Grønne bønner med hvidløg og mandler er superlækkert og superenkelt tilbehør, hvor du får masser af fibre og fylde og mæthed for pengene. Server de grønne bønner her til fx kylling, en god bøf eller en saftig kotelet.

Ingredienser
- 300 g grønne bønner friske eller frosne
- 1 fed hvidløg
- 30 g mandler (gerne mandelsplitter)
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk rød balsamico
- evt. en smule sødning
Sådan gør du
- Rist mandlerne på en tør pande og hak dem, hvis du bruger hele mandler.
- Optø bønnerne hvis de er frosne, nip enderne af hvis de er friske.
- Riv hvidløget fint.
- Opvarm olivenolie på en pande og tilsæt bønner og hvidløg og sauter ved middel varme i et par minutter.
- Tilsæt sesamolie, balsamico og evt. sødning og sauter til bønnerne begynder at blive møre, de skal stadig have bid.
- Krydr med havsalt og friskkværnet peber.
- Drys mandlerne over ved servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grønne bønner – superdejligt Low Carb-tilbehør
Mange bliver forbavsede over, at vi spiser grønne bønner på Low Carb og Keto, for de har hørt at bønner er helt vildt kulhydratholdige. Men det er altså de tørrede bønner, der er det. De grønne bønner er faktisk vildt kulhydratfattige og mætter rigtig godt, så de er rigtig velvalgt tilbehør, hvis man prøver at skære ned på kulhydraterne.
Friske eller frosne bønner?
Jeg brugte friske bønner i denne, men det lidt skøre er, at jeg tror, jeg ville have foretrukket de frosne. Ja, så har man hørt det med.
Jeg har vitterligt verdens største køleskab og af en eller anden grund synes jeg aldrig, der er plads nok. Måske er det bare sådan at bo med to teenagere og en sulten mand og selv have et nærmest neurotisk forhold til ikke at smide mad ud, så køleskabet altid er fyldt med tusinde bøtter med rester.
At have lidt back up grønt i fryseren er derfor altid velkomment.
Grønne bønner er superlækkert tilbehør
Grønne bønner stegt i hvidløg er bare altid godt og det tager ikke mange minutter at lave. Denne opskrift får et ekstra pift fra lidt sesamolie og balsamico og det er altså virkelig godt.
Lad mig høre, hvad du synes, hvis du prøver opskriften.
Tak for en dejlig og nem opskrift . Bønner på denne måde smager dejligt og jeg har tit svært ved at få bønner med i mine opskrifter . Bønner er lidt svære efter min mening, bare et minut for meget gør forskellen på en sprød lækker grøntsag til en slatten uinteressant
Denne opskrift på bønner er fuld af smag og rammer man rigtig på tilberedningstid er den rigtig god som tilbehør til mange retter og mandlerne giver dejlig knas til retten
Jeg bruger næsten altid frosne bønner ligesom jeg gør med mange andre grøntsager fordi jeg er enlig og med friske ender det alt for ofte med at jeg opdager bønnerne bagerst i grøntsags skuffen i køleskabet når det er for sent , en pose i fryseren gør jeg får mere alsidig mad og kan tage lige det antal op jeg kan spise og undgår madspild . Desuden er de frosset ned lige når de er bedst og har ikke ligget flere dage i butikkernes grønt afdeling
Men du anbefaler at tø bønnerne op før de kommer på panden
Det synes jeg giver en slatten og kedelig resultat men kommer de lige fra fryseren på panden bevarer de deres sprødhed bedre , måske er det kun noget jeg bilder mig ind men jeg mener at de fleste frosne grøntsager skal tilberedes direkte fra fryseren