Disse grønne vafler med spinat med urter er perfekte til en hurtig klap-sammen eller i madpakken. Og så får du lidt skjult grønt med i købet også.

Ingredienser
- 4 æg
- 100 g hytteost
- 0,5 dl fløde
- 50 g frisk spinat fx babyspinat
- 1 krydderurter jeg brugte persille og basilikum
- 1 dl pofiber adlink
- 1,5-2 tsk salt
Sådan gør du
- Sæt vaffeljernet til opvarmning.
- Blend æg, hytteost og fløde med spinat og urter.
- Hæld Pofiber og salt i og blend igen. Bag nu dejen i vaffeljernet.
- Jeg får fem vafler ud af portionen.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Spinatvafler til madpakken
Mit post-ferie-overenergiske overskud viste sig at være en slags omvendt jetlag. I stedet for at gå rundt i en klokke af træthed og omtumlethed, forvandlede jeg mig til en duracel-kanin med alt for meget energi. Den energi har nu fundet et mere almindeligt leje, og det er egentlig godt nok. Jeg blev helt træt af mig selv i den energiske version.
Men inden energien fortog sig, nåede jeg at kanalisere noget af den ud i to slags vafler. En spinatvaffel til madpakken eller til det salte køkken og en sødere morgenmadsvaffel, som især ungerne elsker. Det er nemt og hurtigt med vafler, og det ser så hyggeligt ud.
Grønne vafler med spinat – gode til både morgenmad og frokost
De grønne spinatvafler her har jeg brugt til både morgenmad og frokost. Til morgen har de dannet bund for lidt stegt grønt og spejlæg og til frokost har jeg fyldt dem som en sandwich eller rullet dem med ost, salat og dressing.

Hejsa
Hvis man ikke tåler mælk hvad kan man så erstatte hytteosten med??
Jeg tror, jeg ville prøve med kokosmælk, evt. bare den fede creme fra kokosmælken :)
Kan man bruge frossent spinat, som er optøet og dryppet af ?
Tak for mad!
Rørte en ørredsalat af græsk yoghurt og hjemmelavet ketchup, lidt rød peber, og så en ovndampet ørred fra igår.
Vupti over på 2 spinatvafler. Hvor er vi mætte!
Det smagte fantastisk!
Ville gerne sende billede med…
Hilsen Lone.
Wow hvor lyder det også bare fuldstændig fantatisk!
Jeg brugte creme fraiche i stedet for fløde. De blev super lækre. Har spist en med varmrøget laks til frokost. Så lækkert og nemt!
Har “syg optur” som mine drenge siger ;D
Har netop lavet disse – og NØRJ, hvor er de gode. Jeg puttede mere spinat i mine, lidt tørret timian, revet skal af lime og en smule revet parmesan.
(Men man kan jo putte det i, man holder af … skal lave mine m chili og ingefær næste gang)
Grunden til min “syge optur” er, at disse kommer til at redde min omlægning af kost til LCHF. Er meget travl alene-mor, men m disse har jeg set lyset – HURRA!
Og i øvrigt – tak for en fantastisk hjemmeside – har netop købt et par af dine bøger også. Fan-fabel-agtige!
Haha, hvor er det fedt at høre! Og altid dejligt at høre ungernes reaktion. Mine siger også de skøreste ting, som fx… mor, den er…. mellem. Mellem er åbenbart et udtryk for noget, der smager ok men ikke helt fantastisk. Oh well! :)
Kan man eventuelt lave dem med kokus mælk! ? Hvis man vil undgå mælk og fløde?? Eller andre forslag?
Du kan sagtens bruge kokosmælk!
Hej Jane,
Jeg synes, de her vafler er super lækre, men jeg tåler ikke særlig godt mælkeprodukter. Har du en idé til, hvad man kunne erstatte fløde og hytteost med? Jeg ved godt, at det bliver til en helt anden vaffelopskrift, men jeg kunne godt tænke mig noget, der minder om, hvis det er muligt. Jeg kan bare ikke selv finde på noget at erstatte hytteosten med især :-)
Fløden kunne eventuelt erstattes med mandelmælk eller lignende, sammen med kokosolie til stegning.
Jeg foretrækker at bruge kokosprodukter som erstatning for mælkeprodukter. Jeg laver tit kokosvafler, som godt nok er en sød opskrift men måske kan du tage udgangspunkt i den: https://www.madbanditten.dk/kokosvafler-glutenfrie-og-maelkefrie/
Jeg har netop lavet dem med soyafløde i stedet for piskefløde, og en lille smule (10g) revet ost og soya yoghurt i stedet for hytteost. Dvs jeg målte 10g revet ost op og fyldte op til 100 g med yoghurt. Og så brugte jeg frosset spinat i stedet. De er så gode. Et alternativ til os der ikke må få mælk ? ( ved godt der erl lidt mælk i den revsede ost, men det er meget lidt)
Det skal siges jeg brugte omkring 100 g frosset spinat og pressede vandet ud af inden jeg tilsatte det ?
Kanskje dumt spørsmål: kutter du spinat opp I mindre biter eller blander du det bare I røren?
Jeg skar bladene i mindre stykker og blendede dem med i røren :)
Fed neongrøn farve :) Jeg må anskaffe mig et vaffeljern. Og så modstå fristelsen til at lave andet end “godkendte” vafler i det :|
Tusind tak for masser af inspiration. Jeg har lavet mad-vafler til aften med stor succes. Jeg brugte 1/2 spinat 1/2 rucola og smurte jernet med en lille smule kokosolie og de hang ikke i overhovedet. Mums, smagte skønt til koteletter og salat
De er godt nok gode. Jeg fik dem i stedet for pitabrød til aften. De fungerede fint som en slags wrap.
Fortvivl ej, jer der ikke har et vaffeljern – har lige lavet dejen minus fløden og stegte dem som amerikaner-pandekager. Havde en lidt kedelig Havarti-rest, som blev lagt på pandekagen før de blev vendt – det var godt – rigtig godt…..:)
Hvor fedt at høre! Tak Helle!
Uhm for helt lyst til at spise en med det samme:-)
Jeg har en vaffelbog med ca. 100 forskellige opskrifter til det søde og salte køkken. Jeg laver ofte vafler af – kartofler, løg, porre og spæk – de bliver super gode og som du selv skriver – det ser smukt ud ved servering.
Ville man kunne lave dem som mindre? amerikanske pandekage størrelse? Ved at stege dem på panden.
og ville man kunne bruge andet end kartoffel fiber?
Det er jo en hel anden opskrift, du vil lave – haha! Du kan lave dem lige præcis, som du vil med de ingredienser, du synes skal i. Som pandekager ville jeg dog udelade fløden.
Mums, de ser lækre ud!! Må straks anskaffe mig et vaffeljern :-) Lige 2 spørgsmål; Kan man mon bruge frossen (optøet) spinat? Og hører de her lækre banditter virkelig under striks?? Optur! Og velkommen hjem :-)
Jeg tror måske det bliver for vådt med frossent grønt men jeg har ikke prøvet.
Jeg synes godt, de kan gå med i striks. Men der skal lægges godt med fedt til i tilbehør :)
Jeg prøvede dem her forleden. Det kiksede totalt! De brændte sig helt fast med det samme, og mit vaffeljern var næsten lige til at kyle ud.
Hvordan undgår du at de brænder sig fast til en flydende klistret masse????
Det ved jeg ikke. Mine glider fint af vaffeljernet. Huskede du fløden i dejen? Jeg har tænkt at det var det, der gjorde, at jeg ikke behøvede smøre vaffeljernet yderligere…
Den første vaffel jeg lavede brændte også totalt på, og jeg var lige ved at opgive, men jeg rengjorde vaffeljernet, og satte varmen på 2, så kørte det bare.
Sikke en god ide – skal helt sikket afprøves
Hej. Kan man bruge ‘husk’ istedet for pofibre??
Både og. Dvs. du kan jo bruge lige hvad du vil. Jeg synes, resultatet bliver bedst med pofiber.
Jeg ville bestille pofibre, men jan ikke finde den på bestillingslisten. Hvordan får jeg fat i det?
Mon de kan bages som brød istedet?
Det ved jeg ikke lige. Umiddelbart tænker jeg nej. Dejen er for våd og hvis jeg ville lave et brød, ville jeg gå anderledes til værks med opskriften.
Madvafler -sikke en god ide! Jeg mangler tit noget nemt at lægge pålæg på, hvis man ikke har lyst til at spise stenalderbrød. Jeg skal vist ud at købe et vaffeljern her i ugens løb:-)