Grøntsagspizza – tøm-køleskabet-style!


Er der mon regler for, hvor mange pizzaopskrifter, man må have på sin blog? I så fald er jeg nok ved at have nået max.

Sagen er, at grøntsagspizza, hvadenten du laver den med blomkål, broccoli, knoldselleri eller en glad blanding som her nedenfor, er en glimrende måde at få brugt alle de trætte grøntsagsrester, som har det med at samle sig nede i grøntsagsskuffen, og som ligner noget, der er bedst tjent med at blive smidt ud.

Grøntsagspizza LCHF

Grøntsagspizza

Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
med blomkål, broccoli og knoldselleri
4
|
35 minutter

Ingredienser

1 bageplade

Fyld:

Pynt:

  • frisk oregano

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 230 grader varmluft.
  • Skær grøntsagerne og osten i lidt mindre stykker og hæld dem i foodprocessoren sammen med oregano. Blend, til du har en fin grøntsagsblanding.
  • Tilsæt æg og blend igen. Nu har du en fedtet dej.
  • Tilsæt Pofiber og blend eller bland dejen godt sammen.
  • Bred den ud på en bageplade beklædt med bagepapir og forbag den i 12-13 minutter, eller indtil den er let gylden. Tag den ud og lad den afkøle.
  • Put dit fyld på og bag den i ovnen til osten er smeltet, ca. 5-7 minutter. Tag ud, lad afkøle lidt og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. PORTION
Kcal 484
Kulhydrat 7g
Protein 42g
Fedt 30g

Grøntsagspizza med rester

Men det er hverken smart eller sejt at smide mad ud. I stedet kan du med fordel finde steder, hvor du kan få dem brugt. De fleste fintrevede grøntsager kan fx gemmes i farsretter og sovse, de kan juices, laves til brød eller som her, til pizza.

Her har jeg brugt broccoli, blomkål og knoldselleri i selve “pizzadejen”. Fyldet kan du variere som du har lyst. Jeg har toppet med ost og igen en rest af kalveculotte. Men det kunne også sagtens være mere traditionelt fyld. Nedenfor får du flere ideer til lækre grøntsagspizzaer.

Vil du have flere LCHF-pizzaer? Så tjek disse ud:

Blomkålspizza – forbedret version

Grøn broccolipizza

Rootza (med bund af rodfrugter)

Meatza (pizza med kødbund) 

Halloumipizzaen

Den dehydrerede pizzabund

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.

Grøntsagspizza LCHF - pizza bund af broccoli, blomkål og knoldselleri - brugt dine rester af grøntsager

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Grøntsagspizza – tøm-køleskabet-style!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg har altså problemer med at nå jeg har forbagt bunden og så kommer fyld på og bager igen, så bliver bunden simpelthen så blød og sådan lidt papagtig… Bruger pofiber og følger ellers din opskrift(skulle jeg mene – selvom jeg hader at følge opskrifter) – men hvad gør jeg galt?

    Svar
  2. Nå jeg vil da lige vende tilbage, nu da pizzaen… eller halvdelen er spist.
    Jeg lavede den som sagt på hvidkål og den blev god og fin og jeg synes at bunden hang bedre sammen end blomkålspizzaens bund.
    Jeg kom som sædvanlig ikke HUSK eller andet fiber i, da jeg synes at det er noget unødvendigt pjat, eller også er det fordi at jeg er for nærrig til at købe det ;)

    Svar
  3. Pizzainspiration kan man ikke få for meget af;)
    Men nu hvor du har lavet så fin og udførlig en vejledning på hvordan man gør, er det næsten synd at du har glemt osten…
    God dag til dig. Glæder mig til at se resultaterne af alle madlavnings/foto-anstrengelserne:)

    Svar
    • Jeg er netop igang med at lave pizzaen her til frokost.
      Jeg bruger dog hvidkål og det fungerer fint indtil videre. Osten kom jeg i foodprocessoren samtidig med æggene. Jeg bruger dog ikke revet ost, men skærer den selv. Den blev jo alligevel pulveriseret under blendningen :)

      Svar