Her har jeg lavet broccolipizza. Sådan en broccolipizza kan vel nærmest siges at være blomkålspizzaen‘s lillebror. Blomkålspizzaen er jo en populær Low Carb-favorit, og blomkål er jo sådan en taknemmelig grøntsag, men har du prøvet at bruge andre grøntsager i bunden også? Det går helt fint.
Grøn pizza med broccolibund og spicy kødboller
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Broccolipizza – bunden
- 400 g broccoli
- 25 g løg
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 spsk tørret oregano
- 1 spsk loppefrøskaller
- 150 g revet ost
- 2 æg
Kødboller – stuuur portion
- 800 g hakket oksekød eller svinekød, eller en blanding
- 1 dl spicy ketchup
- 50 g løg finthakket
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 rød chili udstenet og finthakket
- 2 tsk røget paprika
- 2 tsk sød paprika
- 1 æg
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Sådan – Broccolipizza
- Skær broccoli (brug gerne stokken også) i mindre stykker og put den i foodprocessoren sammen med løg, hvidløg og persille.
- Kør det til en fin, grøn masse, og tilsæt da resten og kør igen. Klat dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Min dej blev meget våd, og jeg var nervøs for, om den ville hænge sammen. Men det ville den altså gerne.
- Opvarm ovnen til 210 grader varmluft og bag bunden i ca. 15 minutter, eller indtil den er jævnt gyldenbrun. Tag den ud og lad den afkøle.
Sådan – kødboller
- Rør farsen og form små kødboller. Steg dem på panden eller i ovnen. I ovnen skal de have cirka 13-14 minutter ved 210 grader varmluft. De afgiver lidt snask, men det kan du nemt tørre af med køkkenrulle.
- Så skal pizzaen samles. Jeg gav den først et lag af den spicy ketchup, herefter et lag god, lagret ost. Til sidt kom jeg kødboller, lidt peberfrugt og oliven på. Ind i ovnen igen i cirka 5 minutter.
- Inden servering dryppede jeg nogle gode klatter hjemmelavet basilikumpesto over. Uhørt lækkert på pizza!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Forleden stod jeg med et broccolihoved, der spillede på absolut sidste vers, og det kom der en grøn pizzabund ud af den, altså broccolipizza.
Og den smagte helt fortrinligt. Selv min datter, som ikke kan lide broccoli, spiste to stykker (godt dænget til i pesto og spicy ketchup).
Tips til sprød pizzabund af grøntsager
Lad os være ærlige her. Du får her en blødere bund, som du kan lægge dit fyld på. Og fyldet kan give den gode pizzasmag. Men en italiensk stenovnspizza er det altså ikke.
Det er et fint og udmærket alternativ, og du slipper for oppustet mave og forstoppelse. Og du får sneget broccoli i ungerne. You win some, you lose some.
Du kan eksperimentere med forskellige ting for at gøre bunden sprødere.
Her er et par tip:
- Overvej mere ost og mindre grønt.
- Spar en lille smule på det våde fyld, som fx tomatsovsen.
- Lad dejen afkøle efter forbagningen, inden du putter dit fyld på, og lad den afkøle igen, efter den har været i ovnen med fyld på, men inden du serverer den. Hvis pizzaen serveres rygende varm, er osten jo i smeltetilstand, og så hænger den ikke så godt sammen. Hvis pizzaen har fået lov at afkøle lidt, har osten samlet sig, og den kan da sagtens spises med hænderne. Men det går bedst med kniv og gaffel.
- Prøv at lave den på en pizzabagesten, hvis du har sådan en. Jeg har ikke, men har hørt fra flere, at det går fint.
- Tag den findelte broccoli og overhæld den med kogende vand, ligesom når du laver blomkålsris. Dræn øjeblikkeligt og vrid herefter væden af den ved hjælp af køkkenrulle eller viskestykke. Jeg er for doven til at have testet dette, men flere har skrevet til mig, at de synes, det hjælper.
- Test nogle af de andre gode Low Carb pizzaer som fx kyllingepizzaen eller fathead pizzaen.
God fornøjelse! :-)
Det skal prøves! Men… hvilken slags ost er der tale om? Flødeost, skæreost, feta?
Ja, jeg mangler også at vide hvilken slags ost. Nu prøver jeg med cheddar idag ??♀️
Cheddar er ofte min foretrukne!
(og fedt nok lige at tage et spørgsmål op fra 2014 – haha!)
Hej Jane.
Denne opskrift mangler vist i oversigten “Aftensmad”.
Mvh.
Åh tak! Jeg er så sløv til at få opdateret den oversigt. Må straks få denne på!
SIKKE EN SUCCES! Min mand beder selv om at få LCHF mad, men kan nogle gange godt blive lidt kræsen alligevel, så jeg blev lidt nervøs, da han smagte på den og blev helt stille, men da jeg selv smagte, viste det sig hurtigt at være af begejstring ;) Jeg lavede en (nem og hurtig) variant med frisk, hakket økolam fra Mols i stedet for kødboller; det smagte helt fantastisk sammen med din pesto! Bunden var fint sammenhængende og lækker blød. Et godt tip, mår man laver mad eller bager med HUSK er altid at lade dejen/farsen “sætte sig” inden man former noget som helst, så bliver slutresultatet bare bedre. Tusind tak for endnu en livret Jane :)
Hvor dejligt at høre! :-)
Jeg lavede denne skønne pizza i går til min ellers lidt kræsne mor. At den så både smager fantastisk og er sundere end “normale” pizzaer, er jo blot et kæmpe plus!
Mit trick er, både når jeg laver blomkålspizza og denne her pizza,at jeg bager bunden på den ene side ved en 150 grader indtil den er brun, og så tager jeg den ud af ovnen og vender den, så den anden side også får varme :-) Så bliver den rigtig god og langt sprødere, hvis den kun får varme på den ene side!
Det var også et smart trick! Det skal jeg prøve næste gang! :-)
Ville bare sige den er PISSE GO
Ser lovende ud den skal prøves når min veninde kommer på søndag – dejlig side herinde man bliver så inspireret til at lave andet mad til en selv
Hilsen Sus
Ej altså hvorfor er det kun den første linje der kommer på…..
Jeg ved det ikke! Det har jeg aldrig oplevet før… :-)
Er nød til lige at sige en ting
Sig frem….
Haha ved ik lige hvad der skete der, havde skrevet hele beskeden
Hej Jane
Følger din inspirerende blog. I lørdags forsøgte jeg mig med broccoli pizzaen. Vi havde besøg af min niece på 2 år. Efter at vi havde spist lidt tid siger hun: Mig meget godt li’ maden… :-) Og min datter på 9 år: Jeg er viiiild med den her pizza. Hvornår skal vi have den igen?
Tak for en skøn opskrift :-)
KH Nete
Jeg har lavet pizza af foccacia dejen… Istedet for 2 små høje brød laver jeg 2 store bradepander med flade brød. Forbager dem i ca. 15 min. putter fyld på og så tilbage i ovnen til osten på toppen er som den bør være på en pizza. Sidst smed jeg flødehavarti på en tun/løg/feta pizza. Det giver en dejlig skorpe på pizzaen, som jeg elsker. Bruger også det brød som burger”boller”. Pensler med olie og drysser med sesamfrø og så skærer jeg brødet ud i den størrelse “bolle” jeg nu mener jeg kan spise, og så er det ellers bare at smide en bøf eller kylling i sammen med grøntsager og snask.
Genialt! Det skal jeg da prøve! :-)
Hej Jane. Vil lige fortælle, at jeg i går brugte opskriften på det her LCHF brød https://www.madbanditten.dk/laekkert-lchf-brød/ til at lave pizzabund. Havde ikke loppefrøskaller, men resten blev blandet sammen og blev så smurt tyndt ud på bagepapir på en bageplade, bagt ti minutter i ovn, så fyld på og ca et kvarter derefter. Det blev virkelig godt og selv den fem-årige der godt kan være lidt picky elskede den…Bedste hilsner, Signe
Hvor herligt! Tak for tilbagemeldingen :-)
Den pizza bli’r ikke favourit hos mig. Bunden smuldrede og var tør. Kødbollerne kendte jeg fra asiatisk køkken,de er gode.
Hej,
Jeg er ny udi LCHF livsstilen -har kun været igang i en uge. Det jeg læser, gi’r mening og jeg bliver meget inspireret af alle de nye opskrifter. Men efter din blog i dag, kan jeg ikke slippe tanken, om LCHF også kan blive for “korn-forskrækket”? Hvis man er sund, rask og tilfreds med sin vægt, ville det så være så slemt at putte lidt økologisk fuldkorns & stenkværnet hvede- eller speltmel i, hvis det kan gøre pizza’en mere sprød og brødagtig?
Min holdning er, at man skal gøre lige præcis det, der passer en bedst. For mig er det at lade være med at spise kornprodukter. Hvis jeg kunne tåle gluten, tror jeg dog hellere, jeg ville “spare op til” at spise en ordentlig italiensk hvedemelspizza ind imellem, men det er jo en temperamentssag ;-)
Uhh, jeg har også lige fået pizza idag, dog i en pizza omelet udgave – mest fordi jeg var doven, men jeg var positivt overrasket.. ;) Har aldrig prøvet med kødboller på pizza – det må føjes på listen! :P
Og der er bare så pragtfuld med ‘grøntsagsbund udgaven’, at man kan få bugt med nogle af de mere trætte grøntsager fra køleskabet. Minus madspild = win! ;)
Præcis! Total win! :-)
Uhmmm….det ser lækkert ud. Tak for en inspirerende blog (og kogebog). Nu har vi forsøgt at spise LCHF i et par måneder og det går rigtig godt bortset fra at vi har lidt svært ved at undlade fredagschipsene *s*.
Det har jo været sommer, så maden har været grill og lækre salater for en stor dels vedkommende, men NU tror jeg dog tiden snart er inde til at forsøge mig med en pizza. Er spændt på hvad sønnen siger til det ;-)
Hej Jane
Det ser, som altid, rigtig lækkert ud! Jeg vil dog gerne vide, hvilken bund du er mest tilfreds med – blomkål eller broccoli (eller eventuelt en anden)? Jeg arbejder som aupair og vil gerne servere en sundere pizza for familien, men den skal helst ligne en normal pizza så meget som muligt, da jeg ellers ikke får børnene til at spise den :-D Håber på svar og tak for min ultimative ynglingsblog
Mange hilsener Marlene
Ps. Glæder mig til mere info om din kommende bog!
Jeg ville starte med blomkålen. Jeg synes, den er mest “neutral” :-)
Hej Jane, jeg laver også den slags pizza fra tid til anden. Jeg bruger simpelthen pulpen fra slowjuiceren til at lave dejen med, og det fungerer fint uanset om det er broccoli, fennikel, gulerødder eller whatever. Utroligt, så mange grønsager man kan få listet ind i en pizza :-)
Mange hilsener
Susan, Bruxelles
Åhr ja, selvfølgelig! Pulppizza! Det er smart!
Pesto på pizza er the bomb!
Åhhh Jane, elsker min morgenkaffe sammen med mine ynglings LCHF blogs !( kun når jeg har aftenvagt, ellers bliver de læst til eftermiddags kaffen :-D Hmmm det er skønt – Velkommen hjem !
Broccolipizza er godt – og med hvidkål og en enkelt gang lidt squash i.. og gulerødder :-)
Men jeg fik da lige en reminder på én af favoritfastfood-måltiderne her i hustanden :-)