Grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål


Her får du en portion sunde grønne sandwichbrød, som består af broccoli og grønkål. Som I måske kan fornemme kører der et lille grønkålstema her på bloggen. Først med grønkålspestoen, og her med grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål.

Sunde grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål - glutenfrie og kornfrie og geniale som sandwichbrød --> Madbanditten.dk

Grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 170 grader varmluft.
  • Skær broccoli i mindre stykker og put dem i foodprocessoren.
  • Rengør grønkål, fjern stokken og skær eller riv bladene i grove stykker. Op i foodprocessoren med dem også.
  • Tilsæt nu alle ingredienser – undtagen æg – og blend godt.
  • Tilsæt æggene til sidst og blend igen. Skrab ned af siderne et par gange og blend, til du har en grov men ensartet masse.
  • Klat dejen ud på bageplader beklædt med bagepapir og form dem runde og flade med hænderne.
  • Bag i ovnen i ca. 20-22 minutter, eller indtil de er gyldne i kanterne.
  • Tag pladerne ud. Løft lige grøntsagsfladbrødene forsigtigt fra bagepapiret med en spatel og lad dem afkøle. Jeg løfter dem for at undgå, at de klistrer sig fast til bagepapiret.
  • Opbevar i køleskab i 4 dage eller i fryseren noget nær forevigt. Husk at lægge madpakkepapir imellem brødene, så de ikke klistrer sammen. Lun dem gerne en tur i ovnen eller på brødristeren inden spisning.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Årsagen til det er helt enkelt, at jeg havde en pose grønkål, der var på vej til at spille på sidste vers, og som jeg måtte se at få brugt. Vi fik endda grønkålssuppe forleden aften, men den vil jeg spare jer for. Dels lignede den mest mosevand, og dels var den simpelthen så kraftig i smagen, fordi jeg havde brugt min hjemmelavede oksebouillon i. Hvornår lærer jeg at mærke glas i fryseren?

Andre end mig, der bare stiller ting ind i fryseren og tænker: det kan jeg da godt huske, hvad er! Og så to måneder senere står det der bagerst, og man har forlængst glemt, hvad der var i det. Og så tror man, det er  den milde og gode kyllingebouillon, man tager ud og putter i sin suppe, men det viser sig at være den meget maskuline bouillon kogt på kraftben. Hmm…

Grøntsagsfladbrød og sandwichbrød

Nå men en del af grønkålen røg også i en portion sandwichbrød.

Grøntsagsfladbrød har jeg jo hundredevis af opskrifter på her på bloggen (her er fx en med blomkål og broccolien med blomkål, en med hvidkål, en med squash og en med oliven og urter).

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan komme i dem. Jeg elsker dem allesammen og sørger altid for, at jeg har dem i fryseren, så jeg hurtigt kan lave mig en frokostsandwich.

Derudover bruger jeg ofte de gode fiberboller som sandwichbrød. Det er flæskestegssandwich fx et rigtig godt eksempel på.

Sunde, grønne sandwichbrød - Lækker LCHF-frokostsandwich - opskrift her: Madbanditten.dk

Her bare to grøntsagsfladbrød smurt med grønkålspesto og med spinat, ost og god spegepølse imellem. 

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

61 kommentarer til “Grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Mon man kan bruge grønkål fra frost når man bager brød? Eller vil de blive for “våde”….
    Har et par poser hakket grøntkål liggende i fryseren. Var egnetlig beregnet på shakes/greenies, men det fungerer altså ikke for mig ? Så nu mangler jeg lidt inspiration to hvad de så skal bruges på…
    Mvh Karina

    Svar
    • Åh det ved jeg desværre ikke. Det har jeg aldrig prøvet. Mit gæt er at det kan gå fint hvis du knuger den værste væske ud…

      Svar
  2. Hej Jane
    Elsker alle dine opskrifter!
    Sidder dog ofte og er i tvivl mht. brød/boller etc., om der er nogle opskrifter der bliver bedst med varmluft fremfor alm. ovn?
    Men når du skriver “ovn”, er det så fordi du mener alm. ovn?
    Synes f.eks dine chiaknækbrød bliver sprødest i varmluftsovn.
    Mvh
    Nathali (:

    Svar
    • Jeg mener altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft. Du kan dog fint freestyle der og under alle omstændigheder er ovne jo så forskellige og bagetider vil variere meget, så det er altid en god idé at tage udgangspunkt i ens egen :)

      Svar
  3. Jeg har lige lavet de lækre grønne sandwich brød. Brugte revet ost og feta, da jeg ikke havde parmesanost og hvede igennem ugens løb samlet stokke fra broccoli og blomkål, som jeg blendede. Besparende på pengepungen og en god fornemmelse i forhold til madspild.

    Svar
  4. Hej Jane. Vildt god opskrift. Tusind tak. Tåler hverken gluten eller laktose så det er virkelig en fornøjelse. Jeg har to spørgsmål. Jeg er igang med et vægttab. Har du nogen ide om ca kcal indhold i dine opskrifter. Og så lige kan du anbefale en food processer. Snitteriet/blandingen er lidt besværlig uden rette udstyr. Fortsat god dag. Kh. Anne

    Svar
    • Hej Anne
      Fedt at du kan bruge opskrifterne.
      Jeg ernæringsberegner aldrig mine opskrifter. Jeg tror ikke på kalorietælling og tæller ingenting selv. Men du kan nemt taste ingredienserne ind i et af de der online programmer som fx madlog.
      Jeg har en Magimix-foodprocessor. Den er rigtig dyr og en billigere model kan sagtens klare arbejdet også. Du kan se hele min maskinpark her: https://www.madbanditten.dk/udstyr/

      Svar
    • Måske husk/loppefrøskaller. Prøv at kigge på nogle af de andre grøntsagsbrød, jeg linker til i indlægget. Flere af dem er lavet uden pofiber.

      Svar
  5. Jane du er en uudtømmelig inspirationskilde, love it!
    Min største fryserfadæse var da børnene ville have lun æblegrød, men i stedet fik serveret kartoffel-porresuppe med fløde ?? Nogen var utilfredse ?
    Tak for endnu en super opskrift og en skøn blog ??

    Svar
    • Åh hahaha! Hvor er jeg på en måde glad for at jeg ikke er den eneste, der med fordel kunne lære at MÆRKE de pokkers fryserretter! :)

      Svar
  6. Skulle lage disse i dag, fant spinat som måtte brukes i stedet for grønnkål. Er spent på resultatet! Brukte varmluft, med undervarme halve tiden…de ble fine og faste, håper de ikke blir for tørre.

    Svar
  7. Bliver de mon gode uden parmesan? Skal prøve at undgå mejeriprodukter. Kan du anbefale andre brød uden tilsat mejeri? Tak for god inspiration :)

    Svar
    • Det kan du regne ud, hvis du taster ingredienserne ind i en af de mange maddatabaser, der findes. Fx madlog.dk Jeg regner aldrig sådan noget ud…

      Svar
  8. Kan man bruge HUSK i stedet for pofiber og hvad er forskellen? Synes nemlig mange andre oftest bruger HUSK når de bager uden mel :)

    Svar
    • Ja det kan du sagtens. Hvis du kigger på nogle af de andre varianter, jeg linker til længere oppe i indlægget, er der flere af dem, hvor jeg har brugt husk. Jeg kan bedre lide Pofiber men det er jo en smags sag.

      Svar
  9. De ser lækre ud, og skal bestemt afprøves :-) Min yngste datter på 1,5 år ELSKER broccoli, så det bliver godt at prøve noget nyt, jeg glæder mig til at se hvad hun siger til disse :-)

    Svar
  10. Jeg elsker grønkål suppe, Den skal være salt, og røget og Ja ret potent i smagen. Koger den på kraftben, spidsbryst, røget flæsk og selvfølgelig masser af suppe grønsager og kål. Rigtig vinter mad, men vil give dig ret i at det ligner mosevand og nok er svært at få til at se appetitlig ud på bloggen. På den måde er grønkåls pesto noget mere taknemmeligt ? Det er skønt med alle de grønkål opskrifter – synes nærmest det er den eneste grønsag der smager godt på den her årstid,så det er lækkert med ny inspiration.

    Svar
    • Dejligt du kan bruge opskrifterne :) Jeg elsker også grønkål, og tænk, der var engang hvor jeg ikke kunne lide det og syntes, det var en underlig fjendtlig kåltype…!

      Svar
    • Det ved jeg faktisk ikke rigtig. Blenderen har jo en lille kniv til findeling mens food processoren har den store kniv. Men det er da et forsøg værd, hvis du ikke har en food processor :)

      Svar
    • Hej. Jeg river mine grøntsager på et rivejern, på den grove side fordi jeg godt kan lide det sådan. Og osten på den fine side, så blander det sig bedre. Og de bliver super lækre.
      Mvh Gry

      Svar
    • Hvis du kigger på de andre varianter, jeg linker til længere oppe, er der flere af dem med husk i stedet for pofiber. Jeg synes, de bliver bedst og mest “brødagtige”, hvis de får lidt fibre af en art til at få dem til at hænge godt sammen.

      Svar
  11. Bruger dine grøntsagsbrød til frokost, ville bare ønske der var en brødrister på jobbet, men luner dem i mikroovn og så er de fine. Jeg har lige ryddet min fryser og har fundet flere ting jeg ikke har skrevet noget på…så vi har spist surprise flere aftner i træk…. Et godt nytårs fortsæt til mig, skriv nu hvad du putter i fryseren!! Tak for de lækre grønkåls opskrifter, glæder mig at prøve pestoen i aften

    Svar