Grøn salat med mormordressing


Denne her grønne salat med mormordressing, er en slags basissalat, der bare passer til næsten alt. Jeg skriver ofte til mine opskrifter, at de kan serveres med en grøn salat som tilbehør, og her er altså et bud på sådan en grøn salat.

Salaten kan serveres til både gryderetter, til kød, ved siden af en suppe, til frokost med lidt rester, til tærter, eller hvad der ellers lige er på menuen. Jeg selv serverede denne her salat til høns i asparges, og det fungerede også rigtig godt.

Grøn salat med mormordressing

Grøn salat med mormordressing

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
8 min

Ingredienser

  • 300 g iceberg eller anden hovedsalat
  • 100 g agurk
  • 50 g spinat skyllet og klar til brug

Mormordressing

Sådan gør du

  • Skyl salten og vrid den fra hinanden, med hænderne, i grove stykker.
  • Skyl og halvér agurken, fjern evt. det våde i midten med en teske, og skær den i både.
  • Vend salat, spinat og agurk sammen i en skål.
  • Pisk dressingen sammen.
  • Vend salaten med dressing og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Variér din grønne salat

Denne her basissalat, eller grønne salat, kan varieres i det uendelige og laves lige ud fra, hvad du har. Icebergsalat, spinat, krølsalat, rucola, romaine, hjertesalat, hovedsalat eller anden grøn salat kan bruges. Kål kan også sagtens bruges fx spidskål eller kinakål, som er de mere vandede typer, som nemt kan gøre det ud for en lidt grov salat.

Ekstra fyld kan være, som her, agurk, men du kan også bruge selleri, ærter, asparges, forårsløg, fennikel eller anden grøntsag.

Og tilføj også gerne ekstra smagsgivere såsom frugt fx æble og pære og evt. også lidt knas i form af ristede nødder eller kerner fx valnødder eller græskarkerner. Krydderurter kan også bruges, jeg har her brugt lidt persille.

Prøv også grøn salat med vinaigrette

Din dressing kan også varieres, i stedet for mormordressingen kan du bruge en vinaigrette eller en simpel olie-eddike-dressing uden sennep. Jeg er faktisk ikke så glad for mormordressing, den skal helst være mere syrlig end sød, derfor tilføjer jeg ofte lidt mere citronsaft end sødning.

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Grøn salat med mormordressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?