Grøntsagspizza – tøm-køleskabet-style!


Er der mon regler for, hvor mange pizzaopskrifter, man må have på sin blog? I så fald er jeg nok ved at have nået max.

Sagen er, at grøntsagspizza, hvadenten du laver den med blomkål, broccoli, knoldselleri eller en glad blanding som her nedenfor, er en glimrende måde at få brugt alle de trætte grøntsagsrester, som har det med at samle sig nede i grøntsagsskuffen, og som ligner noget, der er bedst tjent med at blive smidt ud.

Grøntsagspizza LCHF

Grøntsagspizza

Føj til favoritter Udskriv Pin
med blomkål, broccoli og knoldselleri
4
|
35 minutter

Ingredienser

1 bageplade

Fyld:

Pynt:

  • frisk oregano

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 230 grader varmluft.
  • Skær grøntsagerne og osten i lidt mindre stykker og hæld dem i foodprocessoren sammen med oregano. Blend, til du har en fin grøntsagsblanding.
  • Tilsæt æg og blend igen. Nu har du en fedtet dej.
  • Tilsæt Pofiber og blend eller bland dejen godt sammen.
  • Bred den ud på en bageplade beklædt med bagepapir og forbag den i 12-13 minutter, eller indtil den er let gylden. Tag den ud og lad den afkøle.
  • Put dit fyld på og bag den i ovnen til osten er smeltet, ca. 5-7 minutter. Tag ud, lad afkøle lidt og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grøntsagspizza med rester

Men det er hverken smart eller sejt at smide mad ud. I stedet kan du med fordel finde steder, hvor du kan få dem brugt. De fleste fintrevede grøntsager kan fx gemmes i farsretter og sovse, de kan juices, laves til brød eller som her, til pizza.

Her har jeg brugt broccoli, blomkål og knoldselleri i selve “pizzadejen”. Fyldet kan du variere som du har lyst. Jeg har toppet med ost og igen en rest af kalveculotte. Men det kunne også sagtens være mere traditionelt fyld. Nedenfor får du flere ideer til lækre grøntsagspizzaer.

Vil du have flere LCHF-pizzaer? Så tjek disse ud:

Blomkålspizza – forbedret version

Grøn broccolipizza

Rootza (med bund af rodfrugter)

Meatza (pizza med kødbund) 

Halloumipizzaen

Den dehydrerede pizzabund

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.

Grøntsagspizza LCHF - pizza bund af broccoli, blomkål og knoldselleri - brugt dine rester af grøntsager

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Grøntsagspizza – tøm-køleskabet-style!”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Jeg har altså problemer med at nå jeg har forbagt bunden og så kommer fyld på og bager igen, så bliver bunden simpelthen så blød og sådan lidt papagtig… Bruger pofiber og følger ellers din opskrift(skulle jeg mene – selvom jeg hader at følge opskrifter) – men hvad gør jeg galt?

    Svar
  2. Nå jeg vil da lige vende tilbage, nu da pizzaen… eller halvdelen er spist.
    Jeg lavede den som sagt på hvidkål og den blev god og fin og jeg synes at bunden hang bedre sammen end blomkålspizzaens bund.
    Jeg kom som sædvanlig ikke HUSK eller andet fiber i, da jeg synes at det er noget unødvendigt pjat, eller også er det fordi at jeg er for nærrig til at købe det ;)

    Svar
  3. Pizzainspiration kan man ikke få for meget af;)
    Men nu hvor du har lavet så fin og udførlig en vejledning på hvordan man gør, er det næsten synd at du har glemt osten…
    God dag til dig. Glæder mig til at se resultaterne af alle madlavnings/foto-anstrengelserne:)

    Svar
    • Jeg er netop igang med at lave pizzaen her til frokost.
      Jeg bruger dog hvidkål og det fungerer fint indtil videre. Osten kom jeg i foodprocessoren samtidig med æggene. Jeg bruger dog ikke revet ost, men skærer den selv. Den blev jo alligevel pulveriseret under blendningen :)

      Svar