Gul karry med oksekød, grøntsager og blomkålsris


Sådan en omgang gul karry md oksekød smager bare så lækkert og er en af mine favoritter i thai-køkkenet. Her lavet med en masse grøntsager, ekstra chili og serveret med blomkålsris.

Gul karry med oksekød og grøntsager

Gul karry med oksekød, grøntsager og blomkålsris

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

Til servering

Sådan gør du

  • Opvarm kokosolien i en sauterpande og tilsæt karrypasta, revet ingefær og chili. Lad karrypastaen riste lidt, så smagen og duften rigtig kommer frem.
  • Brun herefter kødet heri og tilsæt kokosmælk. Lad saucen samle sig godt om kødet sammen med karrypastaen.
  • Tilsæt alle de andre ingredienser (minus grøntsager) og lad retten simre i ca. 15-20 minutter, til du har en dejlig cremet karrysauce.
  • Kort før servering overhælder du blomkålsris med kogende vand og dræner straks vandet fra i en si. Hæld i en skål og server. (Hvis du bruger dem fra frost skal de vist koge 3 min.)
  • Når du er ved at være klar til servering, fisker du kaffir limebladene op og tilsætter grøntsagerne til saucen.
  • Vend det hele godt rundt i saucen. Smag til en sidste gang, så du får den ønskede karrysmag.
  • Hæld hele balladen i et serveringsfad eller server direkte i sauterpanden sammen med blomkålsrisene.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Thai-madlavning med gul karry

I mange år tog vi til Thailand om vinteren, det var min livsline de fire vintre det stod på. Vinteren er bare ikke min tid. Jeg bliver lidt sølle, går ned i gear og har mest lyst til at gå i hi og først vågne igen til foråret.

Som kompensation har jeg kastet mig ud i thai-madlavning. Gul karry er en evig favorit her. Og det er en kunst, man hele tiden kan blive bedre til, for det er megasvært at ramme den gode karry-smag.

Karrypasta og karryretter

Selv ude i Thailand er kvaliteten af de karryretter, man får serveret en blandet fornøjelse. Nogle smager, så englene synger, nogle er så stærke, at de er uspiselige, mens andre smager… i bedste fald kedeligt. Mængden af sukker spiller sikkert en rolle her, men ellers er det at lave en god karry en on-going proces, hvor man smager til og balancerer og smager til og balancerer.

Det er svært at give en præcis opskrift her. Smag og styrke varierer meget i karrypastaer (min er mild og er faktisk ikke specielt god), så brug opskriften her som inspiration og husk at smage til og tilsætte ekstra salt, sukker, limesaft, Tamari, fishsauce eller hvor du nu synes, den halter…

Når du er ved at være klar til servering, fisker du kaffir limebladene op og tilsætter grøntsagerne til saucen. Vend det hele godt rundt i saucen. Smag til en sidste gang, så du får den ønskede karrysmag. Hæld hele balladen i et serveringsfad eller server direkte i sauterpanden sammen med blomkålsrisene. Lad familien selv tage for sig af retterne.

Når vi ikke kan komme til Thailand, må Thailand jo komme til os. Eller noget…

Gul karry med oksekød og grøntsager


Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Har du brug for hjælp med Keto?

Keto kan være forvirrende at starte med, men der kan også være meget at hente i at ramme den mest effektive Keto-variant til vægttab. Min Keto-variant er ikke den, hvor du skal spise enorme mængder fedt. Du spiser stadig fedt men i en afstemt mængde, der passer til, om du vil ned i vægt eller holde vægten.

Lad en af mine kostplaner hjælpe dig godt på vej

Kostplaner

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Gul karry med oksekød, grøntsager og blomkålsris”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej.
    Når du skriver cremen fra 1 dåse kokosmælk og 1 dåse kokosmælk nedenunder, så betyder det jeg skal købe 2 dåser, ikke? Eller er en nok??

    Svar
    • Ja netop. Her har jeg brugt en hel dåse kokosmælk + cremen fra en anden dåse kokosmælk (dvs. hvor kokosvandet er siet fra) :)

      Svar
  2. God meget sen aften:-)
    Det er en skam, at I ikke kommer til Thailand. Jeg har flere venner fra Thailand og elsker dem og deres mad.
    Har du været på Malta? Kan anbefales, der er skønt i eget hus med gårdhave og soltag i Melieha Bay på Malta, det er Dansk Folkeferie som har det.
    Din mad ser æstetisk og skøn ud. Vi må prøve det her i huset.
    Min datter laver en hel del kreativt, så hun får lov at forsøge med dine retter. Hvis du har tiden i denne kølige, triste efterårstid så prøv at se bloggen på: http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
    Har du haft din blog længe?
    Har du gode råd til min datter, som er nystartet?
    Hilsner fra en mor og et godt efterår.
    Tina

    Svar
  3. Nammenam, det ser lækker, lækker ud :D jeg har aldrig prøvet den gule karrypasta, jeg er altid faldet i den grønne eller den røde. Hvordan er smagen?

    Svar
    • Den gule er lidt mildere og rundere og derfor mere børnevenlig. Men faktisk synes jeg, styrken varierer fra mærke til mærke. Den, jeg har, er ret mild.

      Svar
  4. Ser og lyder skønt. Elsker thai-mad. Hvorfor bruger man kokossukker? Er det bedre / sundere end alm. Sukker? :)

    Svar
    • Kokossukker har et væsentligt lavere glykæmisk index end almindeligt sukker. Det betyder, at blodsukkerpåvirkningen er meget lavere. Desuden indeholder kokossukkeret vitaminer og mineraler, i modsætning til almindeligt sukker, der ikke bidrager med noget som helst. :)

      Svar
  5. Rød chili kan vist dække over en hel del forskellige slags (siger han efter at have set chilismagninger af Chili-Klaus på YouTube). Taler vi om vindstyrke 15, eller…? :-)

    Svar
  6. Tak for inspiration! Det ser vildt MUMS ud og skal bare prøves. Jeg eeeeeeelsker Thaimad <3 Lækkert, lækkert! Har det lige som du, at jeg lever i sommer'kvart'året (det er jo ikke engang et halvår)og forsøger at overleve resten af året, til næste runde med sol og varme. Har desværre til gode at rejse til Thailand (har drømt om det i mange år, men manden vil til Norden (vi ér i Norden for pokker da…)) ;-)

    Svar
  7. Muns! Det lyder godt nok lækkert :)

    Nogen forslag til en anden måde at lave blomkålsris på?

    Jeg har igen foodprocessor og tænker at skal jeg rive på et almindeligt rivejern, så kommer det til at tage lang tid at lave en portion til 4 personer :D

    Svar