Grønne asparges med hollandaise


Asparges med hollandaise, rejer og pocheret æg er en skøn forret eller frokost til de lune forårs- og sommerdage. Kan du endda få fat i friskpillede rejer, er det simpelthen gudespise. Samtidig er det jo en oplagt lejlighed til at teste dine færdigheder til at pochere æg – haha! Helt nemt er det altså ikke men når man lige får grebet om det, så kører det bare.

Asparges med hollandaise

Grønne asparges med hollandaise

Føj til favoritter Print Pin
Toppet med rejer, pocheret æg og rogn
2
|
30 minutter

Ingredienser

Hollandaise

  • 100 g smør
  • 2 æggeblommer
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • cayennepeber bare en smule

Til servering

  • 200 g grønne asparges
  • 2 æg
  • 100 g rejer
  • 2 håndfulde ærteskud feldsalat, babyspinat eller anden spæd salat
  • Evt. fiskerogn fx ørred- eller lakserogn

Sådan gør du

Hollandaise

  • Smelt smør i en kasserolle ved lav varme.
  • Kom æggeblommerne i et blenderglas og blend dem et øjeblik.
  • Hæld det smeltede smør i lidt efter lidt, imens du stadig blender, fortsæt til du når til bundfaldet/den hvide valle og kasser den.
  • Sovsen bliver tykkere og tykkere jo mere smør du bruger.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og lidt cayennepeber.

Pocheret æg

  • Slå ét æg ud ad gangen over en lille finmasket si (så får man lidt af den tynde æggehvide, der trævler væk), kom æggene i hver sin lille skål.
  • Kom vand i en gryde og lad det koge op.
  • Hæld en anelse eddike i gryden.
  • Lav en hvirvel i vandet med en ske.
  • Når vandet akkurat koger, hælder du forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen. Det hjælper med at holde æggehviden tæt omsluttet om blommen. Kog det i ca. 3 minutter for en rimelig flydende blomme. Gentag dette trin for hvert æg.
  • Skru evt. ned for varmen, hvis det koger meget, det skal kun småsimre.
  • Tag æggene op ad vandet og kom dem hurtigt et øjeblik under koldt vand.

Asparges og anretning

  • Knæk enderne af aspargesene og overhæld dem med kogende vand. Lad dem ligge et par minutter og dræn vandet fra.
  • Anret feldsalat/ærteskud eller lignende på to tallerkener og fordel aspargesene ovenpå.
  • Top med rejer, et pocheret æg på hver, en god skefuld hollandaise og pynt evt. med lidt rogn på toppen.
  • Gem resten af hollandaisesaucen i køleskab. Den smager dejligt som kold dip også.

Noter

Der er mere hollandaise end du kommer til at bruge og jeg har derfor foreslået at du gemmer resterne. Det er bare virkelig svært at lave hollandaise i mindre portion.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grønne asparges med hollandaise

Jeg har efterhånden mange opskrifter på forårsretter med asparges og denne opskrift på de grønne asparges med hollandaise, rejer og pocheret æg lægger sig i fin forlængelse.

Herudover kan du også prøve den klassiske med hvide asparges med rejer og sauce mousseline (det er den med flødeskummet) eller den lidt mindre kendte franske ret asparges mimosa med kogte æg og kapers. Den er virkelig lækker også.

Asparges er bare en skøn grøntsag at bruge i den slags retter. Det er, som om den er lidt mere elegant end fx kål. Eller måske er det noget, der mest foregår inde i mit hoved.

Hollandaise er jo altid godt til fisk og her giver det bare virkelig dejlig fedme til retten også. Mængden er lidt større end du skal bruge, for det er så svært at lave hollandaise i små portioner, men den smager glimrende som kold dip. Lidt som smør-mayoen, som jeg seriøst næsten spiser hver dag.

Så laver du de grønne asparges med hollandaise, har du altså lækker smør-dip til flere dage.

Asparges med hollandaise, toppet med rejer, æg og rogn

Bliv GULD-medlem til bronzepris

Til august introducerer vi nye priser på MadbandittenPLUS. Er du tilmeldt inden, får du automatisk GULD-medlemskab til bronzepris.

Læs mere her

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “Grønne asparges med hollandaise”

  1. Kære Jane,

    hvorfor mon min sovs forblev tynd? Har ellers gode erfaringer med at bruge din stavblendermetode til at lave mayonnaise. Bruger det samme høje blenderglas som til mayo. Kunne smørret være for varmt?

    Mange tak.

    Svar
    • Godt spørgsmål, fik du måske ikke blendet æggeblommerne nok?

      Hvis smørret er for varmt, tilbereder du æggeblommerne. Så får du æggeklumper. Det tror jeg du ville have opdaget ;-)

      Svar
      • hæ, ja til det med blommerne. Tak for svar.

        Blendede dem sammen ‘et øjeblik´’ som du skriver…

        PS. Det er så vigtigt, at du skriver en bog med titlen Titlen Proteinmanifestet og med præcis det emner (Dvs. fordelene ved animalsk protein og fedt). Der er stærke dagsordener den anden vej i disse år. Nærmest en slags hjernevask. Så TAK.

        Svar
        • Tak og ja, jeg glæder mig rigtig meget til den bog kommer ud – lidt nervøs også men glæder mig mest :)

          Svar