Grønkålschips med spidskommen og salt


Grønkålschips smager meget bedre end de lyder! At se sine unger sidde og gnaske grønkålschips, som var det helt almindelige chips, er en særlig oplevelse. Men det er ikke desto mindre det, der foregår herhjemme, når jeg tager mig sammen til at lave disse lækre, sprøde grøntsagschips.

Sprøde grønkålschips - opskrift på sunde chips, du kan spise med god samvittighed --> Madbanditten.dk

Grønkålschips med spidskommen og salt

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 bageplade
|
15 minutter

Udstyr

Ingredienser

 • 400 g grønkål
 • 0,5 dl olivenolie
 • salt
 • stødt spidskommen (eller ethvert andet krydderi, du kan lide)

Sådan gør du

 • Rengør grønkålsbladene og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær stokken fra og riv bladene i grove stykker.
 • Vend bladene i olivenolie og masser olien godt ind i bladene. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt og spidskommen (eller dit valgte krydderi)
 • Jeg lavede mine i dehydrator. Jeg har en Excalibur dehydrator. Her fik de ca. 8 timer ved 57 grader. Resultatet bliver dog lige så fint og sprødt i almindelig ovn. Her skal de have ca. 15 minutter ved 150 grader varmluft. Hold godt øje med dem, så de ikke får for længe!
 • Spis dem med det samme eller opbevar dem i tætsluttende glas.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grønkålschips – sprøde, sunde grøntsagschips

Forleden sad jeg og bladrede i mine egne bøger. Jamen jeg bruger dem da også!! Tit faktisk. Jeg manglede idéer til at få gjort kål (høhø) på en masse grøntsager. Og så var det jeg stødte på grønkålschipsene, som jeg helt havde glemt.

Grønkålschipsene her ser lidt forkullede ud, men det er de faktisk ikke. Grunden til den sorte farve er, at det faktisk var rødt grønkål, jeg brugte, og den er, som navnet antyder, mere rødlig, eller nærmest sort, end de flotte grønne grønkål. Begge slags kan selvfølgelig bruges.

I Mæt & Slank har jeg tre forskellige versioner af grønkålschips og selvom de  alle er lækre, laver jeg næsten altid bare dem med salt. Her har jeg valgt at tilføje et drys spidskommen, men det kan sagtens byttes til dit yndlingskrydderi.

Sprøde grønkålschips - opskrift på sunde chips, du kan spise med god samvittighed --> Madbanditten.dk
Sprøde grønkålschips - opskrift på sunde chips, du kan spise med god samvittighed --> Madbanditten.dk

Skal du på Keto efter nytår?

Skriv dig på venteliste og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for tilmelding på mit populære Keto-kursus.

Skriv dig op her >>

Er du klar til julemåneden (og dens mange fristelser)?

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Grønkålschips med spidskommen og salt”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Nøøøøøj, hvor smager de godt. Har lavet dem her til aften. Manden og arvingen var ikke helt imponerede så jeg måtte spise de fleste selv….;)))))))))
  Det er ikke sidste gang. Lavede dem blot med salt og olivenolie…uhmmm.

  Svar