Grøntsagsfladbrød med blomkål og broccoli


Der er få opskrifter, jeg har lavet så mange gange som de populære grøntsagsfladbrød. De er geniale, hvis du spørger mig! Jeg bruger dem i sandwiches, som burgerbolle, hotdogbrød eller som bund i en minipizza.

Når jeg har lavet en portion, opbevarer jeg et par stykker i køleskabet (adskilt af madpakkepapir) og fryser resten ned (igen adskilt af madpakkepapir). På den måde er det nemt lige at tage en enkelt eller to på efter behov.

Grøntsagsfladbrød med plads til variation

Jeg laver dem aldrig efter opskrift. Jeg bruger grøntsager (ofte af den halvtrætte slags), lidt kerner malet til mel og revet ost. Krydderier efter hvad jeg lige synes.

I går lavede jeg en stor portion sammen med Vega i går, og de blev rigtig vellykkede. Her er en cirka-gengivelse af, hvad vi havde i portionen.

Grøntsagsfladbrød med blomkål og broccoli - Kan bruges til alting! Sandwich, burgerbolle, hotdogbrød eller som bund i en minipizza. Glutenfri, helt naturlig og LCHF. --> Madbanditten.dk

Grøntsagsfladbrød med blomkål og broccoli

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
15 stk
|
40 min

Ingredienser

 • 1,5 dl solsikkekerner ca. 70 g
 • 400 g blomkålshoved
 • 400 g broccoli
 • 1 lille håndfuld frisk persille
 • 120 g cheddar eller anden ost, revet
 • 2 tsk stødt spidskommen
 • 1 tsk paprika
 • 2 tsk salt
 • 3 æg
 • 2-3 spsk pofiber eller 3-4 spsk loppefrøskaller (reklamelink)

Sådan gør du

 • Mal solsikkekerner til groft mel i foodprocessoren med den store kniv. Skær blomkål og broccoli i mindre stykker og hæld dem ned i blenderskålen sammen med persilleblade og blend.
 • Tilsæt revet ost og blend igen.
 • Tilsæt æg og krydderier og blend til en fedtet masse. Tilsæt til sidst Pofiber/loppefrøskaller og blend igen.
 • Da blenderskålen er næsten helt fuld, kan det være svært at få fordelt fibrene ordentligt i dejen, så jeg hældte den efterfølgende over i en skål og rørte den lige godt igennem med en ske.
 • Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.
 • Form den fedtede dej til boller i hænderne og klat dem ud på bageplader beklædt med bagepapir. Jeg brugte tre bageplader i alt. Saml de flade boller godt rundt i kanten, så du får en defineret kant.
 • Bag i ovnen i ca. 30 minutter. Hold øje med dem undervejs og skift evt. plads på pladerne og tillad at tage dem ud på forskellige tidspunkter. De er færdige, når de er blevet let brune og har fået en fin brun kant.
 • Løft dem forsigtigt fra bagepapiret med en bagespatel eller lign. og lad dem herefter afkøle.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
grøntsagsfladbrød

Har du brug for hjælp til vægttab eller livsstil?

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Ja tak, vis mig mere >>

 

54 kommentarer til “Grøntsagsfladbrød med blomkål og broccoli”

 1. 4 stjerner
  Hej Jane
  Er der et alternativ til pofiber/ loppefrøskaller
  Det er et problem jeg kan simpelthen ikke lide smag og konsistens
  Og det hæmmer mig ingen del af dine opskrifter

  Svar
  • Jeg synes jo det er både nemmere og bedre bare ikke at spise de brød. Der er jo vitterligt ingen gevinst ved dem og de allerbedste resultater får du alligevel ved at spise kød og grøntsager – ikke brød, uanset hvad de brød er lavet af.

   I grøntsagsfladbrød og den type kan du prøve at udelade dem. De andre slags synes jeg bare du skal lade være med at spise.

   Svar
 2. Hej Jane,

  Kan man fryse fladbrødene, og i givet fald hvor længe kan de holde?

  Mange hilsner
  Malene Persson

  Svar
  • Ja det kan man sagtens. Put madpakkepapir imellem dem, så de ikke klistrer sammen. I fryseren holder de nærmest forevigt. Er noget nogensinde blevet for gammelt imens det er frosset ned?

   Svar
  • Det er ikke noget, jeg vil spise. Har du læst ingredienserne?

   Men det rette spørgsmål synes jeg snarere er: Hvad er dit mål? Hvad vil du gerne opnå og hvilken rolle mener du at Elverbrød skal spille for dig?

   Svar
 3. Hej Jane.
  Et spørgsmål mere. Jeg er helt med på at ketose og vægttab ikke har noget med hinanden at gøre, men at ketose er et redskab til at få fedtforbrænding i stedet for kulhydrat forbrænding. Hvornår skifter kroppen fra fedtforbrænding til kulhydratforbrænding? Hvor mange gram kulhydrat daglig skal der til?
  Jeg vil gerne spise 1skive fuldkorns rugbrød og det er 10 g kulhydrat. Og så får jeg grøntsager til mine måltider og måske ligger jeg på 40-50 g kulhydrat daglig. Er jeg så ikke længere i ketose? Hvor går grænsen?
  Mvh Kirsten

  Svar
 4. Har lige lavet fladbrødene. Men desværre sidder de fast på bagepapiret! Nogle eller et godt råd til at undgå det?

  Svar
  • Jeg plejer lige at bruge en spatel til at løfte dem fra papiret, når de kommer ud af ovnen og så afkøler de herefter og alt går fint.

   Svar