Gode gryderetter er bare super populære. Det stopper aldrig med at forbavse mig, I elsker bare gryderetter!
Og det er lidt sjovt, for selv opfatter jeg gryderetter som en smule kedeligt, selvom jeg vil indrømme, at de vokser også på mig. Men som barn havde jeg sådan et hadforhold til gryderetter – og som barn af 70’erne var det jævnligt på bordet.
Mine unger har det helt anderledes. De elsker en gryderet med god sovs og skovler det i sig.
Især paprikagryden med kylling og cocktailpølser er populær hos de to 12-årige.
Men her får du altså mine fire mest populære gryderetter.
4 GODE GRYDERETTER
Og så kaster jeg lige en bonus ind til slut. En slags honorable mention, som man vist kalder det, når man ikke helt har nået listen men alligevel fortjener at blive nævnt.
VIKINGEGRYDE
Vikingegryden er en af de mest populære opskrifter overhovedet, så den fortjener selvfølgelig førstepladsen her.
Find opskriften her: Vikingegryde
PAPRIKAGRYDE MED KYLLING OG COCKTAILPØLSER
Lækker cremet sovs og kylling og cocktailpølser gør paprikagryden til en vinder.
Find opskriften her: Paprikagryde
MØRBRADGYDE MED BACON OG SVAMPE
Også en gryderet med lækker cremet sovs men her med svampe og bacon i.
Find opskrift her: Mørbradgryde
JÆGERGRYDE
Den gode jægergryde fortjener også en plads på listen, da den også går rent hjem i de flestes smagsløg.
Find opskriften her: Jægergryde
BONUS: mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg
Jeg ved ikke helt om den klassificerer som gryde, men jeg synes, den fortjente at komme med.
Find opskrift her: Mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg
En gryderet der er værd at prøve – og den tager ikke lang tid i forberedelser – til gengæld dufter der fantastisk i huset hele eftermiddagen.
Normalt ville der være dobbelt op på løg, gulerødder og peberfrugt – men her skrået ned for dem der ikke ønsker så mange grøntsager
Gulasch i en ungarsk version
2 løg
2 gulerødder
8 fed hvidløg
2-4 grønne chili – uden kerner
2 peberfrugter
1 kg tomater – eller tilsvarende hakkede tomat
2 kg oksekød i tern
Paprika meget
Salt
Løg, gulerødder og paprika skæres i store stykker
Hvidløg og chili hakkes fint
Tomater skæres i både, hvis man bruger friske.
Løg, hvidløg og chili brunes af og sættes til side.
Kød og peberfrugt brunes af og løg blanding kommes tilbage i gryden – tilsæt 1 spsk paprika og steg 1 minut. Kom 2 dl vand i gryden og kom tomatbåde eller hakket tomat i uden at røre rundt. Dæk hele overfladen med paprika stadig uden at røre rundt – det er vel 8-10 spsk paprika
Skru ned for varmen, læg låg på og lad det små simre i 20 min.
Efter de 20 min røres der rundt i gryden – tilsæt evt mere vand, hvis nødvendigt og smag til med salt, paprika og peber hvis peber ønskes.
Derefter skal den bare simre på lavt blus indtil man skal spise.
Hos mig simrer den i alt fra 1-5 timer – man skal selvfølge tjekke for væde, hvis den står længe.
Spises med blomkålsris eller grønne bønner.
Resten af gryderetten bruger jeg et par dage senere, hvor jeg varmer den op og tilsætter fløde, bacon og svampe – evt også pølser, hvis jeg har.
Hvor lyder det bare som en skøn og varmende vinterret. Den glæder jeg mig til at prøve❤️
Er de her keto?
Hej Eileen
Det er hverken opskrifterne eller madvarerne, der ‘er Keto’. Keto er et spørgsmål om at spise få kulhydrater samlet set over dagen. Læs mere her: https://www.madbanditten.dk/er-det-keto/
Hej de gryderetter ser mega lækre ud. Men mit spørgsmål er nu hvis man ikke kan tåle svampe, kan de så undlades eller erstattes med andet, uden det går ud over smagen?
Dem synes jeg fint, du bare kan udelade. Du kan også sagtens putte en anden grøntsag i i stedet. Den gode smag sidder i sovsen, så det kommer sig ikke så nøje :)
De smager fantastisk dine gryderetter-simmermadsretter..
Hvis det er så kan de vel sagtens fryses..