Grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål


Her får du en portion sunde grønne sandwichbrød, som består af broccoli og grønkål – altså en slags broccolibrød.

Sunde grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål - glutenfrie og kornfrie og geniale som sandwichbrød --> Madbanditten.dk

Grønne sandwichbrød

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Broccolibrød med grønkål
8 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader varmluft.
 • Skær broccoli i mindre stykker og put dem i foodprocessoren.
 • Rengør grønkål, fjern stokken og skær eller riv bladene i grove stykker. Op i foodprocessoren med dem også.
 • Tilsæt nu alle ingredienser – undtagen æg – og blend godt.
 • Tilsæt æggene til sidst og blend igen. Skrab ned af siderne et par gange og blend, til du har en grov men ensartet masse.
 • Klat dejen ud på bageplader beklædt med bagepapir og form dem runde og flade med hænderne.
 • Bag i ovnen i ca. 20-22 minutter, eller indtil de er gyldne i kanterne.
 • Tag pladerne ud. Løft lige grøntsagsfladbrødene forsigtigt fra bagepapiret med en spatel og lad dem afkøle. Jeg løfter dem for at undgå, at de klistrer sig fast til bagepapiret.
 • Opbevar i køleskab i 4 dage eller i fryseren noget nær forevigt. Husk at lægge madpakkepapir imellem brødene, så de ikke klistrer sammen. Lun dem gerne en tur i ovnen eller på brødristeren inden spisning.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Som I måske også kan fornemme kører der et lille grønkålstema her på bloggen. Først med grønkålspestoen, og her med grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål.

Broccolibrød med grønkål

Årsagen til det er helt enkelt, at jeg havde en pose grønkål, der var på vej til at spille på sidste vers, og som jeg måtte se at få brugt. Vi fik endda grønkålssuppe forleden aften, men den vil jeg spare jer for. Dels lignede den mest mosevand, og dels var den simpelthen så kraftig i smagen, fordi jeg havde brugt min hjemmelavede oksebouillon i. Hvornår lærer jeg at mærke glas i fryseren?

Andre end mig, der bare stiller ting ind i fryseren og tænker: det kan jeg da godt huske, hvad er! Og så to måneder senere står det der bagerst, og man har forlængst glemt, hvad der var i det. Og så tror man, det er  den milde og gode kyllingebouillon, man tager ud og putter i sin suppe, men det viser sig at være den meget maskuline bouillon kogt på kraftben. Hmm…

Sandwichbrød og grøntsagsfladbrød

Nå men en del af grønkålen røg også i en portion sandwichbrød.

Grøntsagsfladbrød har jeg jo hundredevis af opskrifter på her på bloggen (her er fx en med blomkål og broccolien med blomkål, en med hvidkål, en med squash og en med oliven og urter).

Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan komme i dem. Jeg elsker dem allesammen og sørger altid for, at jeg har dem i fryseren, så jeg hurtigt kan lave mig en frokostsandwich.

Derudover bruger jeg ofte de gode fiberboller som sandwichbrød. Det er flæskestegssandwich fx et rigtig godt eksempel på.

Sunde, grønne sandwichbrød - Lækker LCHF-frokostsandwich - opskrift her: Madbanditten.dk

Her bare to grøntsagsfladbrød smurt med grønkålspesto og med spinat, ost og god spegepølse imellem. 

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

61 kommentarer til “Grønne sandwichbrød med broccoli og grønkål”

 1. Jeg har ikke prøvet disse, men har netop bagt dine grønne wraps fra kogebogen KETO. De er lækre med æg og avocado og en klat mayo til morgenmad. Ville 1 æg og 0,5 avocado være fint ift. at opnå et fint proteindtag og fedtindtag? Der er jo 4 æg og 100 g. Ost til 4 wraps i opskriften.
  Et andet spørgsmål er, ville jeg kunne spise 1 grøn wrap med kun ost og en klat pesto eller er det nødvendigt at tilføje kød/æg?
  Jeg er gladest for morgenmad uden kød/æg (med mindre æggene er maskeret i wraps fx!)

  Svar
  • Hej Camilla
   Jeg kan heller ikke regne den slags ud i hovedet men mit bedste gæt vil være nej. I et måltid vil det svare til 2 æg + 25 g ost og det bliver for lidt protein (og måske lidt meget fedt, når du så lægger avokado og mayo oveni også). Du vil nok gerne sigte efter mindst 30 g protein pr. måltid og det får du ikke i det måltid, du skitserer. Det samme gælder, hvis du spiser wrap uden supplerende protein/kød. Så får du igen for lidt protein og du vil formentlig lægge mange kalorier til fra fedt for at lykkes med at blive mæt.

   Hvis du vil bruge Keto til vægttab, er det bedre, at dit fokus er på protein og grøntsager. Fedt er noget du lægger til efter behov for energi og mæthed. Hvis du vil tilføje fedt, kunne det fx være den halve avokado. Jeg tror ikke, jeg ville lægge både avokado og mayo til, hvis der var fedt i min proteinkilde.

   Alt dette er bare et overslag og den måde, jeg ville tænke det på, hvis jeg ikke havde adgang til at regne det ud.

   Du kan også overveje at tage et par uger med Madlog.dk og taste din mad ind. Så får du nemmere et indblik i hvordan dine måltider skal sammensættes for at have en god fordeling. Det kan være givet godt ud, synes jeg.

   Håber det giver mening og at jeg ikke forvirrede dig unødigt🙈

   Svar
 2. Jeg har nu prøvet at lave en portion i Tefal Snack Collection på Wafer-jernet (nr. 5 i serien). Der er til næsten 5 portioner, som jeg gav 6 minutter hver. Det smager forrygende! En mægtigt god opskrift, må jeg sige.
  Næste gang vil jeg prøve at bruge jernet til de hjerteformede vafler (nr. 6), da de ser ud til at skabe et lidt tykkere i resultat.

  Med venlig hilsen

  Jens Brøcker

  Svar
 3. Kan man lave fladbrødene i Tefal Snack Collection (pandekagepladerne, tænker jeg)?

  Med venlig hilsen

  Jens

  Svar
  • Godt spørgsmål, jeg er endnu ikke blevet helt venner med de plader til pandekagerne. Jeg er nødt til at vende dem og det bliver bøvlet, synes jeg. Det tror jeg også du vil skulle med grøntsagsfladbrødene, fordi de ikke hæver op og rammer overpladen…

   Svar
   • Tak for svar. Jeg har kigget lidt på plademulighederne til Tefal Snack Collection. Tror du waferjernet eller biscuitjernet vil kunne bruges? Det ser ud til, at overjernet rammer dejen i begge tilfælde. Undskyld denne lidt nørdede og vedvaren de udspørgen, men jeg ville bruge væsentligt mindre elektricitet, hvis jeg kunne bruge Tefalen i stedet for ovenen. Elektriciteten er jo så forbandet dyr for tiden.

    Med venlig hilsen

    Jens

    Svar
 4. Jeg vil prøve at lave brødene her i weekenden.

  Er det samme mængde profiber som husk?

  Er det ca. 300 g grønt ialt? Jeg har nemlig spiseklar grønkål, broccoli, og blomkål.

  Jeg spiser ingen former for ost, så kan jeg komme et æg mere i?

  På forhånd tak for hjælpen.

  Bedste hilsner

  Jeannette

  Svar
  • Ja til 300 g. Og jeg ved ikke lige med husk. Jeg ville bare putte en spsk i.

   Og ja, prøv med et ekstra æg, hvis dejen er for tør👍🏼

   Svar
 5. Hej Jane,
  Jeg lavede fladbrødene udelukkende med broccoli. Desværre havde jeg ikke noget pofiber, men anvendte i stedet lidt mandelmel. De er super lækre!
  TAK for skønne opskrifter, både på nettet og i dine bøger. I gang med Keto på 4. uge.

  Mvh. Heidi

  Svar
  • Ej så dejligt at høre! Og det er så dejligt at de er så nemme at variere så man vitterligt bare kan lave dem af hvad man lige har i køleskabet ❤️

   Svar