Grønkålssalat med æbler og karry


I går fik jeg pludselig ustyrlig lyst til grønkål. Seriøst! Jeg kan sagtens se det unormale i at få lyst til grønkål, men det gjorde jeg altså. Min krop skreg sikkert efter C-vitaminer efter fredagens alkoholindtag. Eller noget. I hvert fald slog jeg til, da jeg i Irma fandt en pose grønkål, der både var vasket og snittet.

Grønkålssalat med karry, æble og valnødder

Grønkålssalat med karry, æble og valnødder

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Smelt kokosolien på panden og sauter løg og æbler et par minutter sammen med karryen.
 • Tilsæt grønkålen og rør rundt på panden i en 5 minutters tid eller hvor længe det nu tager, før grønkålen bliver blød og tager en form, så den egner sig til menneskeføde.
 • Server med hakkede valnødder.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grønkålssalat med æbler, karry og valnødder

Grønkål er jo en mærkelig grøntsag, og en del af mig er i tvivl om, hvorvidt det virkelig er meningen, at vi skal spise den. Den er jo ikke ligefrem indbydende i sin natur. Men den smager altså virkelig godt efter en hurtig tur på panden sammen med løg, æbler og karry.

Og så bliver det hurtigt en lækker grønkålssalat. Dem har jeg efterhånden mange af, en af de bedste er nu Grønkålssalat med appelsin og valnødder. Det er dejligt tilbehør i de kolde måneder og en virkelig taknemmelig måde at spise grønkål på.

Sparemåned. Hmmm….

Var der nogen af jer, der studsede over, at jeg nævnte Irma? Og som havde lidt svært ved at se, hvordan det lige hang sammen med udfordringen omkring sparemåneden?

Oh well, principielt havde jeg jo udråbt sparemåneden til først at starte i dag mandag, og derfor tog jeg naturligvis en tur i Netto i går for at sikre, at jeg startede med fyldt køleskab. Og i Irma for at supplere. Suk, er der nogle, der kan høre hvor håbløs, jeg er?

Nå, men der blev spenderet 1000 kr, og jeg skal overveje, om ikke de skal tælles med i regnskabet. Til gengæld blev indkøbene foretaget på baggrund af noget, der ligner en madplan for ugen, så det var ikke hovedløst indkøb.

Et hurtigt kig i mine skuffer og skabe gav også den konklusion, at vi faktisk ikke har særligt meget, der bare ligger og venter på at blive spist.

Til gengæld har vi en del, som godt kunne blive smidt ud :-(

Fx posevis af glutenfrie meltyper fra dengang for 2 år siden, hvor jeg troede, at min glutenfrie lykke ville være gjort, hvis bare jeg fik bagt et ordentligt glutenfrit brød.

Efter en tid måtte jeg konstatere, at de fleste glutenfrie brød er tørre som ind i helvede, og at de fleste også har en bismag af jord (medmindre de er bagt af afglutenificeret hvedestivelse og hvor relevant er det så?), og så var det jo så heldigt, at jeg fandt ud af, at jeg faktisk trivedes endnu bedre ved slet ikke at spise brød overhovedet. Så tak for den lektie.

Men melposerne står stadig i min skuffe, og de kan vel heller ikke holde sig forevigt. Jeg tror, de ryger ud.

Jeg har stadig en del grønkål tilbage, så den kommer på menuen igen senere på ugen.

Er der en, der ligger inde med en lækker måde at bruge grønkål på, så hører jeg meget gerne om det.  I mellemtiden vil jeg overveje, om ikke jeg skal teste at køre den en tur igennem min juicer. Min mandag står nemlig på hjemmearbejdsdag.

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

 • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Grønkålssalat med æbler og karry”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Ved godt at denne opskrift er lagt ind helt tilbage i 12, men fik lige lyst til at kommentere ?
  Jeg sidder nemlig også ofte og tygger og tygger i min grønkål, fordi det er så mega sundt og sprængfyldt med alt muligt godt.. meeen det er sgu da lige til at blive træt i kæbemusklerne af ??
  Noget der til gengæld er et hit herhjemme er at lave sprøde salte chips af kålen ??
  Det smager skønt og smelter næsten i munden.
  Det er bare at fylde en bradepande med grønkål – helst lidt store blade hvis det er hakket bliver det snulder – hælde en god olie over, drysse med havsalt og så i ovnen til det er sprødt og knasende. En lækker snack, som er et hit hos både poderne og jeg ??

  Svar
 2. bedre sent end aldrig men jeg har også en fantastisk opskrift på grønkål:

  Opskriften på maden:
  1 gulerød
  1 æble
  1 håndfuld grønkål (efter smag og behag)

  2 spsk. koldpresset rapsolie
  2 spsk. æblecider eddike

  Det blendes

  Smages til med:
  1 tsk sukker
  salt og peber

  Dertil vendte jeg salsaen i 600g jordskokker der var skåret i mindre stykker, der var vendt i koldpresset rapsolie, æblecider eddike og salt. Derefter bagt ca. 10-20 min (alt efter størrelsen) ved. 220 C. Skal gerne være møre, men stadig med lidt bid i. Der er de bedst.

  Til sidst kan det hele smages til.

  Kan altid bruge flere gulerødder og æbler.

  Svar
  • Jamen, jamen Helle, det lyder jo simpelthen også lækkert. Den må jeg se om jeg kan få prøvet af i weekenden. Tak for inspiration :-)

   Svar
 3. Har valgt at hoppe med på jeres spareide, og må jo erkende at lige præcis de samme tørre glutenfrie melposer har jeg også en del af. Lige nu bruger jeg en skefuld af en af dem, når jeg f.eks laver knækbrød eller farsbrød eller lign. Ved godt der er kulhydrater i, men har svært ved at smide mad ud.

  Svar
  • Jamen, det er jo lige præcis til de formål, at jeg også har gemt dem. Men jeg bruger dem bare aldrig?! Jeg har også svært ved at smide ud. Det er hamstringsgenet igen. Tænk, nu hvis man en dag skal lave noget, der kræver 1 spsk boghvedemel… tsk tsk… ;-)

   Svar
   • Mine er bestemt også et levn fra min kernesunde tid, hvor jeg bare lige skulle lære at bage ordentligt. Men jeg tror på at det ikke er for gammelt endnu. Så jeg får det brugt lidt efter lidt. Skefuld for skefuld. Bager jeg til manden, så får dejen også lige en lille smule tilfældigt mel/flager fra den kernesunde kasse. Han kan ikke smage det alligevel. Så du må bare gå igang med at bruge dem fra en ende af.

    Svar
 4. Hej Jane,
  Jeg synes nu også, jeg har en del madvarer på lager… MEN MEN meget af det er alle de ‘gode’ tørrede carbs (pasta, ris etc.) og diverse meltyper (igen carbs). Derfor ved jeg heller ikke lige, hvormeget der er at rydde ud i – og dog fryseren indeholder flere små-rester, nedfrosset mælk (til bagning – ryger nok ud), gamle, knap så vellykket sukkerfrie muffins, hjemmebag – så en generel udtømning er i fokus. Kæresten skal nok komme hjem og gøre et indhug i kødbeholdningen fra i morgen ;-) Men det er nu noget, jeg altid gerne vil have på lager. Køber sjældent kød, når jeg lige står og skal bruge det. Det bliver købt på tilbud.
  Nå, men må se, hvad denne uge og hele marts-måned ender med at lande på. Fokus på at spare plejer at hjælpe til at skære forbruget af det unødvendige og impulspræget fra.
  Grønkål? Gad vide, hvor jeg kan få det? Har kigget på denne salat: http://www.madmedhjertet.dk/2012/02/grnkalssalat-med-tranebr-hasselndder.html – måske du vil afprøve den, når nu du lige har grønkål på lager.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Tak for den opskrift, Sveske. Den lyder virkelig lækker og vil bestemt blive testet. Dejligt med lidt inspiration :-)

   Svar