Grønlangkål


Grønlangkål er jo klassisk dansk tilbehør og nok mest kendt som det, man spiser til glaseret skinke. Det har mange på julefrokostbordene og jeg kan også huske, det var på bordet til vores familiejulefrokost hos min mormor første juledag, da jeg var barn.

Grønlangkål

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
30 minutter

Ingredienser

  • 600 g grønkål (fx snittet og skyllet eller frosset og optøet)
  • 2,5 dl fløde
  • 1,5 dl bouillon eller evt. kogevand fra glaseret skinke
  • 2 tsk æblecidereddike
  • stødt muskatnød
  • 1 spsk sødning fx Sukrin Gold
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk smør
  • evt. maizena

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en stor gryde og sauter grønkålen i et par minutter, til den bliver blødere i strukturen.
  • Tilsæt fløde og vand/bouillon og lad det koge op.
  • Skru ned for varmen og læg låg på gryden og lad grønkålen simre i ca. 20-30 minutter.
  • Tag låget af gryden og smag til med revet muskatnød, eddike, sødning, salt og peber.
  • Lad saucen koge ind til den ønskede tykkelse, jævn evt. med en smule maizena, hvis du er ok med lidt ekstra kulhydrater.

Noter

Maizena er jo super high carb men ofte får man meget ‘tykhed’ for ganske få kulhydrater. Og til gæster kan det være et ok kompromis, synes jeg.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Glaseret skinke og grønlangkål

I dag er jeg voksen og gift med en, der har fødselsdag 1. juledag, så den glaserede skinke og grønlangkålen er byttet ud med fødselsdagskage. Ja det er lidt skørt og jeg vænner mig aldrig helt til det.

Men så må vi jo spise glaseret skinke med grønlangkål på et andet tidspunkt.

Denne opskrift på grønlangkål kan laves både med frisk og frossen grønkål.

Frisk eller frossen grønkål til grønlangkål

Jeg har skrevet ind i opskriften, at man kan bruge begge slags og det kan man. Jeg har brugt den friske her, men det er faktisk nemmest med frossen, synes jeg. Så slipper man for at bakse bladene af grønkålen og man slipper for at have kæmpe bundter grønkål i køleskabet. 600 g fylder immervæk noget!

Prøv også at servere grønlangkål til fx frikadeller eller medisterpølse

Maizena – et kompromis

Jeg har skrevet en smule valgfri maizena ind i opskriften. Det er jo high carb og ofte ikke noget, jeg anbefaler. Jeg synes dog, man får meget tykhed for en ganske lille mængde og på den måde bidrager maizena med ganske få kulhydrater i den færdige portion. Til gæster kan det være et fint kompromis, synes jeg og til daglig ville jeg nok springe det over.

Grønlangkål, stuvet grønkål, helt glutenfri med fløde og maizena

Sidste Keto-kursus før sommerferien

På mandag starter forårets sidste Keto Kickstart kursus, så hvis du vil reservere en plads på det sidste kursus før sommerferien, skal du tilmelde dig nu. Kurset starter:

  • Mandag d. 15. april

Reserver din plads her

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Grønlangkål”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Som sønderjyde er grønlangkål jo med kartofler i. Jeg vil forsøge med gl. daws hvidkål som erstatning for kartoflerne.
    Spændende hvordan det smager
    Mvh Joanna Callesen

    Svar
  2. Hej Jane! Kunne man evt bruge spinat istedet for grønkål? Ville det i så fald gøre “regnestykket” for opskriften meget anderledes?
    På forhånd tak :D

    Svar
    • Kulhydratmæssigt vil det ikke gøre den store forskel og jeg tror da sagtens, du kan lave stuvet spinat. Det er lækkert også.

      Svar