Gule madpandekager


Disse gule madpandekager vakte begejstring hos både voksne og børn. Madpandekagerne er glutenfri da de er lavet helt uden mel. De får den flotte gule farve fra gurkemeje og så har jeg tilsat lidt ekstra æggehvide, både for at de hænger bedre sammen og for at få proteinindholdet lidt op. Æggehviderne kan købes separat eller du kan gemme blommerne til dine morgenæg (hint: prøv mine luksus-røræg med ekstra æggeblomme).

Gule madpandekager med æggehvide og gurkemeje

Gule madpandekager

Føj til favoritter Udskriv Pin
6 stk
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk æg og æggehvider sammen med græsk yoghurt og fløde.
 • Tilsæt resten af ingredienserne og pisk det godt sammen så loppefrøskallerne ikke klumper.
 • Lad gerne pandekagedejen stå lidt, så loppefrøskallerne kan nå at suge lidt væske til sig.
 • Steg dem på panden ved mellemvarme i smør eller kokosolie. De må ikke blive for tynde, så går de nemmere i stykker.
 • Start evt. med at lave pandekagerne små indtil du har styr på at vende dem.
 • Tricket er at føre spatlen ind under pandekagen uden at den hænger fast og så hurtigt få dem vendt.

Noter

Du kan også godt stege dem i ovn i en stor plade. Smør/pensl evt. bagepapir med en smule olie og hæld dejen ud. Bag den i ovnen ved 180 grader, indtil den er helt gennemstegt. Det tager ca. 15 min. vil jeg tro. Løft den let fra pladen og lad den afkøle. Skær den i passende wrap-stykker med pizzaskæreren.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Udover disse madpandekager har jeg også de populære grønne pandekager med spinat, mozzarellawraps, rodfrugtwraps og Easy Peasy Pancakes (nemme madpandekager) med hytteost.

Tips til madpandekager uden mel

Som du måske kan læse i kommentarerne synes flere, at madpandekagerne kan være svære at vende, uden at de går i stykker. Jeg har derfor sat mængden af fløde lidt ned. Derudover kan det være en ide, lige at lade loppefrøskallerne suge lidt af væsken til sig, inden du går i gang.

Tricket er første og fremmest ikke at lave dem alt for tynde. Kom pandekagedejen på panden (uden at fordele den ret meget ud) og lad dejen blive næsten færdigbagt, før du vender dem. Før spatlen hurtigt ind under madpandekagen, uden at den hænger fast, og vend dem om. Al begyndelse er svær – du skal nok fange teknikken.

Du kan starte med at lave små gule pandekager, indtil du lige har styr på teknikken. Den første pandekage bliver næsten altid dårlig hjemme hos mig, gør den også det hos dig?

Ruller af glutenfri madpandekager

Det stiller altid lidt krav til kreativiteten at skulle få noget interessant ud af kedelige kyllingefileter, men så er det jo, at man kan trække det gode gamle rulletrick op af hatten.

Rulletrick, tænker du måske? Ja, altså mad, der kan rulles! Alle ved, at det altid hitter! I dette tilfælde altså de gule madpandekager. Det gør heller ikke noget at de er flotte i farven. Og så bidrager rullerne / madpandekagerne her også med mæthed, hvilket er ret smart!

Fyld til gule Keto wraps

Selve fyldet kan du varierer i det uendelige og er der gule madpandekager til overs, kan du bruge dem i madpakken.

Jeg lavede kylling med asparges. Det var der ikke så meget hokuspokus med. Kyllingen blev bare skåret i mindre stykker og stegt på panden sammen med fintsnittede asparges (og andet grønt) i godt med kokosolie og soja.

De meget gule wraps er lavet med inspiration fra madpandekagerne i Spis dig mæt & glad. Tilsat lidt ekstra gult!

For lige at banke smagen yderligere opad, rørte jeg en hurtig dressing af cremefraiche 38%, som jeg blandede med venlige mængder revet hvidløg og ingefær og lidt salt og peber. Og så serverede jeg hakket koriander og mynte ved siden af.

Rul maden og server. Jeg er altid alt for optimistisk ift. hvad der faktisk kan være i sådan en rulle.

Gurkemeje i madpandekager

Gurkemeje er jo sådan en lille mirakelrod, som er sat i forbindelse med både at dæmpe inflammation. Imponerende! Husk at peber øger optagelsen med flere 100%. Du kan læse mere om gurkemeje i mit store råvareindeks.

Selv bruger jeg den mest som madfarve. Når man har børn, er det ret populært at diske op med gul mad!

Glutenfri madpandekager med smag og farve fra gurkemeje. Lækre KETO wraps fra Madbanditten

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Gule madpandekager”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Jeg synes kun, det er den første, der er svær, men jeg har sådan en pandekageforbandelse, hvor alle de første, jeg laver, går i stykker. Så får jeg grebet om dem, og så går det fint.

   Svar
   • Jeg lider vist også af pandekageforbandelsen, så derfor har jeg gjort det til en vane, at den første portion på panden er lille, og ikke tæller med i det “færdige antal” .. så kan jeg stå og spise den mens resten laves ;)
    Vores familie er generelt rigtig glade for konceptet med madpandekager, da det er så dejlig nemt at få spist en masse grønt, og de her pandekager er bare et hit :)) SÅ dejligt :))

    Svar
 1. Kan de fryses. Jeg er en skovl til at lave spændende mad kl 18 og elsker når der er lækker, nem og sund mad i fryseren.

  Svar
 2. Blir lige nødt til at tilføje en lille variation her. Fyld pandekagerne med kylling, rød peber og cherrytomater som sammen er ristet af på panden. Pak pandekagerne med fyld og revet cheddar. Læg i ildfast fad og drys mere revet cheddar ovenpå. Varm i ovnen til osten er smeltet og lækker. Serveres med guacamole og cremefraice ….SÅÅÅ GODT…

  Svar
 3. Har lagt mærke til at du et sted eller to, har skrevet “loppefrøskaller eller HUSK” ..
  Kan loppefrøskallerne altid erstattes med HUSK, eller er det kun i nogle opskrifter? :-)

  Svar
  • Nej loppefrøskaller er lig (grøn) husk, jeg køber bare som regel et andet mærke. Køber du den gule fiberHusk skal mængden halveres ift. mine opskrifter.

   Svar
 4. Hej Jane.

  Jeg har her til aften prøvet at lave dine madpandekager, da jeg synes de lyder super lækre. Men de gik simpelthen i stykker, når jeg ville vende dem på panden. Har du en idé til, hvad det kan skyldes?

  Venlig Hilsen
  Naja

  Svar
 5. Hej Jane
  Du har altid mange spændende opskrifter.
  De her ruller, tror du jeg kan bruge noget andet når nu mit barnebarn ikke må få mælk, og heller ikke soya yoghurt ?

  Svar
 6. God idé.
  Min søn på 4 år er skræmmende meget et kulhydratbarn. Forstået på den måde, at han elsker sin rugbrød – og fred være med det – men han er stor tilhænger af hvidt brød og pandekager. Den mindste kerne og han stejler. Men det, der er helt magisk, er, at jeg kan få ham til at spise pandekager af enhver slags – så han får ofte fede, proteinrige pandekager serveret til morgenmad. Godt nok spiser han dem med jordbærmarmelade, men … Bedre end den hvide tebolle, som er hans favorit.
  Vi forældre er glade for den mexicanske mad, så de her pandekager vil da være oplagte for mig at prøve af. Tak for inspirationen.

  Svar
  • Min søn har også været et kulhydratbarn og han kunne sætte enorme mængder pasta til livs. Indtil jeg puttede en fed sovs på. Så blev han pludselig mæt af en portion. Tankevækkende, ikke?

   Og ja, pandekagerne her vil gøre sig godt som mexi-rulle!

   Svar
 7. mmm- mad i ruller- det laver jeg vist også for lidt af ;)
  Hvor meget smager de af gurkemeje ?
  Er lidt i tvivl om jeg kan lokke dem i den lidt besværlige student.

  Svar
 8. Nej, hvor lækkert, det skal da bestemt prøves! Generelt laver jeg da vist egentligt for lidt mad i ruller – det må der laves om på!

  Svar
 9. Rulletrick – hi hi ja det er godt at ha nogle gode tricks i ærmet når maden skal gøres lidt mere spændende og sjovt nok virker rulletricket næsten lige så godt som mad på pind tricket, som vi jo alle ved er og bliver det bedste trick når det kommer til servering ;-)

  God idé med gurkemeje i pandekagerne – solgul mag er altså også et trick man ikke må glemme :-)

  God sommerdag til dig også

  kh maria

  Svar
 10. Nøj, hvor ser det da bare lækkert ud! Det må jeg da vist afprøve i dag. Min mavse kan ikke lide hvedetortillas…

  Du må have en rigtig dejlig sommer – og tak for en særdeles inspirerende blog! :-)

  Svar