Denne lækre grønkålssalat har det hele. Salaten med glaskål og æble har både lidt sødt, lidt salt, lidt knas og lidt syrlighed. Den er perfekt til efterårsbordet og kunne også være et dejligt grønt indslag til enten julefrokosten eller selve juleaften.
Ingredienser
Dressing
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk SukrinSirup gold eller anden sødning
- 2 tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fjern de grove stængler fra grønkålen og riv bladene i grove stykker.
- Skær skrællen af glaskålen og skær den i små tern.
- Skær fennikel helt tyndt, gerne på mandolinjern.
- Skær æblet i tern eller tynde skiver.
Dressing
- Rør æblecidereddike sammen med sennep og fibersirup og rør olien i, så det emulgerer.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Masser grønkålen med en smule af dressingen, så den bliver blød mere medgørlig
- Bland den sammen med resten af ingredienserne og server resten af dressingen ved siden af.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sund julemad?
Det er ikke, fordi jeg går op i, at julemaden juleaften skal være sund, men jeg synes, det er rart at have lidt grønne indslag på bordet også. Jeg bryder mig ikke om kartofler, så jeg plejer at spise and/flæskesteg og min favoritopskrift på lun rødkål, og så har jeg en eller anden form for knasende kålsalat på bordet også. Og det kunne fint være denne grønkålssalat men det plejer at være grønkålssalat med appelsin og valnødder.
Grønkål kan godt virke en anelse fjendtligt i sig selv, men hvis du masserer bladene godt med lidt olie, og ja, jeg mener masserer, bliver de bløde og knap stå stive at tygge i.
Salat med glaskål og æble
I denne grønkålssalat har jeg desuden puttet glaskål. Hvis du ikke er så bekendt med glaskål (for det var jeg ikke for kort tid siden), så kan jeg varmt anbefale dig at stifte bekendtskab med den, læs mere om den her.
Jeg serverer den faktisk ofte som gnavegrønt også. Den har en let sødlig smag og så er den utroligt kulhydratfattig. Og ungerne elsker den.
Vil du gerne holde grønkålssalaten her endnu mere low carb, kan du udelade æblet.
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Er du sikker på, du har brugt 300 g grønkål til 4 personer?😳 (Jeg har ingen skåle, der er store nok, ikke engang et dejfad!)
Haha ja, det fylder bare helt vildt. Når stænglerne skæres fra og bladene masseres, falder den sammen og fylder lidt mindre. Men du kan fint sætte mængden ned, hvis du synes, det passer bedre.