Grønkålschips med spidskommen og salt


Grønkålschips smager meget bedre end de lyder! At se sine unger sidde og gnaske grønkålschips, som var det helt almindelige chips, er en særlig oplevelse. Men det er ikke desto mindre det, der foregår herhjemme, når jeg tager mig sammen til at lave disse lækre, sprøde grøntsagschips.

grønkålschips

Grønkålschips med spidskommen og salt

Føj til favoritter Udskriv Pin
1 bageplade
|
15 minutter

Udstyr

Ingredienser

 • 400 g grønkål
 • 0,5 dl olivenolie
 • salt
 • stødt spidskommen (eller ethvert andet krydderi, du kan lide)

Sådan gør du

 • Rengør grønkålsbladene og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær stokken fra og riv bladene i grove stykker.
 • Vend bladene i olivenolie og masser olien godt ind i bladene. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt og spidskommen (eller dit valgte krydderi)
 • Jeg lavede mine i dehydrator. Jeg har en Excalibur dehydrator. Her fik de ca. 8 timer ved 57 grader. Resultatet bliver dog lige så fint og sprødt i almindelig ovn. Her skal de have ca. 15 minutter ved 150 grader varmluft. Hold godt øje med dem, så de ikke får for længe!
 • Spis dem med det samme eller opbevar dem i tætsluttende glas.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Grønkålschips – sprøde, sunde grøntsagschips

Forleden sad jeg og bladrede i mine egne bøger. Jamen jeg bruger dem da også!! Tit faktisk. Jeg manglede idéer til at få gjort kål (høhø) på en masse grøntsager. Og så var det jeg stødte på grønkålschipsene, som jeg helt havde glemt.

Grønkålschipsene her ser lidt forkullede ud, men det er de faktisk ikke. Grunden til den sorte farve er, at det faktisk var rødt grønkål, jeg brugte, og den er, som navnet antyder, mere rødlig, eller nærmest sort, end de flotte grønne grønkål. Begge slags kan selvfølgelig bruges.

I Mæt & Slank har jeg tre forskellige versioner af grønkålschips og selvom de  alle er lækre, laver jeg næsten altid bare dem med salt. Her har jeg valgt at tilføje et drys spidskommen, men det kan sagtens byttes til dit yndlingskrydderi.

Sprøde grønkålschips - opskrift på sunde chips, du kan spise med god samvittighed --> Madbanditten.dk
Sprøde grønkålschips - opskrift på sunde chips, du kan spise med god samvittighed --> Madbanditten.dk

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “Grønkålschips med spidskommen og salt”

 1. Nøøøøøj, hvor smager de godt. Har lavet dem her til aften. Manden og arvingen var ikke helt imponerede så jeg måtte spise de fleste selv….;)))))))))
  Det er ikke sidste gang. Lavede dem blot med salt og olivenolie…uhmmm.

  Svar