede – synes, at de blev underligt grynede og meget flade…
Tænker, at jeg måske har haft lige lidt nok fibre i – og måske hvis dejen fik lov at stå og trække lidt mere….
Men jeg har ikke givet op – jeg skal nok få den til at lykkes.
Jeg har i dag lavet bollerne med græskarkerner (havde en rest ristede fra coleslaw i går?) og salte boller i stedet for søde. Er ikke så vild med sødt brød. Kan sige at pofiber kun koster 11 svenske kroner i ICA, men det kræver selvfølgelig at man kommer til Sverige ind imellem. Jeg har, som jeg kan forstå at du også har, faste varer jeg køber når jeg er i det svenske.
Jeg har brugt græsk yoghurt 10%. Det blev rigtigt fint. Og varieret med broccoli og kokosfibermel – elsker altså bare den opskrift ☺☺
Hvor længe kan de holde sig på køl?
3-4 dage i køleskab, vil jeg tro. Jeg plejer at fryse dem ned og tage en op efter behov :)
http://bikinifine.dk/de-perfekte-gulerodsboller/
Ligner dine. ;-)
Ej pjat! Hytteost er jo byttet til skyr og derved er det en helt ny og original opskrift! ;-)
Haha, så sandt. My bad! Nu skal jeg nok stoppe med det flueknepperi.. God påske!
Super fed hjemmeside du har ! :)
-Kan man anvende sukrin istedet for sukrin gold?
– kan man erstatte smøren med noget andet for at spare på kalorierne?
Vh. Mette
Yes, du kan sagtens bytte sukrin gold til sukrin.
Du kan udelade smørret helt for en tørrere, kaloriefattigere bolle. Generelt anbefaler jeg ikke at tage fedtet ud af maden, da det bare vil give dig en bolle, der mætter mindre og derfor gør dig hurtigere sulten – og så er du jo lige vidt med den kaloriebesparelse.
Hej,
Vil lige høre omkring brugen af hytteost. Jeg kan virkelig ikke lide det i almindelig brug, så er lidt usikker på om bollerne smager af den specielle smag som hytteost har – og generelt andre bagværk som pandekager osv. Der er mange opskrifter med hytteost som jeg holder mig fra.
Hvis det nu bare er smagen og ikke pga af allergi at jeg ikke vil bruge hytteost. Hvad vil du så anbefale som alternativ? Kan det være skyr, måske?
Vh
Sascha
Jeg oplever ikke hytteostsmagen som gennemtrængende overhovedet og jeg blender de væmmelige klumper væk :) Men du kan sagtens bruge et surmælksprodukt i stedet. Måske bliver bollerne lidt fladere af det, det ved jeg ikke lige :)
Hej Jane.
Hvordan kan det være at du ikke bruger bagepulver/gær i dine opskrifter? Jeg syntes bollerne bliver meget flade – men de smager godt ?
Gær har ingen funktion, når man bager uden gluten/mel, så det er omsonst at putte i. Bagepulver glemmer jeg bare tit. Jeg oplever ikke den store forskel om det er i eller ej. Her er det fx ikke i og mine boller blev fine alligevel..
Kan man bruge FiberHusk i stedet for profiber? ?
Nej det kan du desværre ikke.
Men alternativt kan du bage gulerodsbollerne fra “Spis dig mæt og glad”, som er med fiberhusk og mandelmel. Det er min absolutte yndlingbrødopskrift. (Brug fiberhusk i stedet for Husk, så får de den rette konsistens).
Hej Jane
Kan man bruge andet end hytteost ?
Min datter må ikke få mælk ?
Måske kokoscreme eller en af de der semi-suspekte “flødeoste” lavet på soja, tofu eller tilsvarende…
Hvad er kokoscreme? Kan ikke tåle mælkeprodukter men aner ikke hvad kokoscreme er…
Jeg tænker her på den fede del af en dåse kokosmælk. Du ved, hvis du sætter dåsen i køleskabet og den skiller i væske og kokosfløde/kokoscreme…
Kan man bruge président flødeost eller p
Filidelphia ost naturel ?
Til hvad? I stedet for hytteost eller hvordan? Det vil jeg tro, du godt kan.
Kan hytteost erstattes af Græsk yoghurt, Philadelphia & président smøreost. ?
Hej Janni
Jeg har svaret på dit tidligere spørgsmål. Mit gæt er ja. Jeg har ikke prøvet det :)
Hvor køber man pofiber og sukrin gold
Pofiber i supermarkeder, matas eller helsekost og Sukrin Gold i helsekost (og måske enkelte matas’er også).