Grønlangkål


Grønlangkål er jo klassisk dansk tilbehør og nok mest kendt som det, man spiser til glaseret skinke. Det har mange på julefrokostbordene og jeg kan også huske, det var på bordet til vores familiejulefrokost hos min mormor første juledag, da jeg var barn.

I dag er jeg voksen og gift med en, der har fødselsdag 1. juledag, så den glaserede skinke og grønlangkålen er byttet ud med fødselsdagskage. Ja det er lidt skørt og jeg vænner mig aldrig helt til det.

Men så må vi jo spise glaseret skinke med grønlangkål på et andet tidspunkt.

Denne opskrift på grønlangkål kan laves både med frisk og frossen grønkål.

Grønlangkål

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en stor gryde og sauter grønkålen i et par minutter, til den bliver blødere i strukturen.
  • Tilsæt fløde og vand/bouillon og lad det koge op.
  • Skru ned for varmen og læg låg på gryden og lad grønkålen simre i ca. 20-30 minutter.
  • Tag låget af gryden og smag til med revet muskatnød, eddike, sødning, salt og peber.
  • Lad saucen koge ind til den ønskede tykkelse, jævn evt. med en smule maizena, hvis du er ok med lidt ekstra kulhydrater.

Noter

Maizena er jo super high carb men ofte får man meget ‘tykhed’ for ganske få kulhydrater. Og til gæster kan det være et ok kompromis, synes jeg.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Frisk eller frossen grønkål til grønlangkål

Jeg har skrevet ind i opskriften, at man kan bruge begge slags og det kan man. Jeg har brugt den friske her, men det er faktisk nemmest med frossen, synes jeg. Så slipper man for at bakse bladene af grønkålen og man slipper for at have kæmpe bundter grønkål i køleskabet. 600 g fylder immervæk noget!

Prøv også at servere grønlangkål til fx frikadeller eller medisterpølse

Maizena – et kompromis

Jeg har skrevet en smule valgfri maizena ind i opskriften. Det er jo high carb og ofte ikke noget, jeg anbefaler. Jeg synes dog, man får meget tykhed for en ganske lille mængde og på den måde bidrager maizena med ganske få kulhydrater i den færdige portion. Til gæster kan det være et fint kompromis, synes jeg og til daglig ville jeg nok springe det over.

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Grønlangkål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?