Grønkålssalat med kylling og parmesan er en dejlig frokost lavet af få ingredienser og evt. med en rest fra gårsdagens middag. Det betyder også, at det ikke behøver være kylling, du bruger, men sagtens kan være lige den kød-rest, du ligger inde med.
Kold eller lun grønkålssalat
Grønkålssalat med kylling og parmesan kan både laves som en kold eller som en lun salat. I opskriften er den dog lavet med frisk grønkål der er masseret med dressingen så den bliver blød og medgørlig at tygge i.
Ingredienser
- 300 g tilberedt kylling gerne en rest
- 300 g grønkål
- 60 g rødløg
- 40 g parmesan revet
Vinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 1 spsk æbleeddike
- 0,5 citron saften herfra
- 1 tsk sødning
- 2,5 tsk italiensk krydderi
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mundrette stykker.
- Skær rødløget i tynde både.
- Fjern de grove stængler fra grønkålen og bræk den i mindre stykker.
- Masser kålen med en smule olivenolie, så den bliver blødere i konsistensen.
- Kom olie, eddike, citronsaft, sødning og krydderier i en bøtte med tætsluttet låg og ryst godt til du har en homogen dressing.
- Kom alle ingredienserne i en skål og vend dressingen i salaten inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Salat med grønkål og kylling
Sådan en salat med den grove grønkål er skøn og mættende og giver virkelig noget struktur at tygge i sammenlignet med salaterne med almindeligt bladgrønt. Og så er det så nemt lige at putte den kødrest på, man lige har og sådan er frokosten reddet.
Det tager ikke mange minutter at lave og er sundt og mættende.
Den ville være skøn i madpakken også. Jeg tror endda godt du kan vende dressingen i hjemmefra. Det vil formentlig bare gøre grønkålen endnu mere blød og spiselig.
0 kommentarer til “Grønkålssalat med kylling og parmesan”