Er der mon regler for, hvor mange pizzaopskrifter, man må have på sin blog? I så fald er jeg nok ved at have nået max.
Sagen er, at grøntsagspizza, hvadenten du laver den med blomkål, broccoli, knoldselleri eller en glad blanding som her nedenfor, er en glimrende måde at få brugt alle de trætte grøntsagsrester, som har det med at samle sig nede i grøntsagsskuffen, og som ligner noget, der er bedst tjent med at blive smidt ud.
Grøntsagspizza
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
1 bageplade
Fyld:
- 8 spsk tomatsauce jeg brugte Mosede Tomater fra Urtekram
- 150 g revet ost
- 100 g Kødrest her: kalveculotte
- 100 g chorizo
- 100 g rød peberfrugt
Pynt:
- frisk oregano
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 230 grader varmluft.
- Skær grøntsagerne og osten i lidt mindre stykker og hæld dem i foodprocessoren sammen med oregano. Blend, til du har en fin grøntsagsblanding.
- Tilsæt æg og blend igen. Nu har du en fedtet dej.
- Tilsæt Pofiber og blend eller bland dejen godt sammen.
- Bred den ud på en bageplade beklædt med bagepapir og forbag den i 12-13 minutter, eller indtil den er let gylden. Tag den ud og lad den afkøle.
- Put dit fyld på og bag den i ovnen til osten er smeltet, ca. 5-7 minutter. Tag ud, lad afkøle lidt og server.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grøntsagspizza med rester
Men det er hverken smart eller sejt at smide mad ud. I stedet kan du med fordel finde steder, hvor du kan få dem brugt. De fleste fintrevede grøntsager kan fx gemmes i farsretter og sovse, de kan juices, laves til brød eller som her, til pizza.
Her har jeg brugt broccoli, blomkål og knoldselleri i selve “pizzadejen”. Fyldet kan du variere som du har lyst. Jeg har toppet med ost og igen en rest af kalveculotte. Men det kunne også sagtens være mere traditionelt fyld. Nedenfor får du flere ideer til lækre grøntsagspizzaer.
Vil du have flere LCHF-pizzaer? Så tjek disse ud:
Blomkålspizza – forbedret version
Rootza (med bund af rodfrugter)
Den dehydrerede pizzabund
Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.
Jeg har altså problemer med at nå jeg har forbagt bunden og så kommer fyld på og bager igen, så bliver bunden simpelthen så blød og sådan lidt papagtig… Bruger pofiber og følger ellers din opskrift(skulle jeg mene – selvom jeg hader at følge opskrifter) – men hvad gør jeg galt?
Hej Jane
Jeg kan ikke finde din YouTube vist med grønsagtspizza hvordan det er lave grønsagtspizza? Jeg kan det ikke forstår læste fra opskrift? Hvad med presser hæld på grønsagtspizza?
Hilsen Jonathan Hoffmann
Hej Jonathan
Jeg laver slet ikke youtube-videoer.
Vi lavede dog en tilbage i 2013 i forbindelse med udgivelsen af min første bog. Den ligger stadig her: https://www.youtube.com/watch?v=NuQu_Atpvws&t=15s
Måske den kan bruges :)
Nå jeg vil da lige vende tilbage, nu da pizzaen… eller halvdelen er spist.
Jeg lavede den som sagt på hvidkål og den blev god og fin og jeg synes at bunden hang bedre sammen end blomkålspizzaens bund.
Jeg kom som sædvanlig ikke HUSK eller andet fiber i, da jeg synes at det er noget unødvendigt pjat, eller også er det fordi at jeg er for nærrig til at købe det ;)
Pizzainspiration kan man ikke få for meget af;)
Men nu hvor du har lavet så fin og udførlig en vejledning på hvordan man gør, er det næsten synd at du har glemt osten…
God dag til dig. Glæder mig til at se resultaterne af alle madlavnings/foto-anstrengelserne:)
Jeg er netop igang med at lave pizzaen her til frokost.
Jeg bruger dog hvidkål og det fungerer fint indtil videre. Osten kom jeg i foodprocessoren samtidig med æggene. Jeg bruger dog ikke revet ost, men skærer den selv. Den blev jo alligevel pulveriseret under blendningen :)
Hejsa hvor kan man købe profibre henne ? Kan man ikke bruge husk sikke en lækker pizza mvh tanja
Du kan sagtens bruge husk. Jeg synes bare, bunden bliver bedre sådan her..