Grøn rulle med kødsovs med squashpasta


Så er forfattereksilet forbi for denne gang, og jeg holder nu fri med familien indtil efter nytår, hvor de sidste justeringer i bogen skal laves, inden jeg rejser til Thailand. Det var så dejligt at have et par dage for sig selv. Stilhed og alenehed er godt for mig. Mine HSP-træk gør, at jeg bliver drænet af for meget social aktivitet, og at jeg lader bedst op alene. Og selvom jeg normalt er alene hver dag, imens manden er på arbejde, og ungerne er i skole/fritter, kan jeg mærke, at det gør noget helt andet ved mig at få lov til at tage væk og bare være mig selv. Udbyttet af sådan to dage er langt større end af bare at være alene hjemme fra 8-16 hjemme hos mig selv.

Efter en lang december med julegodter i lange baner, er det også rart at spise god og grøn mad igen. I går benyttede jeg mig af mit ophold i indre by til at smutte forbi China Town Market i Reventlowsgade. Kender I den butik? Den er ret fantastisk. Hektisk og travl og med kinesiske/asiatiske varer fra gulv til loft. Jeg købte bl.a. en stor pose salat, som mest af alt lignede en kæmpe pak choi. Og den blev brugt til et par gode ruller til aftensmaden.

Grøn rulle med kødsovs med squashpasta

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
20 minutter

Ingredienser

Grønt

 • salat til rulle
 • 1 squash strimlet

Sådan gør du

 • Brun oksekødet i kokosolie  og bland de malede valnødder med farsen.
 • Tilsæt creamed coconut og lad den smelte i retten. Tilsæt krydderierne og vand og lad kødsovsen simre lidt. Hæld ekstra vand ved, hvis den bliver for tør.
 • Rul oksekødet ind i en grøn rulle af kål- eller salatblade sammen med lidt strimlet squash.
 • En raitadressing ville have gjort sig rigtigt godt her, men jeg var for doven til at lave en. Tsk tsk…

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Indeni rullerne var der en krydret kødsovs, som ungerne er ret vilde med.

I China Town Market fik jeg også omsider opdrevet kokosmælk i små kartoner, som jeg har ledt efter i en evighed. Jeg drikker jo kokoslatte – det smager altså bedre, end det lyder – og jeg er ked af at have for mange dåser i mit liv. Desuden er der stor forskel på kokosmælk, og nogle har bare decideret dårlig smag, synes jeg. Denne har en rund og mild smag af kokos, og den bliver dejlig cremet af en tur i min Nespresso mælkeskummer.

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Grøn rulle med kødsovs med squashpasta”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. En lidt koncentreret mandelmælk – går bedre i ikke asiatiske retter.

  Jeg har for første gang i årevis haft en maveglad jul :) ( heldigvis er mælken ikke min akilles hæl ;)
  – til gengæld er jeg så snottet at min næse er hudløs :(
  ‘og tæt af at passe influenza ramte familemedlemmer- håber godt nok at jeg kan smage nytårs maden/( vinen ;) trænger til lidt forkælelses

  Svar
  • Hvor dejligt med maveglad jul, det kan jeg desværre ikke prale af. Men æv med snot. Håber, det er væk til nytårsaften ;-)

   Svar
 2. Jeg kan heller ikke lige overskue et liv uden fløde, smør og ost :-( Så jeg starter med en måned og ser hvad der sker, men jeg frygter virkelig resultatet… nok også derfor jeg har trukket den så længe…. flere år faktisk :-(

  Svar
  • Jeg har jo gjort det mange gange, og jeg får det markant bedre uden. Men efter en periode uden kan jeg sagtens spise ost og smør uden problemer. Og en smule fløde. Og når det så eskalerer, må jeg hoppe af igen. Så det behøver ikke være for resten af livet. Bare for en periode ;-)

   Svar
 3. Godmorgen :-)
  Ved du/I om man kan bruge kokoscreme (det tykke fra en dåse kokosmælk) i stedet for alm. fløde i f.eks sovs? Jeg vil nemlig forsøge mig med en mælkefri måned i januar, men bruger egentlig fløde ret ofte når jeg sådan tænker over det…Kommer det til at smage af kokos? Jeg synes ikke det plejer at smage ret tydeligt igennem i f.eks. en wokret…
  Jeg er også SÅ klar til januar og absolut ingen sukker, mel (og mælk… :-/)
  Godt nytår :-)
  Trine

  Svar
  • Det ved jeg faktisk ikke, Trine. Jeg bruger som regel bare kokosmælken i asiatiskinspirerede saucer. Men jeg er med dig på det mælkefrie. Jeg har været så dårlig i maven efter en december med alt for meget ost og fløde. Damn it! De to ting, som jeg elsker! :-(

   Svar
   • Jeg tror ikke den går… Jeg har engang forsøgt mig med kokosmælk i en ikke-kokosmælkorienteret sovs og det smagte virkelig meget igennem. :-( Men det ville nu være rart med noget der virkede!
    Jeg har også gået rundt den sidste måned og tænkt “shit , jeg er nok gravid!” Indtil det gik op for mig, at fløde fylder riiiigtig meget i min kost for tiden. Og latte… Kan heller ikke rigtig med kokoslatte og hælder derfor komælk ned i uhyrlige mængder. Og selvom det er biodynamisk gårdmælk med 4% fedt, så er det desværre garant for kvalme ti minutter efter den er væk. Øv!

    Mælkefri måned må også være et punkt på dagsordenen i 2013…

    Svar
  • Jeg har levet uden mælk i snart fem år og kan stadig ikke tåle den mindste smule :( men man vænner sig faktisk til kokossmagen, så jeg er ikke længere generet af hvis en sovs smager en smule af kokos.

   Svar