Grønkål… faaaeme en mærkelig grøntsag! Bladene er stive og hårde, og det er altså let at komme til at tvivle på, om den overhovedet er egnet til menneskeføde.
Ingredienser
Sådan gør du
- Steg først løg og æblestykker i kokosolien sammen med karry.
- Tilsæt grønkålen og lad simre i 5 min.
- Til sidst tilsættes fløden og retten gives et hurtigt opkog.
- Smag til med salt og peber inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Personligt har jeg altid gået lidt udenom grønkål. Lidt for mange dårlige minder fra barndom med flødestuvet grønkål. Ikke just en børnefavorit… Well, jeg var efter sigende et kræsent (læs: kvalitetsbevidst) barn.
Anyway, i går fik vi stuvet grønkål som tilbehør til den kogte skinke. Se, det lyder jo næsten helt traditionelt, men grønkålen var nu ikke helt traditionel. Til gengæld smagte den virkelig godt. Både for børn og voksne.
Næste eksperiment bliver noget med at køre grønkålen en tur igennem juiceren. Det må da give verdens sundeste juice!
Kan man bruge frosset grønkål ?
Det har jeg ikke prøvet men mon ikke man godt kan det? Måske skal der lige presses væde ud af, så det ikke bliver for vådt.
Hej igen.
Har nu haft tid til at læse meget mere, så jeg har selv fundet quinoasvaret. Jeg sidder og bestiller frø til næste års havebrug, og prøver at lave en lchf have som kan aflaste at jeg måske synes at dele af opskrifterne indeholder varer som avles og transporteres langvejs fra.
Skal i hvert fald have mange flere solsikker, da jeg skal til at slås med hønsene om kernerne.
Palmekål er også genialt råt.
Hvis du bare snitter det i lange meget tynde strimler, det ser også flot ud både den mørkegrønne men også den bordeaux.
Er quinoa iorden som lchf bestanddel.
Meget ros til din bog
Anne Mette
Palmekål er en italiensk forædlet form af grønkål.
Bladene er lidt større og mindre krøllede.
Smuk smuk i haven- men tåler ikke så meget frost.
Jeg fik den første gang i firenze- fint snittet i en pt varm suppe.
Vi er faktisk blevet rigtig glade for grøntkål herhjemme.
Jeg plejer at smide lidt grønkål i supper og gryderetter, og så smager frisk grønkål ret godt i salat. Sådan en tomatsalat med fintsnittet grønkål, rå løg, parmesan og en lækker dressing. Det er virkelig guf.
Spændende variation.
Jeg har lidt grønkål i haven- mest til hønsene men jeg spiser det da også selv -især hvis det indgår i tærtefyld med ost ;)
( evt uden bund)
Men sidste vinter lavede min veninde en variant med det italienske palmekål.
Lavede en kryddert oksefars med ingefær og soja og tilsatte strimlet kål og nødder lige før servereing. Det var faktisk ikke så tosset så det skal prøves en dag :)
Ja, det lyder da rigtig interessant, Henriette, men hvad pokker er palmekål?
Vil du dele opskriften?
Ville lige skrive en lille kommentar, da vi netop lige har fået grønkål til aftensmad :) Jeg har en anden lækker opskrift, hvor man beholder grønkålen rå:
Fjern de grove stilke fra kålen og snit det super fint
skær 2 æbler i tern
hak en god håndfuld dild, purløg (eller anden krydderurt)
lav en dressing af:
creme fraise
fløde
citron, salt og peber
evt. lidt sukrin hvis man synes
Det hele blandes og nydes som tilbehør :)
Det lyder lækkert, Susanne, tak for det. Den vil jeg bestemt prøve næste gang!