Grøntsagsspaghetti med tunsovs


Grøntagsspaghetti med tunsovs lyder måske lidt mærkeligt, men det er bare en superpopulær ret, både hos børn og voksne. Særligt hos børn hitter tunsovsen, også selvom der er kapers i.

Retten serveres kold, men mætter dejligt og så kan den laves på under 15 minutter. Derfor egner den sig helt vildt godt til de lange sommerdage, hvor timerne pludselig er forsvundet og det er blevet tid til frokost – eller aftensmad, selvom solen stadig står højt på himlen.

Grøntsagsspaghetti med tunsovs

Grøntsagsspaghetti med tunsovs

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
15 minutter

Ingredienser

Tunsovs

Sådan gør du

  • Skær grøntsagerne i strimler med juliennejernet og anret dem i en skål. Du kan evt. overhælde dem kort med kogende vand, hvis du gerne vil have dem lunet lidt.

Tunsovs

  • Kom alle ingredienserne til tunsovsen i en foodprocessor og blend, til du har en lind og ensartet sovs.
  • Fordel sovsen ovenpå grøntsagsspaghettien og drys med ærter og frisk oregano inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lidt om tun og børn

Nu skriver jeg at tunsovsen særligt er et hit hos børn. Men vær opmærksom på at tun desværre indeholder kviksølv. Den friske tun indeholder mest men dåsetunen går desværre ikke fri.

Derfor frarådes det at give børn under 3 år tun. Derudover bør både børn over 3 år samt gravide undgå at spise frisk tun og højst spise dåsetun én gang om ugen. Læs mere hos Fødevarestyrelsen.

Grøntsagsspaghetti med tunsovs fra Madglad

Denne opskrift på grøntsagsspaghetti med tunsovs er fra min bog Madglad, som giver en masse dejlige opskrifter på sund familiemad. Mange tror, at deres børn ikke kan lide det ene, det andet og det tredje. Det prøver bogen at modbevise. Børn kan nemlig lide meget mere rigtig mad, end man umiddelbart tror.

Grøntsagsspaghetti med tunsovs
Foto: Columbus Leth til Madglad

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Grøntsagsspaghetti med tunsovs”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?