Grøn is til hverdagsbrug


Når man laver sunde(re) lækkerier er der altid dilemmaet med, hvad det er for et signal, man sender til ungerne, for de kan ikke nødvendigvis skelne mellem, hvornår en kage er sund, og hvornår den ikke er. For dem er det bare kage. Derfor har vi den regel herhjemme, at søde sager hører til i weekenden.  For det, synes jeg sådan set, er vigtigt, uanset om de kager og godter man spiser i weekenden er lavet i en sundere version eller ej. Og mine børn er simpelthen så firkantet indrettet, at det er en regel, de kan forstå.  Det betyder ikke, at de ikke udfordrer den. F.eks. spørger de næsten altid, når de har venner med hjemme til spisning, om der så ikke er dessert. For de har også fået opsnappet, at der følger dessert med gæster. Men med 2-3 legeaftaler om ugen duer det jo ikke, så jeg holder fast i, at dessert hører weekenden til. Og det accepterer de så.

Men som jeg skrev om i går, blev jeg forleden fanget med en stærk karrysovs til aftensmaden, som ikke ligefrem kunne kaldes børnevenlig. Og det kostede en is! Og så var det jo dejligt at kunne trække sådan en størrelse her ud af fryseren.

Grøn is til hverdagsbrug

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 stk
|

Sådan gør du

 • Kør pæren og økoappelsinen igennem juiceren. Begge dele med skræl.
 • Avokadoen skæres op og puttes i blenderen sammen med myntebladene og den friskpressede juice hældes over.
 • Blend, til du har en ensartet masse og hæld hele balladen i isforme.  Sæt i fryseren og vent 5-6 timer, før du spiser dem.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Disse is smager ikke specielt søde, og man kan såmænd også godt fornemme smagen af avokado, men det er en dejlig frisk hverdagsis uden nogen former for ballade i. Fordelen ved at bruge en økoappelsin og derved kunne juice den med skræl er, at man får del i de gode æteriske olier, som sidder i skrællen, som giver ekstra sødme til isen.

Og sådan får man åbenbart (mine) børn til at spise avokado! :-)

Kom med til webinar

Tilmeld dig 30 minutters gratis webinar d. 10. januar med Tine og mig og bliv klogere på din fordøjelse (og hvorfor den nogle gange brokker sig)

Tilmeld dig allerede nu, så du ikke går glip af det

Lyt til nyeste afsnit podcast gratis

Som PLUS-medlem kan du lytte til min nye podcast, Madbanditten uden filter – Lyt til sidste episode gratis i prøveperioden.

Emner denne gang: Antiinflammatorisk kost, hvad er den sundeste kost, proteindistribution, fest og alkohol på Keto og er Keto stadig sund, hvis man ikke laver alting fra bunden?

Lyt til sidste nye afsnit her >>

Udover podcast får du adgang til energiberegninger på alle opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, du kan lave dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller du kan bruge de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette for mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

Skal jeg hjælpe dig med vægttab?

Keto er super effektivt til vægttab, når det gøres rigtigt. Stop med at spilde tiden og kom ordentligt fra start.

Se hvordan her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Grøn is til hverdagsbrug”

 1. Hej Jane,
  Så lige på instragram at der var en som spurgte om urtekrams brunkagekrydderi.
  Jeg har set det i netto.

  Knus Laura

  Svar
 2. Sådan en is må man bestemt gerne spise til hverdag. Det er jo nærmest sundere end at lade være :-) De skal helt sikkert laves snarest. I aften står den dog endnu engang på chokomousse… Elsker den simpelthen! :-/

  Svar
 3. Det lyder som en fornuftig leveregel. Den håndhæves også her i huset – og gælder også for de voksne mht. vin/alkohol = det hører weekenden/gæster til. Tror mere børn ser hvad vi gør end de hører havd vi siger :)

  Svar
 4. Den ser altså genial ud :)
  Skal helt sikkert prøve at lave sådan en omgang is, men her bliver det nok de voksne der spiser dem. Har et barn som slet ikke kan forholde sig til ispinde…meget underligt barn ;)

  Har det slet ikke nogen betydning, at alt det bitre hvide i appelsinen kommer med?
  Måske kunne man tilsætte vanillepulver, så den bliver mere dessert agtig ;)

  Svar