Guldkarameller


Guldkarameller, som både er hjemmelavede og sukkerfri, lyder det for godt til at være sandt. Det er det (næsten) ikke.

Disse hjemmelavede guldkarameller er lavet med en omgang fejlslagen og skilt karamel, jeg havde stående i køleskabet fra mit arbejde med Brød og kager i airfryer. Jeg ville teste, om det kunne lade sig gøre at varme karamellen op og få den til at samle sig igen. Og det lykkedes dælme! Når karamellen igen var smeltet, rørte jeg helt koldt smør i og så samlede den sig igen. Tip hermed videregivet til andre ulykkelige karamelskæbner.

Hjemmelavet guldkaramel

Men så havde jeg pludselig en portion saltkaramel, som jeg ikke lige vidste, hvad jeg skulle bruge til. Og det blev så til disse små guldkarameller.

Det er simpelthen små kugler af karamel dyppet i mørk chokolade. Fordelen ved disse, er at de er bløde og ikke sætter sig i tænderne som den oprindelige slags …

Guldkrameller sukkerfri

Guldkarameller

Føj til favoritter Print Pin
naturligvis sukkerfri
20 stk.
|
3 timer

Ingredienser

Sådan gør du

  • Kom fløde og sirup i en lille gryde og lad det koge op.
  • Skru ned for varmen og lad den reducere til ca. halvdelen under jævnlig omrøring (20-30 min.).
  • Hvis karamellen skiller, tag du den af varmen.Rør nu det kolde smør i + evt. et skvæt koldt fløde, og lad karamellen samle sig.
  • Når karamellen er tyknet til det har ca. samme konsistens som kondenseret mælk.
  • Rør lidt flagesalt i og kom det i en beholder foret med bagepapir. Sæt det på køl til det er helt stivnet.
  • Tag karamellen ud når den er stivnet, skær den i små stykker og tril dem til kugler.
  • Smelt chokoladen og vend karamellerne deri. Kom dem på et stykke bagepapir, sæt dem evt. på køl og lad chokoladen stivne. Jeg brugte en ske og et træspyd til, at vende karamellerne i chokoladen og løfte dem op.
  • Opbevar dem på køl.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mere karamel

Jeg har en del opskrifter med karamel, de er dog af lidt ældre dato og det er ikke så tit at jeg tager dem frem, da jeg pludselig ikke kunne få karamellen til at lykkes. Men nu håber jeg, at jeg har fundet fidusen til den skilte karamel (jeg har prøvet den af flere gange). Lad mig lige vide i kommentarfeltet, om det også virker for dig.

Hvis du har mod på mere karamel kan du også lave julekarameller, karamelsauce med havsalt eller chokoladeæg med saltkaramel.

Og så lige et lille tip: Hvis du har smeltet chokolade tilbage i skålen, plejer jeg altid at tage en håndfuld nødder fx mandler og valnødder, vende dem i den smeltede chokolade og lade dem køle af på bagepapir. Så er der de lækreste chokoladenødder.

guldkarameller

Er du i tvivl om, hvor meget du skal spise?

Så prøv min online kalorieberegner.

Du indtaster dit køn, din alder, din højde, din vægt og dit aktivitetsniveau og så fortæller beregneren dig, hvor mange kalorier du skal spise, hvis du vil holde vægten, hvis du ønsker vægttab og hvis du ønsker at arbejde på at øge i muskelmasse.

Jeg har lavet to forskellige oplæg til vægttab. En, jeg kalder stabilt vægttab, som er egnet til et stabilt og realistisk vægttab, hvor du stadig har god energi, sover godt og bevarer din muskelmasse og hvor der stadig er plads til et socialt liv. Og så en, jeg kalder målrettet vægttab, som du kan bruge i perioder, hvor motivationen er særligt høj, eller hvor du er indstillet på at give den en ekstra skalle og er ok med, at det kræver lidt ekstra fokus.

Når du har udregnet dit kaloriebehov, hjælper jeg dig med at få styr på dine makronæringsstoffer (kulhydrat, protein og fedt), alt efter om du ønsker at spise Keto eller Low Carb.

Kalorieberegneren er med i mit SØLV og GULD medlemskab, men du kan prøve den i den gratis prøveperiode, hvis du ikke er medlem allerede.

Jeg vil prøve det gratis i 7 dage!

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Guldkarameller”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?