Asparges med hollandaise, rejer og pocheret æg er en skøn forret eller frokost til de lune forårs- og sommerdage. Kan du endda få fat i friskpillede rejer, er det simpelthen gudespise. Samtidig er det jo en oplagt lejlighed til at teste dine færdigheder til at pochere æg – haha! Helt nemt er det altså ikke men når man lige får grebet om det, så kører det bare.
Grønne asparges med hollandaise
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Hollandaise
- 100 g smør
- 2 æggeblommer
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- En smule cayennepeber
Til servering
- 200 g grønne asparges
- 2 æg
- 100 g rejer
- 2 håndfulde ærteskud feldsalat, babyspinat eller anden spæd salat
- Evt. fiskerogn fx ørred- eller lakserogn
Sådan gør du
Hollandaise
- Smelt smør i en kasserolle ved lav varme.
- Kom æggeblommerne i et blenderglas og blend dem et øjeblik.
- Hæld det smeltede smør i lidt efter lidt, imens du stadig blender, fortsæt til du når til bundfaldet/den hvide valle og kasser den.
- Sovsen bliver tykkere og tykkere jo mere smør du bruger.
- Smag til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og lidt cayennepeber.
Pocheret æg
- Slå ét æg ud ad gangen over en lille finmasket si (så får man lidt af den tynde æggehvide, der trævler væk), kom æggene i hver sin lille skål.
- Kom vand i en gryde og lad det koge op.
- Hæld en anelse eddike i gryden.
- Lav en hvirvel i vandet med en ske.
- Når vandet akkurat koger, hælder du forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen. Det hjælper med at holde æggehviden tæt omsluttet om blommen. Kog det i ca. 3 minutter for en rimelig flydende blomme. Gentag dette trin for hvert æg.
- Skru evt. ned for varmen, hvis det koger meget, det skal kun småsimre.
- Tag æggene op ad vandet og kom dem hurtigt et øjeblik under koldt vand.
Asparges og anretning
- Knæk enderne af aspargesene og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge et par minutter og dræn vandet fra.
- Anret feldsalat/ærteskud eller lignende på to tallerkener og fordel aspargesene ovenpå.
- Top med rejer, et pocheret æg på hver, en god skefuld hollandaise og pynt evt. med lidt rogn på toppen.
- Gem resten af hollandaisesaucen i køleskab. Den smager dejligt som kold dip også.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grønne asparges med hollandaise
Jeg har efterhånden mange opskrifter på forårsretter med asparges og denne opskrift på de grønne asparges med hollandaise, rejer og pocheret æg lægger sig i fin forlængelse.
Herudover kan du også prøve den klassiske med hvide asparges med rejer og sauce mousseline (det er den med flødeskummet) eller den lidt mindre kendte franske ret asparges mimosa med kogte æg og kapers. Den er virkelig lækker også.
Asparges er bare en skøn grøntsag at bruge i den slags retter. Det er, som om den er lidt mere elegant end fx kål. Eller måske er det noget, der mest foregår inde i mit hoved.
Hollandaise er jo altid godt til fisk og her giver det bare virkelig dejlig fedme til retten også. Mængden er lidt større end du skal bruge, for det er så svært at lave hollandaise i små portioner, men den smager glimrende som kold dip. Lidt som smør-mayoen, som jeg seriøst næsten spiser hver dag.
Så laver du de grønne asparges med hollandaise, har du altså lækker smør-dip til flere dage.
Hej Jane
Skal hollandaisen spises varm
Vh Lone
Ja helst men den er mere sådan lun end den er varm-varm.