Falafler med pistacienødder og urter


Her får du den lækreste opskrift på falafler med pistacienødder.Jeg er ikke den mest erfarne ud i vegetarisk madlavning. Jeg vil have kød på bordet, ellers kan jeg ikke blive mæt. Det er i hvert fald det, jeg siger  til mig selv, og hver gang jeg spiser raw food enten herhjemme eller på restaurant, forbavses jeg over, at jeg bliver mæt alligevel.

Grønne falafler med pistacienødder og urter

Føj til favoritter Udskriv Pin
15 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Foodprocessoren skal i sving her, og det er den store kniv, der skal bruges.
 • Først kører du pistacienødder og urterne igennem, indtil nødderne er kværnet til en grov mel, og urterne godt fordelt i den.
 • Herefter hælder du resten af ingredienserne i og lader den køre. Det er nok nødvendigt at skrabe ned fra siderne nogle gange, for dejen indeholder ikke meget væske. Men til sidst har du en fin, halvfedtet dej, som er virkelig nem at trille til kugler.
 • Jeg valgte den dovne vej og bagte dem i ovnen.
 • Ind i ovnen ved 200 grader, og så gav jeg dem fem minutter af gangen, imens jeg hver 5. minut vendte dem, så de blev brune på alle sider. Hvis man altså kan tale om sider af en rund kugle. De blev lidt deforme af den håndtering, men det er jo smagen, det gælder i sidste ende, tænkte jeg.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Planteprotein vs. animalsk protein

Bevares, det er da en anden slags mæthed end efter et måltid med masser af protein, men jeg bliver stadig mæt. Og det fascinerer mig. Eller rettere, det, der fascinerer mig, er min egen faste overbevisning, som ikke nødvendigvis er endegyldigt sand.

Læs mere her: Animalsk protein vs. planteprotein

Men fascination er jo en ting, noget helt andet er praksis, og det er nok trygt at sige, at jeg næppe bliver hverken vegetar eller veganer foreløbigt. Men evnen til at kunne trylle så lækker mad frem kun bestående af grøntsager og nødder, den vil jeg gerne eje. I går eksperimenterede jeg derfor med at lave nogle grønne falafler.

Falafler af kikærter

Falafler smager jo skønt, særligt hvis de er hjemmelavede og man ved, hvad de indeholder, og denne gang skulle det så blive en grøn version. Det var en spontan idé, så jeg havde ikke fået lagt kikærter i blød og den slags. Heldigvis havde jeg en dåse Saltå Kvarn udblødte og kogte kikærter i skuffen, så det måtte gøre det.

Jeg var alene hjemme med drengebarnet, og jeg var ikke særligt sulten. Muligvis pga. overkonsumption af de lækre konfektchokolader, men det behøver vi ikke gå i detaljer med. Jeg tænkte i hvert fald, at det var en god dag til at prøve et lidt lettere aftensmåltid. Så jeg kastede mig ud i en omgang grønne falafler.

Jeg valgte den dovne vej og bagte dem i ovnen.

Ind i ovnen ved 200 grader, og så gav jeg dem fem minutter af gangen, imens jeg hver 5. minut vendte dem, så de blev brune på alle sider. Hvis man altså kan tale om sider af en rund kugle. De blev lidt deforme af den håndtering, men det er jo smagen, det gælder i sidste ende, tænkte jeg.

Smagen var rigtig god, men de var altså en anelse porøse i det. Næste gang må jeg have noget mere bindemiddel i som f.eks. et æg.  Men de havde den fineste, lysegrønne farve.

Jeg spiste dem sammen med en blomkålspandekage med hummus og avokado, og det var faktisk et dejligt let måltid mad.

Jeg har også en virkelig god opskrift på Broccoli-falafler med yoghurt-tahin dip

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Falafler med pistacienødder og urter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Altså havde læst mig til her på siden at kikærter er at betegne som linser og bønner og derfor ikke lchf.
  Men her er der både humus og falafel ;-)
  Har længe brugt dine opskrifter pga lækkerness – men vil give den som mere hardcore lchf for at blive sukkerfri!
  Jane, er det kulhydraterne i kikærter der gør at det ikke er lchf ?
  For der er jo god protein indhold i dem… Undre mig bare lidt.
  Havde i tankerne at lave snacks af dem, istedet for mandler / nødder altid..
  Vende udblødte kikærter i olie og krydre dem med urtekrams all round, bage dem v 180gr i 30 min.
  Inden jeg går i selvsving, vil jeg gerne høre dit svar :-)

  PS må jeg rose dig for altid at svare neutralt og venligt, når nogen klandrer dig for manglende vægttab !

  Svar
 2. Hej, faldt lige over den her, og det må jeg da prøve. Men er der ikke lidt for mange kulhydrater i falafel? eller er det mig der er ved at udvikle fobi:) Er ny inde for LCFH, men synes det er utroligt lækker og mættende mad!

  Svar
 3. Som Eva sagde, falafler skal laves med udblødte men ikke kogte kikærter, så hænger de af en eller anden grund godt sammen :)

  Svar
 4. Hej Jane
  Jeg ELSKER falafel og vil rigtig gerne lave selv og prøve din opskrift. Hvor kan man købe Saltå Kvarn udblødte og kogte kikærte?

  På forhånd tak for hjælpen :)

  Hilsen Julie Kuhn

  Svar
  • Jeg kan faktisk ikke huske, hvor jeg købte lige netop Saltå Kvarn kikærterne, men du kan købe udblødte og kogte kikærter på dåse i de fleste store supermarkeder. Eller også hos de små etniske grønthandlere (men deres er sjældent økologisk). Hvis du har tid, kan du udbløde og koge kikærterne selv ;-) God fornøjelse!

   Svar
 5. De ser lækre ud :-) Du ved det nok godt, men når kikærterne er kogte, hænger falaflerne ikke sammen. Så ukogte kikærte burde kunne løse dét problem.
  Kh Eva -eksvegetar og seriøst erfaren falafelmager! ;-)

  Svar
 6. Disse falafler har intet med rawfood at gøre, da de indeholder kogte kikærter og når de er færdig bagte i ovn. Men selv syntes jeg at din hjemmeside er utrolig spændende og alternativ :) Jeg er ny her ved dig, men glæder mig til at følge dig og dine opskrifter :)

  Svar
  • Nej, jamen jeg mener bestemt heller ikke, at dette er raw food. Raw food har jeg lavet masser af, og jeg er med på, at maden her ikke må opvarmes til over 42 grader. Men vegetariske, det er de ;-)

   Svar