Grønkålssalat med røget andebryst


Denne grove grønkålssalat med røget andebryst kunne egentlig gøre sig fint, hvis man ville servere et frisk og grønt måltid til Mortens Aften. Men den ville smage nøjagtigt lige så lækkert alle andre aftener også.

Grønkålssalat med røget andebryst - lækker grov og mættende salat til det kolde vinterhalvår

Grønkålssalat med røget andebryst

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
15 min

Ingredienser

 • 200 g røget andebryst
 • 300 g grønkål
 • 50 g granatæblekerner
 • 30 g valnødder
 • 1 stor spsk dijonsennep
 • 2 spsk æbleeddike
 • 1-2 tsk fibersirup gold eller anden sødning, kan udelades
 • 2 spsk olivenolie
 • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

 • Fjern grønkålen fra de grove stilke og bræk det i mindre stykker.
 • Masser kålen med lidt olie eller eddike til grønkålen bliver blødere i konsistensen og bliver mørkere i farven.
 • Hak valnødderne groft.
 • Rør sennep, eddike og sødning sammen og tilsæt olien lidt ad gangen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
 • Anret kålen i to skåle og fordel and, granatæble og valnødder ovenpå.
 • Server med dressingen.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg var lidt heldig at finde røget andebryst i skiver en dag jeg snusede rundt nede i Magasin’s Mad&Vin (please, kan jeg få lov at flytte ind og bo der??). Men jeg har set hele røgede andebryster i Meny også. Så skal man bare lige selv skære det i tynde skiver.

Grønkålen har jeg i haven og foruden gulerødder og krydderurter er det det eneste, jeg har haft rigtig succes med i min have.

Men altså 1 sæson er gået og jeg planlægger at bo her resten af mit liv (kun lige med enkelte længere afstikkere til Paris og varmere destinationer), så jeg regner med at komme stærkt igen.

De kloge fortæller mig desuden, at grønkålen smager bedre, efter den har fået frost. Det kan jeg jo så glæde mig til.

Opskrift til Mortens Aften

Leder du efter en mere traditionel slags and til Mortens Aften har jeg den helt klassiske andesteg. Men også den lækre opskrift med stegt andebryst, sellerirøsti og svampesovs med peberrod. Yes please!

Se også: 8 idéer til grønt tilbehør til Mortens Aften

Grønkålssalat med røget andebryst - lækker grov og mættende salat til det kolde vinterhalvår

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

2 kommentarer til “Grønkålssalat med røget andebryst”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Åh for pokker. Kan du fortælle mig om du besøger siden fra mobil, iPad eller computer? Så kan jeg bedre fejlmelde det hos mit mediebureau (jeg har nemlig ingenting, der dækker for tekst så jeg kan ikke selv se fejlen)

   Svar