Grøntagsspaghetti med tunsovs lyder måske lidt mærkeligt, men det er bare en superpopulær ret, både hos børn og voksne. Særligt hos børn hitter tunsovsen, også selvom der er kapers i.
Retten serveres kold, men mætter dejligt og så kan den laves på under 15 minutter. Derfor egner den sig helt vildt godt til de lange sommerdage, hvor timerne pludselig er forsvundet og det er blevet tid til frokost – eller aftensmad, selvom solen stadig står højt på himlen.

Udstyr
Ingredienser
Tunsovs
- 2 dåse tun i vand
- 40 g mayonnaise
- 40 g cremefraiche 38%
- 1 spsk kapers evt. mere
- 1 spsk citronsaft
- 50 g ærter
- frisk oregano til drys
Sådan gør du
- Skær grøntsagerne i strimler med juliennejernet og anret dem i en skål. Du kan evt. overhælde dem kort med kogende vand, hvis du gerne vil have dem lunet lidt.
Tunsovs
- Kom alle ingredienserne til tunsovsen i en foodprocessor og blend, til du har en lind og ensartet sovs.
- Fordel sovsen ovenpå grøntsagsspaghettien og drys med ærter og frisk oregano inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Lidt om tun og børn
Nu skriver jeg at tunsovsen særligt er et hit hos børn. Men vær opmærksom på at tun desværre indeholder kviksølv. Den friske tun indeholder mest men dåsetunen går desværre ikke fri.
Derfor frarådes det at give børn under 3 år tun. Derudover bør både børn over 3 år samt gravide undgå at spise frisk tun og højst spise dåsetun én gang om ugen. Læs mere hos Fødevarestyrelsen.
Grøntsagsspaghetti med tunsovs fra Madglad
Denne opskrift på grøntsagsspaghetti med tunsovs er fra min bog Madglad, som giver en masse dejlige opskrifter på sund familiemad. Mange tror, at deres børn ikke kan lide det ene, det andet og det tredje. Det prøver bogen at modbevise. Børn kan nemlig lide meget mere rigtig mad, end man umiddelbart tror.
0 kommentarer til “Grøntsagsspaghetti med tunsovs”