I mit køleskab har der længe stået en fin pose med rå kakaomasse, som jeg ikke havde bestilt men ikke fået brugt. Nu er det jo heller ikke sådan at man partout skal bruge de ting, man køber, øjeblikkeligt, men da jeg stødte på den, var det da en glimrende anledning til at lave en gang chokolade.
Gufguf chokolader
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
(virkelig i cirkatal)
- 150 g kakaomasse
- 1 spsk kokosolie
- 1 spsk kakaosmør
- 1-2 spsk Sukrin Gold
- 1 spsk lucumapulver
- 1 spsk cashewnøddesmør
- 1 nip vaniljepulver
- 1 håndfuld kokosmel ristet på en tør pande
Sådan gør du
- Kakaomassen, kakaosmørret og kokosolien smelter i vandbad (en skål oven på en gryde med let kogende vand).
- Når massen er smeltet, røres de øvrige ingredienser i (undtagen kokos), og det hele smages til.
- Til sidst hældes den flydende herlighed i små forme, isterningebakker af silikon f.eks. eller som her i en plastikbeholder beklædt med film.
- Kokosen puttes enten i først eller sidst, alt efter hvad du synes er nemmest.
- Stil chokoladen på køl eller frost, til den er stivnet og kan skæres ud i stykker.
- Spis – og forsøg at levne, så du har til en anden god gang. Det er dog ikke lykkedes herhjemme endnu… ;-)
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Det endte med en portion gufguf-chokolader, som lillepigen døbte dem efter den chokoladekage, man kan lave med det der kakao-kokossnask på toppen. Jeg tror dog der er Den du ved nok – kage med chokolade og snasket topping hun mener.
I virkeligheden var det bare chokolader med ristet kokos. Dejligt.
Hej Jane
Først og fremmest tak for en dejlig blog og en dejlig bog :-)
Jeg ville høre om du nogensinde har eksperimenteret med at lave din egen mælkechokolade? Jeg har sagt til familien at de ikke skal købe juleslik i år, for jeg skal nok lave det LCHF-style. Jeg er dog ikke så pjattet med mørk chokolade, men elsker mælkechokolade. Gad vist om man kan lave det på LCHF manér?
Mja, men ikke med stor succes. Jeg synes, man skal bruge uforholdsmæssigt meget “sødning” og det ødelægger smagen, synes jeg. Jeg spiser faktisk hellere helt almindelig mørk chokolade.
Spiser du chokoladen kold? Det er normalt ikke godt for smagen. Er den blød og smattet ved stuetemperatur?
Jeg spiser chokoladen ved alle temperaturer. På det punkt er jeg ikke spor kræsen ;-) Chokoladen kan svede lidt ved stuetemperatur. Særligt hvis der er meget kokosolie i.
Nååååårh ja, de lyder lækre!!!
Mums :) Gør det noget for smag og/eller konsistens med kakaomassen i modsætning til chokolade kun med kakaosmør?
Nej, det synes jeg ikke umiddelbart. Det er noget tid siden, jeg har lavet chokolader med ren kakaosmør, så jeg kan muligvis ikke huske det helt tydeligt.