Sukkerafvænning


Spiser du for meget sukker og har du indset, at du har brug for sukkerafvænning, så læs videre her.

Det diskuteres stadig i officielle kredse, hvorvidt sukkerafhængighed findes eller ej. Men eftersom du er her, gætter jeg på, at du , ligesom mig, har et problematisk forhold til det hvide stads og jævnligt tænker ‘hvordan stopper man med at spise sukker’? Og så er du måske i virkeligheden også ligeglad med, om det “findes” eller ej.

Hvis du konstaterer, at sukker kan give dig en glædesfølelse af en anden verden for derefter at sende dig direkte i kulkælderen, eller hvis du oplever det som umuligt at stoppe med at spise det, hvis du først er startet, så har du måske mest af alt brug for et kram og for, at der er nogen, der fortæller dig, at du ikke er alene om at have det sådan.

Du er ikke alene!

Sukkerafvænning – hvad gør man?

Det første, du skal forstå med sukkerafvænning er, at du ikke skal forvente opbakning fra dine omgivelser. Snarere skal du forvente, at de vil prøve at få dig til at spise sukker, som om din sukker afvænning er et brud med en social kontrakt, I har indgået.

Kom nu, et stykke kan du vel nok tage… jeg har bagt den her kage fordi du kom. Det skal jo heller ikke blive for fanatisk, vel?

Sagen er bare at grunden til at du netop ønsker afvænning fra sukker er at du ikke kan nøjes med en bid eller et stykke. Det kan godt være du kan besinde dig der til arrangementet, men på vej hjem, stikker du lige forbi 7eleven, for trangen til mere er så stærk og nu sidder du i saksen igen og spiser igen sukker hver dag og mere og mere for hver dag, der går.

Sådan stopper du med at spise sukker

At stoppe med at spise sukker, kræver kun én ting af dig: Nemlig at du stopper med at spise sukker. Og det lyder jo nemmere sagt end gjort, men det vigtige, du skal forstå er at det ikke fungerer for dig at spise sukker med måde.

Og det, du især skal forstå er, at det er TUSINDE gange nemmere at takke nej end det er at stoppe, når du først er startet.

Mange tror, at det er bedst at afhjælpe sukkertrangen ved at spise lidt sukker, men for sukkermisbrugeren bliver lidt sukker lynhurtigt til en hel masse sukker. Sukkertrang er som en herreløs kat og så længe du fodrer den, jo oftere vil den komme tilbage.

Så når du skal på sukkerafvænning, har du én ting, du skal overholde: Spis ikke sukker.

Gode råd til sukkerafvænning

Der findes en masse gode råd til sukker afvænning og du kan gøre meget for at hjælpe dig selv til det bedst mulige udfald.

Du kan først og fremmest spise en kost, som holder dit blodsukker stabilt. Når du spiser mad med mange kulhydrater (sukker, brød, ris, pasta osv.) skyder du dit blodsukker op og når det falder igen, oplever du akut sult og sukkertrang, der kan gøre det svært at modstå de søde sager. Du kan altid starte med at læse mere her Bliv sukkerfri.

Kostråd til afvænning af sukker

At spise en blodsukkerstabil kost er første skridt. Her kan du sørge for at spise nok protein og at spise nok i det hele taget og du kan sørge for at spise, så dine signalstoffer (dopamin, serotonin og beta-endorfin) normaliseres.

At spise sundt fedt kan også hjælpe til at mindske trangen til sukker. For mange virker det farligt at skulle spise mere fedt, men måske er det netop deres kost uden fedt, der har fået dem til at falde i sukkerskålen?

På kurset Sukkerfri NU har jeg lavet 5 kostråd til sukkerafhængige, som jeg garanterer vil gøre dig sukkerfri i en fart. Målet her er at give dig mest muligt støtte i den kost, du spiser og spise så du oplever mindst mulig sukkertrang, du skal stå imod.

Derudover tager jeg dig i hånden og guider dig igennem din sukker afvænning dag og dag, de første 21 sukkerfrie dage. Herefter føler du dig så forankret i din sukkerfrihed, at du sagtens kan stå på egne ben.

sukkerafvænning - sukkertrang afvænning - symptomer på trang til sukker

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Sukkerafvænning”

Skriv en kommentar

 1. Jovisst finnes det sukkeravhengighet. I følge Bitten Jonsson, så er det en hjernesykdom, på lik linje med andre avhengigheter. Hun holdt et veldig interessant foredrag angående saken, og det finner du her om du er interessert:
  http://www.youtube.com/watch?v=D5Uzj-7LuGw

  Jeg syntes det var en godt anvendt time, ja faktisk har jeg lyttet på det to ganger.
  Og når jeg først er her inne; tusen takk for god og inspirerende blogg :)

  Svar
  • Mange tak for det link, May-Britt, og for rosen til bloggen. Jeg har haft stor glæde af Bitten Jonssons bog Sukkerbomben (hedder den i hvert fald på dansk), og vil bestemt sætte en time af til at se foredraget.

   Svar
   • Jeg har akkurat oppdaget henne jeg.. Måtte bestille meg boken hennes, selv om den ikke er oversatt til norsk. Så nå blir det for meg å lese på svensk. Sukkerbomben, og Gunilla Sahlins bok; hvitt begjær. Blir spennende :)

    Svar
 2. Åååh sukkercravings har styret mit liv siden… jah så længe jeg kan huske. LCHF er det ENESTE der har hjulpet ! Nu har jeg levet LCHF i over en måned og bliver decideret utilpas når jeg ind i mellem tillader mig et stykke kage.
  Jeg kan mærke når mit blodsukker styrtdykker, og jeg har sukkercravings i MANGE timer efter. PUHA ! Sukker burde forbydes …

  Svar
  • Helt enig! Min oplevelse er helt den samme. Når man tidligere har levet med svingende blodsukker og oplever, hvor godt man har det, når man pludselig bliver helt “stabil”, får man aldrig lyst til at vende tilbage :-)

   Svar
 3. Din guide er rigtig god, og jeg har forlængst føjet den til foretrukne. Den er rigtig inspirerende at hive frem en gang imellem, når man skal “op på hesten igen”.
  Fx lige netop i dag.. I går havde Manden købt M&M’s. Jeg gik helt amok i dem som en frådende Greyhound på en væddeløbsbane, åd og åd, og har boblemave i dag og humørsvingninger. Har lige læst en artikel i I Form om at sukker er mere vanedannende end kokain. Ja, det tror jeg på! FORDI: Jeg kan sgu’ ikke engang lide M&M’s! Men de stod der, og så kørte jeg bare i hovedet. Hmm..
  Det bliver der så rettet op på i dag. Løb en morgentur, og spiste en mandel/Husk/æggepandekage, med kanel, kokosmel, peanutbutter og hytteost, og jeg har det godt lige nu. Skal bare ikke i nærheden af sukker i dag, kan jeg mærke.. :-/

  Svar
  • Jamen, det er jo utroligt! Hvorfor spiser man noget, man ikke engang kan lide? Der er helt andre kræfter på spil, det tror jeg også. Lyder sørme ellers som en lækker morgenmad!

   Svar