Grønkålssuppe


Denne grønkålssuppe er en sund, grøn suppe med grønkål, broccoli og spinat og den er en glimrende måde at få sneget ekstra grønt i sig og fyldt på med gode næringsstoffer her i vintersæsonen, hvor alle begynder at gå og nyse og pudse næse.

Grønkålssuppe - opskrift på sund, grøn suppe med masser af grøntsager

Grønkålssuppe

Føj til favoritter Udskriv Pin
Sund, grøn suppe med grønkål, broccoli og spinat
2
|
15 min

Ingredienser

Forslag til fyld og toppings

Sådan gør du

  • Rengør grøntsagerne og hak eller skær dem ud i mindre stykker. Skær især broccoli i ret små stykker eller hak det groft i foodprocessoren, da kogetiden ellers bliver for lang.
  • Ved grønkålen skal du skære stænglen fra og kun bruge bladene. Du kan også købe grønkål færdigsnittet i pose (ja tak!)
  • Put alle grøntsagerne i en gryde sammen med kyllingebouillon. Kog i ca. 5-8 minutter eller til broccolien er mør.
  • Blend suppen med stavblender direkte i gryden. Smag til med salt.
  • Hæld i skåle og tilsæt dine valgte toppings. Hvis din kylling/kød/laks er en kold rest, kan du give suppen et hurtigt opkog med dem i.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tilbehør til grønkålssuppe

Jeg er ikke altid lige god med grøntsagerne. Eller dvs. jeg spiser mine grøntsager, for det skal man (synes jeg), men jeg holder det ekstremt simpelt. Dampet broccoli, letkogte grønne bønner, blomkålsris eller -mos, diverse grønt bagt i ovnen. Sådan er mit hverdagsrepertoire. Og det fungerer egentlig super for mig at holde det helt simpelt.

Spis denne grønkålssuppe med en god proteinkilde. Det kunne være kød eller æg som her. Skal måltidet mætte, skal der dog mere end ét æg til. Jeg spiste tre (men det så lidt crowdet ud på billedet). En klat fed cremefraiche sikrer lidt ekstra fedt og derved ekstra mæthed. Og bacon for pokker. Hvordan kunne jeg glemme bacon?

Grønkålssuppe på Low Carb og Keto

I sommer, hvor det var så varmt, fik jeg det endelig til at fungere nogenlunde med mine smoothie/greeniebowls, uden at det samtidig betød, at jeg skulle gå rundt og være småsulten hele dagen. Nu hvor temperaturen er faldet, passer det mig slet ikke at spise iskold mad. Og der kommer denne grønkålssuppe ind i billedet. Og alle mulige andre grøntsagssupper.

Denne grøntsagssuppe er ganske Low Carb og kan spises af dig, der spiser LCHF eller KETO. Ofte indeholder grønkålssuppe kartoffel og det kan jeg levende forestille mig giver en dejlig cremet konsistens, men det gør denne ikke.

Grønkålssuppe - opskrift på sund, grøn suppe med masser af grøntsager
Grønkålssuppe - opskrift på sund, grøn suppe med masser af grøntsager

Mangler du et godt suppebrød til? Så prøv de lækre suppebrød med bacon, chili og cheddar.

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

7 kommentarer til “Grønkålssuppe”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  1. Jeg afprøvede din opskrift i går, og var som altid, positiv overrasket. Jeg lavede dog en lille afvigelse, for vi kan godt lide en lidt cremet suppe. Så jeg blendede suppen med en klat smør og en gang laktose fri piskefløde ?
    Smørret var tænkt som smagsfremmer, men også fordi der skal fedt til at optage de fedtopløselige vitaminer. Og fløden, ja bare fordi?. Den giver en lækker koncistent.

    Svar