Grøn chiagrød


Jeg har længe haft lyst til at lave en grøn chiagrød. Altså en chiagrød, hvor basen var en greenie eller en grøn juice.

Grøn chiagrød LCHF

Grøn chiagrød

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
1 dag

Ingredienser

Valgfri pynt

Sådan gør du

 • Hak spinat og urter groft, skær squashskiverne i tern og hæld dem i blenderglasset sammen med avokado, citronskræl og -saft og vand.
 • Blend med stavblenderen til en rimelig ensartet masse.
 • Hæld den i et glas eller en beholder med låg, rør chiafrø ud heri, sæt låg på og lad den stå i køleskabet til næste morgen.
 • Næste morgen rører du den lige igennem og pynter med lidt gejl på toppen. Bare fordi!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tidligere har jeg lavet chiagrød på kokosmælk og chiagrød på mandelmælk og den med kokosmælken mætter klart bedst. Helt sikkert pga. fedtindholdet. En grøn chiagrød kan heller ikke stå alene som måltid, men den var et dejligt frisk indslag sammen med et par æg med mayo, som min morgenmad bestod af i dag.

Server gerne som side dish til dine morgen-æg.

Chia-grøden her smager meget “grønt”. Det ville klæde den at få få selskab af en smule sødt, fx i form af lidt æbletern i greenien, så det kan du overveje!

Grøn chiagrød - LCHF-morgenmad

Skal jeg sende dig en e-bog?

Skriv dig op til at modtage mine meget populære lørdagsmails og jeg sender dig kvit og frit min e-bog 5 hemmeligheder til vægttab med Keto.

Ja tak – den vil jeg gerne have >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Grøn chiagrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg er vild med den grød – farven gør mig glad… den fortæller uden ord, at friskheden er lige ved at overmande en :-) Jeg har med held (syns jeg) brugt de frosne spinat kugler x flere.

  Svar
 2. Bare til inspiration … Havde lyst til stegt flæsk med persillesovs… Nu det er lovligt med fedt! Men…. Flæsket var nem nok, værre med persillesovs og ingen kartofler. Fik dog et rigtig lækker resultat ud af et let kogt blomkålshoved i buketter, fordelt i fad, masser af hakket persille, overhældt med fløde, salt, peber og reven ost oven på. Det gik fint til det stegte flæsk,

  Svar
 3. Hvor er den dejlig frisk og forårsagtig at se på! Skriver du ikke en dag et indlæg om alle de dér hampefrø, bipollen og andre sjove ting, du putter i og på din mad? Jeg er simpelthen så nysgerrig på, hvad de “kan”? :-)

  Svar
 4. Fin og spændende opskrift :-)

  Jeg har nogle gange lavet noget som ligner – bare omvendt: Lagt chiafrø i blød i vand natten over og så blendetnæste morgen med frossen spinat, lime, ingefær, mynte, lidt æble og evt. lakridspulver + et godt skud hørfrøolie og vand til konsistensen var “drikbar”… mums – lakridsdrik om morgenen, ikke dårligt ;-)

  Men ja, har som dig: Der skal noget mere til for at mætte :-)

  Svar
 5. Hmm… jeg har endnu ikke prøvet chiagrøden, men chokoladevarianten frister da lidt (hvem sagde chokoladesmag?!).
  Jeg er gået uden om den pga. den manglende mæthed folk nævner, da mættende morgenmad er alfa omega. Jeg droppede af samme grund også greenie som en del af morgenmaden, da det skud carbs bare gjorde mig for sulten, selv om jeg fik æg til. Hvordan er det med chiafrøene – hjælper de til blodsukker og mæthed…?
  KH
  – frk. sveske

  Svar
  • Nej jeg synes ikke der er meget mæthed at hente i chia, og jeg måtte supplere med en kaffe med et skud kokosolie. Nu er jeg til gengæld mæt!

   Svar
 6. Hej jane. Jeg vil gerne spise chiafrø, men jeg kan næsten ikke klare den slimede konsistens. Har du nogle gode råd? Jeg har prøvet kokosmælk og chokolade. Ellers må de må rå i smoothie, for jeg kan godt lide, at de knaser. :-) VH Anne

  Svar
 7. Hej Jane.
  Den chiagrød får jeg virkelig lyst til at afprøve, men jeg er lidt bekymret for at lade blendede rå spinatblade stå i køleskab til næste dag (tænker selvfølgelig på bakterie- og sporevækst)- kunne man ikke blot tilføje bladene om morgenen? Vh Randi

  Svar
 8. Jeg er på jagt efter anti-inflammatorisk kost pga af en betændelse i hoften opstået pga af løb. Denne opskrift er derfor kærkommen! Jeg har i dag skrevet et indlæg omkring medicinsk behandling vha lægens eller naturens medicin. Har du nogle tanker om det?

  Svar
 9. Mums!
  Jeg prøvede din chokolade chiagrød fra mæt & slank her til morgen – dog piftede jeg lige op med en halv appelsin, så den fik lidt orange/chokolade smag.
  Det var SÅ godt – det er ny favorit morgenmad – selv ungerne smagte og sagde det smager af chokoladeis!

  Svar