Grønkålschips smager meget bedre end de lyder! At se sine unger sidde og gnaske grønkålschips, som var det helt almindelige chips, er en særlig oplevelse. Men det er ikke desto mindre det, der foregår herhjemme, når jeg tager mig sammen til at lave disse lækre, sprøde grøntsagschips.

Grønkålschips med spidskommen og salt
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
- 400 g grønkål
- 0,5 dl olivenolie
- salt
- stødt spidskommen (eller ethvert andet krydderi, du kan lide)
Sådan gør du
- Rengør grønkålsbladene og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær stokken fra og riv bladene i grove stykker.
- Vend bladene i olivenolie og masser olien godt ind i bladene. Fordel på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt og spidskommen (eller dit valgte krydderi)
- Jeg lavede mine i dehydrator. Jeg har en Excalibur dehydrator. Her fik de ca. 8 timer ved 57 grader. Resultatet bliver dog lige så fint og sprødt i almindelig ovn. Her skal de have ca. 15 minutter ved 150 grader varmluft. Hold godt øje med dem, så de ikke får for længe!
- Spis dem med det samme eller opbevar dem i tætsluttende glas.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grønkålschips – sprøde, sunde grøntsagschips
Forleden sad jeg og bladrede i mine egne bøger. Jamen jeg bruger dem da også!! Tit faktisk. Jeg manglede idéer til at få gjort kål (høhø) på en masse grøntsager. Og så var det jeg stødte på grønkålschipsene, som jeg helt havde glemt.
Grønkålschipsene her ser lidt forkullede ud, men det er de faktisk ikke. Grunden til den sorte farve er, at det faktisk var rødt grønkål, jeg brugte, og den er, som navnet antyder, mere rødlig, eller nærmest sort, end de flotte grønne grønkål. Begge slags kan selvfølgelig bruges.
I Mæt & Slank har jeg tre forskellige versioner af grønkålschips og selvom de alle er lækre, laver jeg næsten altid bare dem med salt. Her har jeg valgt at tilføje et drys spidskommen, men det kan sagtens byttes til dit yndlingskrydderi.
Skal de opbevares på køl ?:) og hvis det er en kagedåse man har dem i, skal der så bagepapir i bunden ?
Nej, jeg har opbevaret dem i en lufttæt beholder (glas eller madpakke-agtig tingest) ude i det fri.
Nøøøøøj, hvor smager de godt. Har lavet dem her til aften. Manden og arvingen var ikke helt imponerede så jeg måtte spise de fleste selv….;)))))))))
Det er ikke sidste gang. Lavede dem blot med salt og olivenolie…uhmmm.
Det ku nok også du med lammekølle.
Lammekølle-chips? Det lyder da spændende! Jeg har lavet beef jerky engang. Det blev dælme også godt!