Grønkålssuppe


Denne grønkålssuppe er en sund, grøn suppe med grønkål, broccoli og spinat og den er en glimrende måde at få sneget ekstra grønt i sig og fyldt på med gode næringsstoffer her i vintersæsonen, hvor alle begynder at gå og nyse og pudse næse.

Grønkålssuppe - opskrift på sund, grøn suppe med masser af grøntsager

Grønkålssuppe

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
Sund, grøn suppe med grønkål, broccoli og spinat
2
|
15 minutter

Ingredienser

Forslag til fyld og toppings

Sådan gør du

 • Rengør grøntsagerne og hak eller skær dem ud i mindre stykker. Skær især broccoli i ret små stykker eller hak det groft i foodprocessoren, da kogetiden ellers bliver for lang.
 • Ved grønkålen skal du skære stænglen fra og kun bruge bladene. Du kan også købe grønkål færdigsnittet i pose (ja tak!)
 • Put alle grøntsagerne i en gryde sammen med kyllingebouillon. Kog i ca. 5-8 minutter eller til broccolien er mør.
 • Blend suppen med stavblender direkte i gryden. Smag til med salt.
 • Hæld i skåle og tilsæt dine valgte toppings. Hvis din kylling/kød/laks er en kold rest, kan du give suppen et hurtigt opkog med dem i.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til grønkålssuppe

Jeg er ikke altid lige god med grøntsagerne. Eller dvs. jeg spiser mine grøntsager, for det skal man (synes jeg), men jeg holder det ekstremt simpelt. Dampet broccoli, letkogte grønne bønner, blomkålsris eller -mos, diverse grønt bagt i ovnen. Sådan er mit hverdagsrepertoire. Og det fungerer egentlig super for mig at holde det helt simpelt.

Spis denne grønkålssuppe med en god proteinkilde. Det kunne være kød eller æg som her. Skal måltidet mætte, skal der dog mere end ét æg til. Jeg spiste tre (men det så lidt crowdet ud på billedet). En klat fed cremefraiche sikrer lidt ekstra fedt og derved ekstra mæthed. Og bacon for pokker. Hvordan kunne jeg glemme bacon?

Grønkålssuppe på Low Carb og Keto

I sommer, hvor det var så varmt, fik jeg det endelig til at fungere nogenlunde med mine smoothie/greeniebowls, uden at det samtidig betød, at jeg skulle gå rundt og være småsulten hele dagen. Nu hvor temperaturen er faldet, passer det mig slet ikke at spise iskold mad. Og der kommer denne grønkålssuppe ind i billedet. Og alle mulige andre grøntsagssupper.

Denne grøntsagssuppe er ganske Low Carb og kan spises af dig, der spiser LCHF eller KETO. Ofte indeholder grønkålssuppe kartoffel og det kan jeg levende forestille mig giver en dejlig cremet konsistens, men det gør denne ikke.

Grønkålssuppe - opskrift på sund, grøn suppe med masser af grøntsager
Grønkålssuppe - opskrift på sund, grøn suppe med masser af grøntsager

Mangler du et godt suppebrød til? Så prøv de lækre suppebrød med bacon, chili og cheddar.

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Grønkålssuppe”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stjerner
  Hei Jane! Super oppskrift. Hvis man kjøper ferdigkuttet grønnkål i pose, skal det fortsatt være 300gram? Jeg fikk litt lite veske når jeg brukte 300gram ferdigkuttet grønnkål.

  På forhånd takk for svar!

  Mvh. Edel

  Svar
  • Åh det er et godt spørgsmål. Jeg køber næsten altid snittet grønkål (fordi dovenskab😅), så jeg vil næsten tro, at det er det, jeg har brugt her også..

   Svar
 2. Jeg afprøvede din opskrift i går, og var som altid, positiv overrasket. Jeg lavede dog en lille afvigelse, for vi kan godt lide en lidt cremet suppe. Så jeg blendede suppen med en klat smør og en gang laktose fri piskefløde ?
  Smørret var tænkt som smagsfremmer, men også fordi der skal fedt til at optage de fedtopløselige vitaminer. Og fløden, ja bare fordi?. Den giver en lækker koncistent.

  Svar