Grøntsagsvafler med spidskål


Disse grøntsagsvafler gemmer på en masse spidskål og smager samtidig salt og godt. Det gør dem perfekte til madpakken, som wrap eller som sandwichbrød.

Grøntsagsvafler - opskrift på lækre glutenfrie vafler med spidskål

Grøntsagsvafler med spidskål

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Snit spidskål helt tyndt og hæld det i en skål.
 • Tilsæt resten af ingredienserne og rør det hele rundt. Lad dejen hvile i 5-10 minutter og giv lige fibrene en mulighed for at suge lidt af væsken til sig.
 • Opvarm vaffeljernet. Det er vigtigt at det er helt varmt.
 • Fordel nu en klat dej på vaffeljernet og spred den ud så den nogenlunde dækker vaffelområdet. Luk vaffeljernet og bag vaflerne længe, måske 5-7 minutter. Selv  bagte jeg mine, indtil vaffeljernet igen lyste grønt.
 • Fjern vaflerne forsigtigt med en gaffel og læg dem til afkøling på en tallerken. Fortsæt til du ikke har mere dej.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg lavede dem, inden vi tog i sommerhus, og dernede spiste vi dem som bund under spejlæg og som bund under en hurtig frokostanretning lavet af rester fra vores mexicanske aftensmad.

Okonomiyaki… undskyld, hvad?

Oprindeligt var hensigten, at jeg ville lave de japanske okonomiyaki madpandekager som vafler, for det har vaffelgudinden Camilla engang serveret for mig, og de smagte for vildt godt.

Men jeg er en spasser til at lave vafler, skulle det vise sig, og det tog mig mange mislykkede forsøg.

Disse grøntsagsvafler lavede jeg ved “bare at bikse noget sammen”, og det endte med at gå helt fremragende. Og set her bagefter kan jeg godt se, at jeg kom lidt langt væk fra originalen – i hvert fald hvis tanken var, at det skulle være okonomiyaki-vafler. Men pyt.

Find den rigtige okonomiyaki-opskrift her: Okonomiyaki – japansk madvaffel

Hemmeligheden bag den gode vaffel, fandt jeg ud af, er, at bage vaflerne længe nok. Og det har været min fejl. Jeg åbnede simpelthen vaffeljernet for tidligt, og konstaterede, at de jo bare overhovedet ikke hang sammen. Men det var, fordi de ikke var færdigbagte.

Lod jeg dem bage længere, og her taler vi altså ret længe., måske 5-7 minutter, fik jeg derimod  vafler, der hang fint sammen.

Måske har du lavet samme fejl? Tip hermed videregivet!

Hvilket vaffeljern?

Mit vaffeljern hedder Tefal Snack Collection (reklamelink) og hertil kan man købe forskellige plader, som fx disse til belgiske vafler. Det fungerer fint, synes jeg.

Kikærtemel eller Pofiber

I disse grøntsagsvafler har jeg brugt en smule kikærtemel. Det har jeg aldrig brugt før, så jeg har ikke meget erfaring med det.

De oprindelige okonomiyaki-vafler, som Camilla laver, er lavet udelukkende med kikærtemel. Jeg valgte her at bruge halvt kikærtemel og halvt Pofiber, og det gav faktisk en næsten sprød vaffel. Særligt ved genopvarmning i ovnen, fik de en god sprød kant.

Jeg er ikke sikker på, at det kan fungere at bruge Pofiber alene for hele mel-delen. Jeg mistænker, at du vil mangle stivelsen, der hjælper til at binde dem sammen.

Grøntsagsvafler - opskrift på lækre glutenfrie vafler med spidskål
Grøntsagsvafler - opskrift på lækre glutenfrie vafler med spidskål

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Grøntsagsvafler med spidskål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jeg har lavet vaflerne mange gange og jeg har samme vaffeljern, som du anbefaler. Selvfølgelig venter jeg til vaffeljernet lyser grønt.
  Den eneste måde Jeg kan få vaflerne hele, er ved at ændre på opskriften. Mærkeligt med de forskellige erfaringer folk har med en ellers enkel opskrift.

  Svar
  • Ja virkelig mærkeligt! Jeg troede ellers at den metode med det grønne lys var bulletproof – det tog mig simpelthen så lang tid at opdage, at det var sådan det fungerede🙈

   Svar
 2. Hvis jeg laver opskriften kun med pofiber hænger vaflerne i vaffeljernet og de smuldrer, når jeg forsøger at tage dem af. Jeg jar så prøvet at bruge kokosmælk i stedet for bouillon, og det virker. De hænger ikke længere i. Jeg tænker st opskriften mangler fedt, i hvert fald når man ikke bruger kikærtemel.

  Svar
  • Som jeg skriver er min erfaring anderledes. I mit vaffeljern er det ikke fedtmængden, der afgør, om de slipper men bagetiden. Bager jeg dem længe nok, slipper de så nemt som ingenting, uanset indhold.

   Svar
 3. Jeg bagte disse vafler, men de blev ved og ved med at hænge i og gå fuldstændig i stykker… Normalt hænger ting ikke i, i mit vaffeljern.
  Jeg fik på fornemmelsen, at der var ‘glemt’ en ingrediens i dejen? f.x. noget ost?
  Til sidst – efter 2 timer- måtte jeg kapitulere og stege resten på panden, som ‘pandekager’
  Hvad kan det skyldes?
  vh Louise

  Svar
  • Du har bagt dem for kort tid. Når de er færdigbagte, slipper de helt uden problemer. Det gælder alle (mine) vaffelopskrifter.

   Svar
 4. Dem er jeg nødt til at prøve. Jeg var vild med dine chaffles og vaflerne med ost og spinat, men jeg gik på jagt efter en uden alt for meget ost – og voila! Jeg har ovenikøbet et halvt, forkølet spidskål liggende ude i grønsagskurven. Jeg ender sørme med at blive en vaffelpige – men indrømmet, det kan være en hjælp i en travl hverdag lige at tage et par vafler, lidt pålæg og noget grønt, når det indre ur siger frokost :-)

  Svar
 5. Hej Jane,
  jeg har ikke noget vaffeljern, men tænker måske bare at lave dem som fladbrød, evt på panden eller i ovnen.
  Hvad tænker du i forhold til konsistensen – ville det holde?

  Svar
  • Jeg har tidligere lavet dem i ovnen og det har fungeret superfint. De bliver ikke “sprøde” som i vaffeljernet men de bliver fint faste. Jeg har efterfølgende brugt dem til toast :)

   Svar