Gulerodsbrud med solsikkekerner


Gulerodsbrud. Sådan en blød og let sødlig bolle. Helt forblændet af den store succes med spinatbollerne, kastede jeg mig straks ud i en ny omgang bageri. Nemlig gulerodsbrud med solsikkekerner. Øj, dem elskede jeg, da jeg var ung.

gulerodsbrud med gulerod og solsikkerkerner

Gulerodsbrud med solsikkekerner

2,50 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 180 grader.
 • Blend eller pisk æg sammen med hytteost og smeltet smør og hæld blandingen i en skål.
 • Rør revet gulerod, halvdelen af solsikkekernerne, Pofiber, Sukrin Gold, kanel og kardemomme i og rør dejen godt sammen med en ske.
 • Læg klatter af dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. De må godt se lidt “rustikke” ud, synes jeg. Det er ligesom en del af charmen. Drys den anden halvdel af solsikkekernerne på toppen og bag bollerne i ovnen i 15-17 minutter.
 • Opbevar bollerne i køleskabet eller fryser og lun dem i ovnen eller brødristeren inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Gulerodsbrud – glutenfrie gulerodsboller

Min opskrift på gulerodsbrud er jo både glutenfri og kornfri og altså stadig et godt stykke væk fra originalen, men jeg synes, de er et værdigt alternativ, og de smager forrygende med smør og ost (og med ost mener jeg selvfølgelig pålægschokolade!).

Det er dog alligevel mest ungerne, der nyder at spise disse til morgenmad. Jeg vil stadig hellere have æg, kød, grønt og fedt. Det er simpelthen sådan, jeg har det bedst.

Hvis man skal holde kaffeslabberas ville gulerodsbollerne her være fine og hyggelige på påskebordet. Sammen med den lækre appelsin-mandelkage fra i går fx.

Gulerodsbrud - madbanditten brød med hytteost og gulerødder


Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

68 kommentarer til “Gulerodsbrud med solsikkekerner”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 2 stars
  Min dej er tynd og flyder ud og bollerne har en højde som en underbolle *smil* Vil mene der skal dobbelt så meget pofiber i, men bliver det så til kanonkugler?
  Hvad gør jeg forkert?

  Svar
  • Æv jeg har bagt dem flere gange uden det problem. Bruger du de rigtige ingredienser i de rigtige mængder? Der er jo ikke rigtigt noget flydende i dem, der kan gøre dejen tynd….🤷🏻‍♀️
   Har du erfaring med at bage low carb brød? Bare så du ikke sammenligner dejen med en traditionel gærdej. Denne er mere løs og fluffy men kan fint klattes ud til boller.

   Svar
 2. Min datter kan ikke tåle gluten og laktose, og det er ret svært at få laktosefri hytteost, som er i en del af dine brødopskrifter. Kan du foreslå et alternativ? Fløde, flødeost og almindelig ost er nemmere at få laktosefrit, hvis det kan bruges. Vh Ulrikka

  Svar
 3. Hej Jane.
  Hvad tænker du om kikærtemel? Er det noget man kan bruge i forskellige bagværk. Ex Grønsagsbrød, pizzabunde osv.? Jeg har nu været på Keto siden marts, og har tabt 10 kg💪💪
  Hilsen Ulla

  Svar
  • Hvis man spiser Low Carb kan man fint bruge kikærtemel. På Keto bliver det for kulhydratrigt. Her er Pofiber i de små mængder det bruges i grøntsagsbrød et bedre valg.

   Svar
 4. Nu har min mand og jeg bagt en portion boller hver og når vi tager dem ud af ovnen, klapper bollerne sammen, hvorfor?
  Vh Sofie og Kim

  Svar
  • Fordi der ikke er gær og mel i. Mine hæver dog slet ikke. Men måske hvis æggene er pisket godt, kan det give en slags souffléfølelse. Det er i hvert fald et bud.

   Svar
 5. Nu har endelig fået lavet dem ordentligt og jeg vil bare lige fortælle at de er virkelig fantastiske det er virkelig god boller tak for altid gode opskrifter Tina Schjødt

  Svar
 6. Hej Jane
  Hvad forskel er der på pofiber og loppefrøskaller? Kan se at du ofte anbefaler pofiber. Jeg har aldrig brugt det, ved ikke hvad det er :) ville loppefrøskaller være ligeså god i bagværk?
  Mvh
  Jane H.

  Svar
  • Hej Jane
   Jeg anbefaler ikke det ene over det andet. Det er bare to forskellige produkter med hver sin effekt. Loppefrøskaller fungerer fint i opskrifter, der lige kræver en smule fibre for at hænge sammen, fx grøntsagsfladbrød, der lige skal have en enkelt spsk fibre for sammenhæng. Men loppefrøskaller kan ikke bruges som mel, som Pofiber kan. Så når jeg skal bruge ‘mel’ i mængderne fx 1-2 dl, er Pofiber det bedre valg.

   Svar
 7. Ja jeg har prøvet de der fiberboller og de er gode presser de saften i gennem en sigte eller ?ellers rigtig god dag ogtak for gode opskrifter 🙃

  Svar
  • Fra gulerødderne? Nej det gør jeg ikke. Hænger de ikke fint nok sammen efter bagning? Det synes jeg mine gør.

   Svar
 8. Jeg har lige prøvet at bage de her boller 2 gange den ene var de meget våde den anden gang knap så våde og aligevel var de våde hvad gør jeg forkert Tina

  Svar
  • Det ved jeg ikke. Der er jo ganske lidt væske i dem til så mange fibre. Er du vant til at bage melfrit? For konsistensen er jo meget anderledes end gærdej (hvis det er det, du har som sammenligningsgrundlag. Dejen her er sådan mere løs og fluffy…

   Svar