Grønne sjusser til damerne


I går havde jeg besøg af et par dejlige damer, som havde meldt sig friviligt til at komme og spise hjemme hos mig. Temaet var, at maden skulle være sund, blodsukkerstabiliserende og PCO-venlig. Vi er jo ikke helt unge længere (host host), og den der med at bælle vin på en hverdag, er vi som bekendt nogen, som har lidt svært ved at administrere, og derfor lod vi for en gangs skyld fornuften råde, og hvidvinen blev liggende på køl. I stedet serverede jeg grønne sjusser for de damer.

Mynte, spinat og agurk. Dejlig og frisk og i fine glas. Hertil fik vi de dejlige rå kålruller med valnøddefars, melanzane alla parmigiana (indlæg coming up!) og hjemmelavede bounty.

Det handler jo i bund og grund om, at man i perioder er nødt til at passe bedre på sig selv end andre. Det kan være, hvis man tumler med kærestesorger, stress eller generel frustration over, at livet ikke arter sig, som man synes, det skulle. Og så er det fristende at ryge i hvidvinen/sukkerskålen/dem begge for at få lov til at mærke, at der falder ro over ens urolige krop. Det er jo den nemme løsning. I går valgte vi den knap så nemme vej, hvor vi lod stimulanserne ligge og havde en dejlig aften uden. Men næste gang skal vi fandme være fulde!

Jeg havde selvfølgelig prøvesmagt den grønne sjus inden damerne kom. Der er ingen, der skal beskylde mig for ikke at gå grundigt til værks. Skål, det er fredag!

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

19 kommentarer til “Grønne sjusser til damerne”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane,
  nu har jeg fuldt dig i over et år, og spist LCHF i næsten ligeså langt tid. Jeg har det SÅ meget bedre, end jeg havde før – så jeg er glad. :-)

  Denne her grønne sjus, ser super lækker ud, men hvor meget af hver ingrediens skal der til, det kan jeg ikke rigtig komme frem tid?

  Dejlig dag til dig og dine :-)

  Svar
  • Det ved jeg desværre ikke. Indlægget er jo fra 2012 :))

   Når jeg juicer, kører jeg bare ting igennem juiceren. Noget ‘tørt’ som salatblade/urter og noget vådt som agurk, squash etc. Mit bedste råd er bare at prøve dig frem :)

   Svar
 2. Uh, den ser så lækker ud. Men som helt ny og “grøn” i dette skal jeg lige høre.
  Er det en juicepresser der er brugt eller vil en blender? og Kan en blender evt. bruges hvis man endnu ikke ejer en juicepresser?

  Svar
 3. Hej Jane,
  jeg er ny læser på bloggen og glad for at have fundet dig gennem Ulla & de sukkerfri bounty-bars :)
  ..som uddybning af 3×33% handler det om KISS-diæten; Klinisk Insulin-Sænkende koSt. Speciallægen Bjarne Stigsby & Charlotte Hartvig har for nogen år siden skrevet bogen Spis dig Gravid. Den behandler pco gennem en kostomlægning hvor alle måltiders energifordeling skal opgøres i lige trediedele mellem fedt, kulhydrat og protein.
  Selv er jeg diagnosticeret med pco, gravid i 8. måned efter kostomlægningen alene og spiser efter en kombination af KISS og LCHF for at have det bedst muligt…

  Svar
  • Mange tak for det, Sanne. KISS diæten og Spis dig gravid kender jeg godt. Gid der havde været fokus på den slags, dengang jeg kæmpede mig igennem fertilitetsbehandlinger og levede fedtfattigt og kornrigt. Så stort tillykke med graviditeten. Det er jo fantastisk! :-)

   Svar
 4. Nu bliver jeg nysgerrig, håber det er OK?
  Er du startet på LCHF fordi du har PCO? Jeg har nemlig også PCO i mild grad. Mit største problem er, at jeg har svært ved at tabe mig. Jeg forsøger at følge 3×33 fordelingen, som netslank anbefaler, men jeg synes der er for meget kunstige sødmidler i deres principper og det er slet ikke noget for sådan en øko-freak som mig :)

  Svar
  • Nej, jeg endte med LCHF i forbindelse med, at jeg fandt ud af at jeg ikke kunne tåle gluten. PCO’en blev opdaget i forbindelse med barnløshed, men på det tidspunkt var jeg allerede i fertilitetsbehandling, så jeg hæftede mig ikke så meget ved det.
   Hvad er 3×33 fordelingen? Jeg er enige med dig i, at kunstige sødemidler ingenting har at gøre i en sund livsstil, og de er da slet ikke nødvendige for at tabe sig. Tværtimod ville min krop ophobe masser af væske som værn mod de giftstoffer. Prøv evt. LCHF i et par uger og se om du ikke trives bedre på det. Det vil jeg næsten garantere, at du gør ;-)

   Svar
   • Sjovt, at du forslår et par uger på LCHF. Jeg har selv tænkt meget på det især efter jeg er begyndt at følge din blog.

    Har du glutenallergi, eller har du selv fundet ud af, at du ikke tåler gulten – og hvordan reagere du?

    Jeg tåler ikke gluten særlig godt, men jeg tror ikke det er “rigtig” glutenallergi. Jeg bliver meget oppustet, træt og maven går helt i baglås når jeg får gluten. Mælk har jeg det hellere ikke særlig godt med og får i den kommende uge, at vide om jeg er laktose intolerent. Det er jeg lidt spændt på.
    Min PCO blev også opdaget i forbindelse med fertilitetsbehandling, men var ikke vores primære problem.

    Svar
    • Jeg blev udredt på Nordic Clinic, som pegede på gluten som den store synder for alle mine maveproblemer. Jeg vidste godt, den var gal med hveden, men jeg troede godt, jeg kunne tåle rug, f.eks. Mælk er heller ikke godt for mig, men mælk og glutenintolerance går også ofte hånd i hånd…

     Svar
 5. Mynte, spinat og agurk… Lyder let og lækkert!

  Jane, jeg er helt vild med dit tapet i baggrunden. Må jeg være fræk at spørge, hvor du har købt det?

  Svar
  • Ja, i mild grad. Det er ikke noget, der betyder alverden for mig i dag, men det var bøvlet dengang jeg gerne ville være gravid, og det ikke var så nemt som planlagt… :-/

   Svar