Denne enkle grønkålssalat med appelsin og valnødder vendt i en lækker sennepsvinaigrette er dejligt sundt og let tilbehør til det meste vintermad. Den kan også bruges som det grønne indslag på julebordet.
Grønkålssalat med appelsin og valnødder
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 300 g grønkål
- 1 øko-appelsin
- 50 g valnødder ristet
Sennepsvinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk SukrinSirup gold eller honning
- 2 tsk Dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rør fibersirup, sennep og eddike sammen, tilsæt olien og pisk godt. Smag til med salt og peber.
- Fjern de grove stængler fra grønkålen og bræk bladene i grove stykker.
- Masser dem med lidt af dressingen til den bliver blødere i strukturen. Og ja, jeg mener hænderne ned i skålen, som ville du ælte en dej. Du får nu en blød og medgørlig grønkål, der er meget mere behagelig at spise end de fjendtlige blade.
- Skær appelsinen i fileter.
- Hak valnødderne groft
- Bland alle ingredienserne sammen og server med resten af dressingen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Frisk kålssalat på julebordet
Jeg laver altid en knasende kålsalat juleaften, for jeg spiser ikke kartofler. Heller ikke juleaften. Det er ikke pga. kulhydraterne men fordi jeg ganske enkelt ikke er særligt vild med kartofler. I stedet spiser jeg kød (and + flæskesteg), rødkål og så har jeg gerne en kålsalat mere på bordet, og det kunne godt være denne grønkålssalat med appelsin og valnødder.
Det bliver dog ikke denne i år, da jeg har forelsket mig i en anden opskrift, som vi skal have i stedet. Det er denne: Årets kålsalat til julebordet)
Nogle gange laver jeg ovnbagte rodfrugter også men det tror jeg faktisk, jeg springer over i år. Jeg har ikke helt besluttet mig. Men at der skal en kold kålsalat på bordet sammen med den lune rødkål ligger helt fast.
Opskriften indeholder reklamelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
Uha. Det er lige så mine tænder løber i vand bare ved at se billedet. Jeg har altid elsket grønkål, men det er først de seneste år jeg er blevet klar over at den er virkelig god i en råkostsalat. Det skal laves på torsdag, men om der er helt 300 gr tilbage i haven, må komme an på en prøve. Ellers må vi nøjes med mindre ? eller man kan måske blande lidt palmekål i også. De står virkelig godt i haven stadigvæk.
Glæder mig til at prøve vinaigretten.
Ja det er så dejligt med grønkål. For mig var det en kæmpe game changer at lære at masserer grønkålen, så de stive blade bliver bløde og medgørlige. Virkelig stor forskel <3