Grøntsagsrisotto er jo risotto uden ris, hvor der i stedet for ris er brugt grøntsager. Det er jo LCHF’s måde at lave en kulhydratfattig udgave. Og den smager jo så forrygende!
Grøntsagsrisotto med kantareller og bacon
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Sådan gør du
- Skær svampe groft ud.
- På en pande steger du bacon.Når det har afgivet fedtet, smider du kantarellerne på panden og lader de to hygge sig sammen 6-7 minutter.
- I en anden pande smelter du smør og sauterer løg og hvidløg heri. Kom hvidvinen på og lad den gode op og simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt blomkålsris, finthakket grønkål og halvdelen af fløden. Lad saucen koge ind, til den er tyk som en dejlig cremet risotto.
- Når sovsen er kogt godt ind, tilsætter du resten af fløden og lader den simre igen, til den bliver tyk og lækker.
- Henimod slutningen tager du gryden af varmen og rører revet parmesan og æggeblomme i og smager til med salt og peber.
- Vend risottoen med bacon og svampene. Drys evt. med lidt friskhakket persille.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Blomkålsrisotto
Nu har vi haft søde sager på bloggen her i tre dage i træk, så det er tid til at kompensere med nogle grøntsager! I weekenden lavede jeg en lækker cremet grøntsagsrisotto med kantareller og bacon. Det er dejligt igen at lave mad for fornøjelsens skyld. Og en cremet grøntsagsrisotto er tilpas comfort-food-agtigt til den nu kolde, mørke og våde november.
Risotten her er inspireret af blomkålsrisottoen fra min bog men her har den fået selskab af lidt grønkål.
Grønkål har jeg tidligere kaldt den mest fjendtlige kåltype, men jeg må indrømme, at den har vokset sig ind på mig. Spiser den nærmest dagligt nu.
Har du læst nyheder i dag? Ellers vil jeg gerne anbefale disse artikler:
Ny viden om fedt udfordrer de officielle kostråd
Er ernæringseksperterne til at stole på? (kræver abonnement eller fysisk udgave af JP)
Min søn og jeg skulle være alene hjemme til aftensmad idag, så vi skulle hygge os med noget, som storesøster ikke gider. Han efterspurgte risotto, jeg foreslog denne ret, så jeg undgik ris, og den var han med på. Jeg havde dog kun lilla blomkål, hvilket nok ville have givet en lidt sjov farve, men jeg havde et glaskål, som jeg tænkte kunne erstatte blomkål, så fordi det vejede lidt mindre end blomkålen skulle smed jeg ekstra grønkål i. Det blev ganske udmærket. Det syntes sønnen også.
Hej Jane
Du har glemt at skrive i selve opskriften hvornår du smider løget i?
Jeg endte med at ligge det tilbage i køleskabet, da jeg stod tilovers med den bagefter , jeg havde kommet alt det andet på panden allerede, smiler.
Nå for pokker! Det må jeg lige få ført ind :)
Åhr det smagte vildt godt -topkarakter herfra! jeg brugte en håndfuld tørrede kantareller som jeg udblødte i vand, og så en halv bøtte champignon og en enkelt fint snittet peberfrugts for farvens skyld for jeg havde ikke noget grønkål.
Risotto kalder du den… hvor er risene i opskriften?
Jeg undskylder det dårligt valgte navn. Risene er erstattet af blomkålsris :)
Jeg har lavet din risotto i aften og hold da op, hvor smager den bare godt.
Og så mætter den helt vildt.
Jeg spekulerer dog på om jeg er helt blind… du nævner et løg i ingredienslisten men det står ikke i opskriften?
What’s not to like? MUMS hvor ser det godt ud Jane!!!
Sådan en god opskrift. Jeg erstattede grønkål med savoykål og droppede bacon til fordel for laks i ovnen. Og toppede det hele med revet citronskal. Virkelig lækkert.
Smuk og indbydende ret – lige til i morgen aften :-)
Nam, siger jeg bare! Bruger du friske kantareller, eller de der tørrede nogen? Hvis du bruger friske, hvor har du så købt dem?
Hej smukke – jeg har brugt friske kantareller fundet hos grønthandleren :)
I can not wait to try it. Your dishes always look so delicious. :)
grønkål er slet ikke fjendtlig – man kan bare huske at masserere den først, når man spiser den rå – så bliver den så dejlig medgørelig ;-)
Det gælder også kvinder, har jeg hørt! ;-)
især kvinder ;-)