Guldkarameller, som både er hjemmelavede og sukkerfri, lyder det for godt til at være sandt. Det er det (næsten) ikke.
Disse hjemmelavede guldkarameller er lavet med en omgang fejlslagen og skilt karamel, jeg havde stående i køleskabet fra mit arbejde med Brød og kager i airfryer. Jeg ville teste, om det kunne lade sig gøre at varme karamellen op og få den til at samle sig igen. Og det lykkedes dælme! Når karamellen igen var smeltet, rørte jeg helt koldt smør i og så samlede den sig igen. Tip hermed videregivet til andre ulykkelige karamelskæbner.
Hjemmelavet guldkaramel
Men så havde jeg pludselig en portion saltkaramel, som jeg ikke lige vidste, hvad jeg skulle bruge til. Og det blev så til disse små guldkarameller.
Det er simpelthen små kugler af karamel dyppet i mørk chokolade. Fordelen ved disse, er at de er bløde og ikke sætter sig i tænderne som den oprindelige slags …
Ingredienser
- 2 dl fløde
- 0,5 dl SukrinSirup Gold
- 2 spsk koldt smør kan udelades, hvis karamellen samler sig uden
- flagesalt
- 40 g mørk chokolade 70-85%
Sådan gør du
- Kom fløde og sirup i en lille gryde og lad det koge op.
- Skru ned for varmen og lad den reducere til ca. halvdelen under jævnlig omrøring (20-30 min.).
- Hvis karamellen skiller, tag du den af varmen.Rør nu det kolde smør i + evt. et skvæt koldt fløde, og lad karamellen samle sig.
- Når karamellen er tyknet til det har ca. samme konsistens som kondenseret mælk.
- Rør lidt flagesalt i og kom det i en beholder foret med bagepapir. Sæt det på køl til det er helt stivnet.
- Tag karamellen ud når den er stivnet, skær den i små stykker og tril dem til kugler.
- Smelt chokoladen og vend karamellerne deri. Kom dem på et stykke bagepapir, sæt dem evt. på køl og lad chokoladen stivne. Jeg brugte en ske og et træspyd til, at vende karamellerne i chokoladen og løfte dem op.
- Opbevar dem på køl.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mere karamel
Jeg har en del opskrifter med karamel, de er dog af lidt ældre dato og det er ikke så tit at jeg tager dem frem, da jeg pludselig ikke kunne få karamellen til at lykkes. Men nu håber jeg, at jeg har fundet fidusen til den skilte karamel (jeg har prøvet den af flere gange). Lad mig lige vide i kommentarfeltet, om det også virker for dig.
Hvis du har mod på mere karamel kan du også lave julekarameller, karamelsauce med havsalt eller chokoladeæg med saltkaramel.
Og så lige et lille tip: Hvis du har smeltet chokolade tilbage i skålen, plejer jeg altid at tage en håndfuld nødder fx mandler og valnødder, vende dem i den smeltede chokolade og lade dem køle af på bagepapir. Så er der de lækreste chokoladenødder.
0 kommentarer til “Guldkarameller”