Gode gryderetter – 4 favoritter (+ en bonus gryderet)


Gode gryderetter er bare super populære. Det stopper aldrig med at forbavse mig, I elsker bare gryderetter!

Og det er lidt sjovt, for selv opfatter jeg gryderetter som en smule kedeligt, selvom jeg vil indrømme, at de vokser også på mig. Men som barn havde jeg sådan et hadforhold til gryderetter – og som barn af 70’erne var det jævnligt på bordet.

Mine unger har det helt anderledes. De elsker en gryderet med god sovs og skovler det i sig.

Især paprikagryden med kylling og cocktailpølser er populær hos de to 12-årige.

Men her får du altså mine fire mest populære gryderetter.

4 GODE GRYDERETTER

Og så kaster jeg lige en bonus ind til slut. En slags honorable mention, som man vist kalder det, når man ikke helt har nået listen men alligevel fortjener at blive nævnt.

VIKINGEGRYDE

Vikingegryde - opskrift på lækker og billig gryderet, som hele familien vil kunne lide.

Vikingegryden er en af de mest populære opskrifter overhovedet, så den fortjener selvfølgelig førstepladsen her.

Find opskriften her: Vikingegryde

PAPRIKAGRYDE MED KYLLING OG COCKTAILPØLSER

LCHF paprikagryde. Opskrift på en god gammel klassiker af en gryderet med dejlig cremet flødesovs.

Lækker cremet sovs og kylling og cocktailpølser gør paprikagryden til en vinder.

Find opskriften her: Paprikagryde

MØRBRADGYDE MED BACON OG SVAMPE

Mørbradgryde med bacon og svampe - opskrift på den lækreste gryderet med cremet sovs

Også en gryderet med lækker cremet sovs men her med svampe og bacon i.

Find opskrift her: Mørbradgryde

JÆGERGRYDE

Jægergryde - opskrift på lækker gryderet med svinemørbrad og pølser i en dejlig cremet flødesovs

Den gode jægergryde fortjener også en plads på listen, da den også går rent hjem i de flestes smagsløg.

Find opskriften her: Jægergryde

BONUS: mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg

Mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg og bacon - overlækker mormormad - og så er det LCHF-venligt. Ja tak! Opskrift her: Madbanditten.dk

Jeg ved ikke helt om den klassificerer som gryde, men jeg synes, den fortjente at komme med.

Find opskrift her: Mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg

Har I en favorit gryderet hjemme hos jer? Del gerne med din bedste idé med mig i kommentarfeltet herunder – især hvis der er en ny slags gryderet, jeg bare må prøve!

Fit efter 40 starter på mandag

Det er ved at være sidste chance for tilmelding til Fit efter 40. Mit nye, store livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Læs alt om kurset her
(og benyt dig af intro-rabatten)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Gode gryderetter – 4 favoritter (+ en bonus gryderet)”

Skriv en kommentar

  1. Hej Jane

    Undskyld hvis du allerede har lavet det, og jeg bare ikke kan finde det, men et ønske her fra en travl børnefamilie kunne være en opskriftssamling eller kogebog med opskrifter fokuseret på “fryser-mad”.

    Ja, det lyder måske skørt og ikke så lækkert, men jeg har fundet ud af, at keto for mig står og falder meget med, hvor let maden er at få på tallerkenen. Og selv om dine opskrifter generelt er lette at gå til, kan det godt være svært for mig at komme ud og lave mad både til frokost og aften, så hvis man kunne have nogle “hjemmelavede keto-færdigretter” i fryseren lige til at tø op og varme, så ville det gøre hele forskellen, tænker jeg.

    Dage med fire gange keto-fiberbrød eller lignende (fordi det skal gå stærkt) bliver bare for kedeligt og jo heller ikke sundt.

    Jeg har i lang tid kørt med din Chicken Korma fra første keto-kogebog, som jeg aldrig bliver træt af. Den og så nogle blomkålsris på frys, så er man jo kørende. Og så gryderetterne her fra denne side (selv om de vist er LCHF og ikke keto?) og så selvfølgelig dine “klassiske frikadeller” i fryseren sammen med diverse grønsagsblandinger med lav kulhydratprocent.
    Og kødsovs.

    Men jeg kan godt køre lidt sur i det, og man kan garanteret lave flere spændende ting med fryser-mad. Supper, måske, eller – ja – alverdens andre ting.

    Så hvis du på et tidspunkt kunne tænke dig at lave nogle opskrifter fokuseret på “det travle liv”, hvor maden skal kunne fryses ned i store mængder, men stadig være spændende, og hvor man skal kunne tage et helt måltid ud af fryseren – så kast dig endelig ud i det. Jeg vil i hvert fald gerne betale for det.

    Kh “fryser-overlever-Mai” :p

    Svar
    • Hej Mai
      Det er en megagod idé! Jeg kan se, at jeg har lavet et fattigt forslag til det for tusinde år siden, så det er da oplagt at tage op igen. Jeg tror dog ikke det kan bære en bog men en samling her på siden kunne være super. Det kigger jeg straks på :)

      Svar
  2. En gryderet der er værd at prøve – og den tager ikke lang tid i forberedelser – til gengæld dufter der fantastisk i huset hele eftermiddagen.
    Normalt ville der være dobbelt op på løg, gulerødder og peberfrugt – men her skrået ned for dem der ikke ønsker så mange grøntsager

    Gulasch i en ungarsk version

    2 løg
    2 gulerødder
    8 fed hvidløg
    2-4 grønne chili – uden kerner
    2 peberfrugter
    1 kg tomater – eller tilsvarende hakkede tomat
    2 kg oksekød i tern
    Paprika meget
    Salt

    Løg, gulerødder og paprika skæres i store stykker
    Hvidløg og chili hakkes fint
    Tomater skæres i både, hvis man bruger friske.

    Løg, hvidløg og chili brunes af og sættes til side.
    Kød og peberfrugt brunes af og løg blanding kommes tilbage i gryden – tilsæt 1 spsk paprika og steg 1 minut. Kom 2 dl vand i gryden og kom tomatbåde eller hakket tomat i uden at røre rundt. Dæk hele overfladen med paprika stadig uden at røre rundt – det er vel 8-10 spsk paprika
    Skru ned for varmen, læg låg på og lad det små simre i 20 min.

    Efter de 20 min røres der rundt i gryden – tilsæt evt mere vand, hvis nødvendigt og smag til med salt, paprika og peber hvis peber ønskes.

    Derefter skal den bare simre på lavt blus indtil man skal spise.
    Hos mig simrer den i alt fra 1-5 timer – man skal selvfølge tjekke for væde, hvis den står længe.

    Spises med blomkålsris eller grønne bønner.

    Resten af gryderetten bruger jeg et par dage senere, hvor jeg varmer den op og tilsætter fløde, bacon og svampe – evt også pølser, hvis jeg har.

    Svar
  3. Hej de gryderetter ser mega lækre ud. Men mit spørgsmål er nu hvis man ikke kan tåle svampe, kan de så undlades eller erstattes med andet, uden det går ud over smagen?

    Svar
    • Dem synes jeg fint, du bare kan udelade. Du kan også sagtens putte en anden grøntsag i i stedet. Den gode smag sidder i sovsen, så det kommer sig ikke så nøje :)

      Svar