Grønne bønner med brunet smør og mandler


Grønne bønner med brunet smør og ristede mandler er nemt, billigt, sundt, velsmagende og dejligt mættende tilbehør til næsten enhver kødret. Du kan lave dem både med friske bønner og frosne grønne bønner.

Smagen sidder i smørret, som man siger, og her er smørret brunet, hvilket giver den der overlækre nøddeagtige smag. Jamen jeg kunne spise det med ske!

Grønne bønner med brunet smør og mandler

Grønne bønner med brunet smør og mandler

Føj til favoritter Udskriv Pin
3
|
15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smelt smørret på en pande til det bruner.
  • Kom mandlerne på panden og rist dem kort i smørret til de bliver lysebrune (det går stærkt)
  • Damp bønnerne i en gryde i et par minutter eller læg dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge der et par minutter og dræn herefter vandet fra i en si.
  • Anret bønnerne på et fad og hæld smør  over eller server det ved siden af til selvbetjening.
  • Drys mandler over bønnerne ved servering og drys også med havsalt.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grønne bønner med brunet smør – nemt tilbehør

De fleste dage har vi broccoli på bordet herhjemme. Ikke noget fancy, bare letkogt eller dampet. Ofte med smeltet smør eller brunet smør til. Det er så nemt altså.

Varianten her med de grønne bønner er mit forsøg på lige at vise, at vi da sagtens kan ryste posen lidt. Så her er den vante broccoli byttet med bønner. Når vi spiser grønne bønner, må pladsen ellers ofte vige for bønnefritterne, som jo er helt uhørt populære.

Hvis jeg skal pege på én ting, der interesserer mig mere end noget andet ved at lave mad – og skrive om mad – så er det at lave mad, der er helt enkel men stadig helt vildt velsmagende. Og det synes jeg denne opskrift rammer perfekt, hvis jeg må være så beskeden ;-)

Og nu til maden…

Er grønne bønner LCHF/Keto?

Det spørgsmål får jeg tit og udover at svaret er, at der ikke er nogle madvarer eller opskrifter, der ‘er LCHF eller Keto’, så er svaret samtidig at de er superkulhydratfattige og derfor meget velegnede til os, der spiser LCHF eller Keto.

Forvirringen opstår, tror jeg, fordi tørrede bønner er svære at få plads til i en LCHF-Keto-livsstil og derfor ofte frarådes. Men grønne bønner er altså noget andet og de behøver ikke vække bekymring.

Grønne bønner med brunet smør og mandler - opskrift på lækkert LCHF/keto tilbehør til al slags kød
Grønne bønner med brunet smør og mandler - opskrift på lækkert LCHF/keto tilbehør til al slags kød

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Grønne bønner med brunet smør og mandler”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. jeg syntes at de tlyder rigtig godt men jeg skal lave til 23 personer og jeg vil fryse det med og så skal jeg køre med det i ca 8 timer kan jeg det, jeg tager det op af fryseren lige når jeg kører

    Svar
    • Det ved jeg ikke. Lige denne opskrift har jeg ikke testet at transportere i 8 timer😅

      Ej sorry, jeg ved det ikke. Hvis du kan varme det godt op inden servering, kan det fint være, det kan gå ok.

      Svar
  2. Altså jeg glemte helt at savne opskrifter. Slugte hvert afsnit hver morgen til morgenkaffen og glædede mig bare til næste dag. Herlig måde at få opfrisket det man troede man godt vidste ?
    Tak for morgen hygge keep it coming ??

    Svar
      • Godmorgen Jane.

        Jeg sidder lige og glæder mig over hvor godt jeg har det denne morgen. Jeg oplever virkelig at denne nye madstil har givet mig ro i kroppen. Min hjerne har ikke føltes så klar i årevis, som nu. Selv idag efter en frisk aftenvagt på plejehjemmet igår, og efter 5,5 times god søvn var jeg klar igen. Førhen var jeg panikslagen ved så få timers søvn, og så udsigten til endnu en aftenvagt. Før ville det ha givet en rædsom spændingshovedpine. Nu tager jeg bare en lur på en halv times tid midt på dagen…
        Nu kører vi på med striks herhjemme de næste dage, så manden kan få tabt de sidste kg han drømmer om.
        Så er det så skønt at du har skrevet nogle opskrifter der er decideret striks, det kan være svært helt selv at finde ud af.
        Og det er nemt at bikse en god madpakke sammen.
        Men hvor er jeg fristet af kagerne på plejehjemmet ?
        Men jeg har holdt mig i skindet. Jeg tænker hele tiden at jeg har det for godt, til at smide det hele over styr for noget der ikke engang er mad. For tager jeg først én småkage…

        Nå, ha en god dag.
        Kh Lone

        Svar