Grøntsagsspaghetti


Grøntsagsspaghetti er en super Low Carb / Keto erstatning for pasta, spaghetti eller nudler. Du bytter noget næringsfattigt og kalorie- og kulhydratrigt med noget næringsrigt og kulhydrat- og kaloriefattigt. Det er da kæmpe win!

Grøntsags-spaghetti - se de mange muligheder for at lave spaghetti af grøntsager her

Grøntsagsspaghetti

Føj til favoritter Udskriv Pin
Nem, grøn og sund erstatning for spaghetti og pasta
2
|
5 minutter

Udstyr

Ingredienser

 • 400 g squash eller kinaradise, gulerod eller butternut squash

Sådan gør du

 • Skær din valgte grøntsag i strimler med dit valgte instrument fx en julienneskærer eller en spiralizer.
 • Beklager at jeg er så upræcis her – haha!
 • Du kan spise dem rå, det gør jeg oftest. Men du kan også lune dem ved at overhælde dem kortvarigt med kogende vand og straks dræne vandet fra.
 • De fastere typer som gulerod og butternut squash kan også svitses på panden i smør. Det smager også super dejligt.
 • Squash synes jeg bliver lidt for vandet ved opvarmning men det er måske en smags sag.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Erstatning for pasta, spaghetti eller nudler

Jeg har ikke spist almindelig pasta i mange, mange år. Jeg er fint tilfreds med grøntsagsspaghetti og det er et bytte, jeg ikke har lyst til at lave om.

Det skøre er, at der med årene er opstået sådan et yrk-forhold til almindelig pasta. Jeg laver det nogle gange til mine børn og kigger nogle gange på det og tænker: Det er jo ikke mad! Tørre, mærkelige melskruer. Er det ikke skørt? Så vil jeg langt hellere spise sådan en omgang “grøntsagspasta” bestående at skønne sprøde og saftige grøntsager. Det er ikke et svært bytte.

Jeg har tidligere lavet Low Carb pasta – til linguini eller pastaplader, men jeg synes ikke længere det er tilberedningstiden værd. Det er sjovt, som tankerne om det, man spiser, ændrer sig. Det sniger sig ind på en, uden man opdager det. Og jeg har ellers bare spist meget pasta i mit liv. Måske min livskvote bare er fyldt. Det kunne jo også være en forklaring.

Grøntsagsspaghetti og nudler – mange forskellige muligheder

Grøntsagspaghetti kan laves på et utal af måder. Squash er rigtigt populært hos Low Carb / Keto folket, fordi det er så kulhydratfattigt.

Kinaradise fungerer rigtig fint i asiatiske retter som erstatning for nudler, synes jeg. Det har jeg fx brugt i retten her: Asiatiske kødboller med nudler.

Og så er der jo også Shirataki nudlerne som er Low Carb / Keto nudler lavet af fibre fra konjakroden. De smager ikke af ret meget, derfor har jeg oftest brugt dem i suppe hvor de kan suge lidt af smagen til sig. Det er fx gældende i denne her Ramen – low carb nudelsuppe med oksekød.

I den lidt højere ende af kulhydratspektret ligger gulerodspasta og græskarspaghetti, som jeg laver af butternut squash. Mine børn kan bedst lide de to sidste. De er mere faste i det og har mere bid. Jeg synes egentlig også, de er meget dejlige.

Ofte blander jeg dem lidt sammen. Det ser festligt og farverigt ud.

Spaghettisquash, altså det græskar, som hedder sådan, skal også nævnes. Se hvordan du tilbereder det her: Spaghettisquash

Strimlet kål falder måske lidt udenfor her, men jeg synes, de fortjener at blive nævnt. Lidt fintsnittet spidskål eller hvidkål under en kødsovs smager da super lækkert. Og i vinterhalvåret bruger jeg det oftere end jeg bruger squash.

Hvordan laver man Low Carb / Keto pasta?

Jeg laver Low Carb / Keto pasta enten med en lille håndholdt julienneskærer eller med en decideret ‘spiralizer’. Jeg har sådan en lille håndholdt en fra GEFU, som virkelig gør et godt job. Jeg ved faktisk ikke om man kan få den længere. Begge fylder minimalt i skuffen.

De der store maskiner til grøntsagspiraler er jeg aldrig faldet for. Skabsplads er bare altid et issue for mig ;-)

Vil jeg have brede/flade grøntsagsspaghetti, bruger jeg gulerodsskrælleren eller en tyndskræller. Det er lidt en smagssag.

Men det var sådan set bare det. Er der noget grøntsagsspaghetti, jeg har overset, som burde være med også?

Grøntsags-spaghetti - se de mange muligheder for at lave spaghetti af grøntsager her, opskrift på keto pasta
Keto pasta af kinaradise - se de mange muligheder for at lave spaghetti af grøntsager her

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Grøntsagsspaghetti”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. I vores familie elsker vi dine mozzarella kødboller i tomatsovs, med dertil hørende grønsagsspaghetti.
  Vores favorit er faktisk en du har introduceret for os og det er spaghetti squash. Da du havde den på for et års tid siden var den ikke så udbredt, men i dag kan man bl.a. få den i fakta. Den er så nem kræver ingen specielle remedier bare en tur i ovnen, og så smager den skønt.

  Svar