Grønne røsti med laks og rygeostecreme


Med den dejlige rygeostecreme i huset virkede det helt oplagt at have en lækker frokost med nogle grønne røsti og røget laks. Og det blev superdejligt og fungerede fint som en lille frokost.

Jeg lavede de grønne røsti med squash og de blev lidt til den porøse side, som de nogle gange bliver, når vi ikke fylder mel i. Måske kan man knuge lidt væske ud af squashen. Og ellers kan de vafles i vaffeljern. Det er nogle gange lidt nemmere at have med at gøre.

Opskriften på rygeostecreme har jeg tidigere bragt her men jeg har skrevet den ind i opskriften herunder, så du også har det samlet. Rygeost giver sådan en lækker smag.

Grønne røsti med laks og rygeostecreme

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 stk
|
30 min

Ingredienser

Røsti

 • 150 g squash
 • 1 løg
 • 40 g parmesan
 • 2 spsk pofiber
 • 1 æg
 • ½ tsk salt
 • friskkværnet peber
 • smør til stegning

Rygeostecreme

 • 70 g rygeost
 • 70 g cremefraiche 38%
 • 30 g purløg finthakket
 • citronsaft
 • salt og friskkværnet peber
 • evt. en smule sødning

Topping

 • 200 g røget laks
 • ærteskud

Sådan gør du

 • Riv løg, squash og parmesan groft og bland det sammen med de andre ingredienser.
 • Lad gerne farsen hvile lidt.
 • Form massen til flade røsti og steg dem i smør på en pande til de er blevet gyldne.
 • Bland alle ingredienserne til rygeostcremen sammen og smag til.
 • Fordel laks, ærteskud eller anden salat ovenpå røstis og server med cremen.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Grøn røsti med laks og rygeostecreme - glutenfri, low carb og Keto

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

12 kommentarer til “Grønne røsti med laks og rygeostecreme”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Heia, jeg ønsker å forhåndsbestille den nye boken din. Er den å få på norsk også?
  Hilsen
  Inger Marie strømseng

  Svar
  • Hej Inger Marie
   Jeg synes, du skal vente lidt med forudbestillingen, for vi ved ikke endnu om den udkommer på norsk. Jeg ved via mit danske forlag at det norske forlag har bedt om at få bogen til gennemsyn, men vi ved ikke endnu, om de vælger at udgive den – men håber selvfølgelig rigtig meget❤️

   Svar
 2. Jeg har god erfaring med – lige som agurk i tzatziki – at drysse de revne squash med salt og knuge væden fra dem, nå de har trukket lidt. Så bliver dejen ikke så fugtig. Man undlader så blot salt iøvrigt :-)
  Bruger mange af dine opskrifter, Tak !

  Svar
  • Ja men så er det jo ikke rygeostecreme længere – haha!

   Men du kan smøre dem med flødeost i stedet. Det smager dejligt sammen med laks også :)

   Svar
 3. Kan rösterne ikke bages? Jeg har før haft problemer med at vende f.eks. en rest blomkålsmos rørt op med æg. Det er som om det bare ender med at falde fra hinanden.

  mvh Charlotte

  Svar
 4. Hej Jane
  Tak for en helt fantastisk hjemmeside – det er næsten overvældende, når man er ny på hjemmesiden. Dog på den gode måde.
  Jeg er (igen) startet på LCHF efter nogle års pause, hvor jeg slet ikke kan forstå, at jeg har været stoppet.
  Jeg har det så godt i kroppen og har haft det sådan fra dag et. Jeg har været i gang 5 dage nu og oplever ingen gener – MEN jeg føler stortset ingen sult.
  Om morgenen er jeg ikke sulten, så spiser først på arbejdet til frokost, hvor sulten kan mærkes (Dog meget lidt) og er først sulten igen sen aften. Og her det ikke ikke engang en rigtig sult, men mere en “jeg kunne da godt spise”. Jeg kan godt lide, at man mærker efter på kroppen, hvornår den har brug for mad og princippet omkring at “føle efter sulten”, men jeg synes ikke, at jeg kommer dertil overhovedet. Hvad tænker du – er det bedre at lave mindre måltider og dermed mærke sulten mere eller skal jeg stole på min krop og fortsat kun spise, når jeg rigtig føler sulten?
  Jeg har genlæst min “Spis dig mæt & glad”-bog, men føler ikke helt, at jeg finder svaret. Jeg tænker, at købe dine keto-bøger også, da jeg i sidste ende håber på et vægttab. Dog vil jeg lige sige, at jeg ikke “frygter” at spise trods ønsket om vægttab, da jeg tidligere på LCHF har haft rigtig gode resultater. Derfor er det reelt et spørgsmål om ikke at føle sult.
  Det blev måske lidt rodet, men jeg håber at du forstår mit spørgsmål. :-)

  De bedste hilsner
  Tanja

  Svar
  • Hej Tanja

   Det er et godt spørgsmål og jeg forstår udmærket hvad du mener. For nogle medfører LCHF/Keto et nærmest komplet fravær af appetit og det kan give årsag til bekymring.

   Jeg er helt på linje med dig ift. at lytte til kroppen men når appetitten er meget lille kan vi være nødt til nogle gange lige at gøre det lidt anderledes. Den nedsatte appetit er jo skøn ift. ønsket om vægtnedgang men vi skal passe godt på kroppen også. Jo mindre vi spiser, des mere opmærksomme skal vi være på at få nok protein, når vi spiser. Jeg synes det er helt fint med to daglige måltider og det, som er vigtigt her er så at du prioriterer at der er godt med kød/fisk/fjerkræ/æg på tallerkenen.

   Hvis der er kaffe med fløde, bulletproof kaffe og andre fedt-tiltag involveret ville jeg skrue ned for dem og i stedet give plads til den rigtige mad.

   Men ellers synes jeg bare det lyder som om du har fået en super start :)

   Svar
  • Chaffler består jo af ost og æg og ingen af disse indeholder (nævneværdige) kulhydrater, så jeg kan da kun se at de ville blive endnu mere low carb af sådan et bytte :)

   Svar