Grønkålspesto – opskrift på en sund grøn dip


Grønkålspesto runger totalt helseagtigt, men det smager altså bare helt forrygende, og så er det en genial måde lige at få brugt en rest grønkålsblade. Måske er du så heldig at du har grønkål i haven. I så fald er det jo helt oplagt for dig at lave pesto af grønkål.

Kale pesto - - a nutritious green recipe

Grønkålspesto – opskrift på en sund grøn dip

Føj til favoritter Udskriv Pin
15 personer
|
15 minutter

Ingredienser

1 glas / cirka 15 portioner

Sådan gør du

 • Rengør grønkålen og skær den hårde stok fra. Hak bladene groft. Masser dem evt. lidt bløde med hænderne.
 • Rist pinjekernerne på en tør pande, til de bliver let gyldne og begynder at dufte.
 • Hæld alle ingredienserne i foodprocessoren og blend, til du har en grov pesto.
 • Smag til med salt og citron. Hæld på glas og opbevar i køleskab. Den kan holde sig en 4-5 dage, vil jeg tro.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grønkålspesto – lækker i sandwiches og som dressing

Jeg er igen ved at fylde mit basislager op med pesto, mayo, grøntsagsfladbrød etc. Når først basislageret er på plads, bliver mange ting så meget nemmere, som fx lige at smøre en hurtig frokostsandwich, når sulten melder sig. En dag skal jeg prøve at lave et samlet indlæg over de ting, jeg altid har i enten køleskab eller fryser.

Har du ingen grønkål til at lave pesto? Hvad med at prøve den populære broccolipesto i stedet?

Pesto med grønkål

Jeg elsker at dryppe pesto ud over min mad. Udover at det jo smager dejligt, er det dejligt at vide, at også dressingen er spækfyldt af næring. Det gælder jo alle slags pesto og bestemt også denne grønkålspesto.

Grønkålspesto - opskrift på en sund grøn dip - Madbanditten.dk

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

37 kommentarer til “Grønkålspesto – opskrift på en sund grøn dip”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Kan msn mon bruge Frosen grønkål ? Eller bliver pestoen så måske lidt vandet ? Har en del i frysen fra efteråret s høst ?

  Svar
  • Milla du kan bruge frossen grønkål, hvis du selv fryser de friske blade, jeg lader mine tørre helt inden jeg fryser dem, så kan de sagtens bruges. De frosne klumper man køber tror jeg ikke er egnet.

   Svar
 2. Ser rigtigt lækkert ud. Har stadig grønkål i haven, så der kommer pesto på i aften til squaskspagetti??. Og så ville det være fedt med nogle gode grillopskrifter, vejret bliver jo snart til at grille?

  Svar
 3. Hvis man gerne vil undgå den lækre parmesan, kan man så det, uden det går meget ud over smagen? Eller bruge andet i stedet?

  Svar
  • Du kan bruge gærflager fra helsekosten. De smager osteagtigt og giver den der umami-smag, som parmesan har. Og ellers kan du udelade det helt :)

   Svar
 4. Jeg vil klart være interesseret i et indlæg vedr.dit basis lager på køl/frys – for hold da op en kæmpe inspiration du er. Det vil jeg glæde mig til.

  Kan pestoen lave i en stor portion og fryses ned i portioner?

  Svar
 5. Ej, hvor godt med ideer til hvad en rest grønkål kan bruges til ;-) Grønkålspestoen skal jeg helt sikkert lave meget snart :-)

  Svar
 6. Er det kun mig, der ikke kan se billederne? Det ville være dejlig med en knap på siden, så man kunne få en printervenlig version til udskrivning ;-)

  Svar
    • Jeg kan godt se billederne. Men på min iPad bliver de meget grynede. Og aldrig tydelige. Billederne er flotte og skarpe når jeg ser dem på min telefon ( Samsung)

     Svar
     • Billederne her på bloggen har tidligere været klare og tydelige på min iPad, men den seneste tid er de alle grynede og utydelige – øv ?

     • Vil du prøve at sende mig et skærmbillede, så jeg kan se hvordan det ser ud og få min udvikler til at kigge på det. Send gerne til jane[@]madbanditten.dk

    • Opskriften ser lækker ud. Men jeg vil glæde mig til at hører mere om dit basis lager til sandwich og sådan. Jeg trænger sådan til inspiration. ?

     Svar
     • Jeg glæder mig også rigtig meget til en oversigt over basisvarer.
      De fleste dage har jeg rester fra dagen før, og frokosten går så relativt nemt, men jeg vil godt have lidt mere i fryseren til de dage hvor alle rester er væk.
      Og apropos fladbrød, så synes jeg ikke jeg får mine så faste at de kan håndholdes.. ? Hvorfor bliver de mon så ‘slatne’ ? Der er dog ikke ikke noget galt med smagen ?

      Mange hilsner Anne

     • Det ved jeg ikke. Mine er ret faste og kan i hvert fald godt håndholdes. De er dog lidt “slatne” når de er kolde, men når jeg varmer dem i ovnen, får de den lidt sprøde kant tilbage.

 7. Næ, det forstår jeg godt, nu hvor jeg har taget læsebrillerne på ;-) Jeg SAVNER, at du skriver, hvad DU bruger denne pesto til. Ideer til aftensmaden i dag, f.eks.

  Svar
  • Ah nu forstår jeg! Jeg bruger pesto til grøntsagspaghetti, til dip til grøntsagsstænger, som smørelse i sandwich, dryppet over en salat etc. Overalt faktisk :)

   Svar
 8. Hej Jane. Lækker opskrift. Hvor længe kan de hjemmelavede pestoer holde sig i køleskabet? Jeg tænker også den alm.basilikum pesto…som jeg ELSKER!

  Svar
  • I denne opskrift foreslår jeg 4-5 dage, og jeg tænker, det er det samme med basilikumpestoerne. Jeg plejer bare at spise dem, indtil der kommer mug på :)

   Svar
   • Jeg laver pesto (især den klassiske med basilikum) i ret store mængder ad gangen. Så længe man sørger for at bruge rene redskaber, dække overfladen helt med olie (evt supplere) hver gang man har taget og opbevare på køl, kan pesto holde utroligt længe. Jeg har pesto der er mere end 3 mdr!!!
    Er man nervøs kan det jo fryses i mindre portioner ?

    Svar
 9. Mmm det skal prøves? Jeg bruger ofres det grønkål der er hakket? Så ved du ca hvor mange gram grønkål du bruger??
  God dag?

  Hilsen Trine

  Svar
  • Nej desværre, jeg fik det ikke lige vejet. Men det kommer sig ikke så nøje, tænker jeg. Bare hæld godt med hakket grønkål i foodprocessoren og suppler evt. med lidt friske urter for ekstra god smag.

   Svar
 10. Er der nogle nødde-/kernetyper, du vil fraråde til pesto? Jeg har fx ret mange cashewnødder og mandler, som jeg tror, jeg vil forsøge mig med i en pesto

  Svar
  • Næh, jeg tror såmænd de fleste slags kan bruges. Cashewnødder tror jeg faktisk kunne være lækkert. De bliver jo sådan lidt cremede, når de blendes. Selv bruger jeg mest solsikkekerner eller de dyre pinjekerner. I grøntsagspestoer kan valnødder også være lækre men de smager jo lidt igennem. Mandler kan også bruges.

   Svar
   • Jeg køber nogle hundedyre valnødder, kan ikke huske navnet, de er franske og vakumpakkede, de er ikke bitre som andre valnødder. Kh. Pernille

    Svar
    • Hvor lækkert! Jeg gør det samme med nogle italienske hasselnødder, jeg har fundet. Øj de er gode.
     Valnødder plejer jeg at udbløde og tørre. Det fjerner bitterstofferne. Men jeg oplever faktisk, at mange af de valnødder, vi køber, er harske. Og der hjælper ingen udblødning… :-/

     Svar
     • Præcis det samme jeg oplever med harskning, men det undgår man når de er vakumpakket, de koster 88kr for 200g men det er alle pengene værd :-)