Grøntsagsrisotto med kantareller og bacon


Grøntsagsrisotto er jo risotto uden ris, hvor der i stedet for ris er brugt grøntsager. Det er jo LCHF’s måde at lave en kulhydratfattig udgave. Og den smager jo så forrygende!

blomkålsrisotto med bacon og svampe, Grøntsagsrisotto -opskrift på lækker LCHF risotto uden ris

Grøntsagsrisotto med kantareller og bacon

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Skær svampe groft ud.
  • På en pande steger du bacon.Når det har afgivet fedtet, smider du kantarellerne på panden og lader de to hygge sig sammen 6-7 minutter.
  • I en anden pande smelter du smør og sauterer løg og hvidløg heri. Kom hvidvinen på og lad den gode op og simre i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt blomkålsris, finthakket grønkål og halvdelen af fløden. Lad saucen koge ind, til den er tyk som en dejlig cremet risotto.
  • Når sovsen er kogt godt ind, tilsætter du resten af fløden og lader den simre igen, til den bliver tyk og lækker.
  • Henimod slutningen tager du gryden af varmen og rører revet parmesan og æggeblomme i og smager til med salt og peber.
  • Vend risottoen med bacon og svampene. Drys evt. med lidt friskhakket persille.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Blomkålsrisotto

Nu har vi haft søde sager på bloggen her i tre dage i træk, så det er tid til at kompensere med nogle grøntsager! I weekenden lavede jeg en lækker cremet grøntsagsrisotto med kantareller og bacon. Det er dejligt igen at lave mad for fornøjelsens skyld. Og en cremet grøntsagsrisotto er tilpas comfort-food-agtigt til den nu kolde, mørke og våde november.

Risotten her er inspireret af blomkålsrisottoen fra min bog men her har den fået selskab af lidt grønkål.

Grønkål har jeg tidligere kaldt den mest fjendtlige kåltype, men jeg må indrømme, at den har vokset sig ind på mig. Spiser den nærmest dagligt nu.

Grøntsagsrisotto -opskrift på lækker LCHF risotto uden ris

Har du læst nyheder i dag? Ellers vil jeg gerne anbefale disse artikler:

Ny viden om fedt udfordrer de officielle kostråd

Er ernæringseksperterne til at stole på? (kræver abonnement eller fysisk udgave af JP)

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

  • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
  • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
  • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
  • færdige madplaner, jeg laver
  • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
  • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
  • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Grøntsagsrisotto med kantareller og bacon”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Du har glemt at skrive i selve opskriften hvornår du smider løget i?
    Jeg endte med at ligge det tilbage i køleskabet, da jeg stod tilovers med den bagefter , jeg havde kommet alt det andet på panden allerede, smiler.

    Svar
  2. Åhr det smagte vildt godt -topkarakter herfra! jeg brugte en håndfuld tørrede kantareller som jeg udblødte i vand, og så en halv bøtte champignon og en enkelt fint snittet peberfrugts for farvens skyld for jeg havde ikke noget grønkål.

    Svar
  3. Jeg har lavet din risotto i aften og hold da op, hvor smager den bare godt.
    Og så mætter den helt vildt.
    Jeg spekulerer dog på om jeg er helt blind… du nævner et løg i ingredienslisten men det står ikke i opskriften?

    Svar
  4. Sådan en god opskrift. Jeg erstattede grønkål med savoykål og droppede bacon til fordel for laks i ovnen. Og toppede det hele med revet citronskal. Virkelig lækkert.

    Svar
  5. Nam, siger jeg bare! Bruger du friske kantareller, eller de der tørrede nogen? Hvis du bruger friske, hvor har du så købt dem?

    Svar
  6. grønkål er slet ikke fjendtlig – man kan bare huske at masserere den først, når man spiser den rå – så bliver den så dejlig medgørelig ;-)

    Svar