Gode gryderetter er bare super populære. Det stopper aldrig med at forbavse mig, I elsker bare gryderetter!
Og det er lidt sjovt, for selv opfatter jeg gryderetter som en smule kedeligt, selvom jeg vil indrømme, at de vokser også på mig. Men som barn havde jeg sådan et hadforhold til gryderetter – og som barn af 70’erne var det jævnligt på bordet.
Mine unger har det helt anderledes. De elsker en gryderet med god sovs og skovler det i sig.
Især paprikagryden med kylling og cocktailpølser er populær hos de to 12-årige.
Men her får du altså mine fire mest populære gryderetter.
4 GODE GRYDERETTER
Og så kaster jeg lige en bonus ind til slut. En slags honorable mention, som man vist kalder det, når man ikke helt har nået listen men alligevel fortjener at blive nævnt.
VIKINGEGRYDE
Vikingegryden er en af de mest populære opskrifter overhovedet, så den fortjener selvfølgelig førstepladsen her.
Find opskriften her: Vikingegryde
PAPRIKAGRYDE MED KYLLING OG COCKTAILPØLSER
Lækker cremet sovs og kylling og cocktailpølser gør paprikagryden til en vinder.
Find opskriften her: Paprikagryde
MØRBRADGYDE MED BACON OG SVAMPE
Også en gryderet med lækker cremet sovs men her med svampe og bacon i.
Find opskrift her: Mørbradgryde
JÆGERGRYDE
Den gode jægergryde fortjener også en plads på listen, da den også går rent hjem i de flestes smagsløg.
Find opskriften her: Jægergryde
BONUS: mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg
Jeg ved ikke helt om den klassificerer som gryde, men jeg synes, den fortjente at komme med.
Find opskrift her: Mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg
Hej Jane
Undskyld hvis du allerede har lavet det, og jeg bare ikke kan finde det, men et ønske her fra en travl børnefamilie kunne være en opskriftssamling eller kogebog med opskrifter fokuseret på “fryser-mad”.
Ja, det lyder måske skørt og ikke så lækkert, men jeg har fundet ud af, at keto for mig står og falder meget med, hvor let maden er at få på tallerkenen. Og selv om dine opskrifter generelt er lette at gå til, kan det godt være svært for mig at komme ud og lave mad både til frokost og aften, så hvis man kunne have nogle “hjemmelavede keto-færdigretter” i fryseren lige til at tø op og varme, så ville det gøre hele forskellen, tænker jeg.
Dage med fire gange keto-fiberbrød eller lignende (fordi det skal gå stærkt) bliver bare for kedeligt og jo heller ikke sundt.
Jeg har i lang tid kørt med din Chicken Korma fra første keto-kogebog, som jeg aldrig bliver træt af. Den og så nogle blomkålsris på frys, så er man jo kørende. Og så gryderetterne her fra denne side (selv om de vist er LCHF og ikke keto?) og så selvfølgelig dine “klassiske frikadeller” i fryseren sammen med diverse grønsagsblandinger med lav kulhydratprocent.
Og kødsovs.
Men jeg kan godt køre lidt sur i det, og man kan garanteret lave flere spændende ting med fryser-mad. Supper, måske, eller – ja – alverdens andre ting.
Så hvis du på et tidspunkt kunne tænke dig at lave nogle opskrifter fokuseret på “det travle liv”, hvor maden skal kunne fryses ned i store mængder, men stadig være spændende, og hvor man skal kunne tage et helt måltid ud af fryseren – så kast dig endelig ud i det. Jeg vil i hvert fald gerne betale for det.
Kh “fryser-overlever-Mai” :p
Hej Mai
Det er en megagod idé! Jeg kan se, at jeg har lavet et fattigt forslag til det for tusinde år siden, så det er da oplagt at tage op igen. Jeg tror dog ikke det kan bære en bog men en samling her på siden kunne være super. Det kigger jeg straks på :)
Tusind tak, du er altså bare fantastisk, er du ❤️ Jeg tjekker også lige straks det “fattige forslag” ud 🤩🙏
Og vi har faktisk allerede oprettet hele samlingen også, så der er lidt at gå i gang med: Mad til fryseren
En gryderet der er værd at prøve – og den tager ikke lang tid i forberedelser – til gengæld dufter der fantastisk i huset hele eftermiddagen.
Normalt ville der være dobbelt op på løg, gulerødder og peberfrugt – men her skrået ned for dem der ikke ønsker så mange grøntsager
Gulasch i en ungarsk version
2 løg
2 gulerødder
8 fed hvidløg
2-4 grønne chili – uden kerner
2 peberfrugter
1 kg tomater – eller tilsvarende hakkede tomat
2 kg oksekød i tern
Paprika meget
Salt
Løg, gulerødder og paprika skæres i store stykker
Hvidløg og chili hakkes fint
Tomater skæres i både, hvis man bruger friske.
Løg, hvidløg og chili brunes af og sættes til side.
Kød og peberfrugt brunes af og løg blanding kommes tilbage i gryden – tilsæt 1 spsk paprika og steg 1 minut. Kom 2 dl vand i gryden og kom tomatbåde eller hakket tomat i uden at røre rundt. Dæk hele overfladen med paprika stadig uden at røre rundt – det er vel 8-10 spsk paprika
Skru ned for varmen, læg låg på og lad det små simre i 20 min.
Efter de 20 min røres der rundt i gryden – tilsæt evt mere vand, hvis nødvendigt og smag til med salt, paprika og peber hvis peber ønskes.
Derefter skal den bare simre på lavt blus indtil man skal spise.
Hos mig simrer den i alt fra 1-5 timer – man skal selvfølge tjekke for væde, hvis den står længe.
Spises med blomkålsris eller grønne bønner.
Resten af gryderetten bruger jeg et par dage senere, hvor jeg varmer den op og tilsætter fløde, bacon og svampe – evt også pølser, hvis jeg har.
Hvor lyder det bare som en skøn og varmende vinterret. Den glæder jeg mig til at prøve❤️
Er de her keto?
Hej Eileen
Det er hverken opskrifterne eller madvarerne, der ‘er Keto’. Keto er et spørgsmål om at spise få kulhydrater samlet set over dagen. Læs mere her: https://www.madbanditten.dk/er-det-keto/
Hej de gryderetter ser mega lækre ud. Men mit spørgsmål er nu hvis man ikke kan tåle svampe, kan de så undlades eller erstattes med andet, uden det går ud over smagen?
Dem synes jeg fint, du bare kan udelade. Du kan også sagtens putte en anden grøntsag i i stedet. Den gode smag sidder i sovsen, så det kommer sig ikke så nøje :)
De smager fantastisk dine gryderetter-simmermadsretter..
Hvis det er så kan de vel sagtens fryses..