Tahindressing er en skøn dressing, som smager pragtfuldt på salater og råkost og her har jeg taget den klassiske dressing med tahin og peppet den op med en ordentlig omgang krydderurter til en grøn tahindressing.
Tahin er genialt at bruge i dressinger, hvis man gerne vil have den der cremede, fede fornemmelse uden mælkeprodukt. Tahin er samtidig en udmærket kilde til calcium, som ellers kan være svært at få nok af. Indrømmet, du vil skulle spise virkelig store mængder tahin, hvis det var din eneste kilde, men det hele tæller jo.
Mangler du flere mælkefrie opskrifter? Så her: Mælkefrie Keto opskrifter
Ingredienser
- 4 spsk tahin
- 1 stor håndfuld bredbladet persille
- 1 stor håndfuld koriander
- 1 fed hvidløg
- 1 citron saften herfra
- lidt koldt vand
- salt og friskkværnet peber
- evt. en smule sødning
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller i et (stav)blenderglas og blend til krydderurterne er helt findelt.
- Juster evt. med mere vand hvis dressingen er for tyk.
- Smag til og lad gerne dressingen trække lidt inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Grøn tahindressing med kryddeurter
Den klassiske tahindressing består jo primært af tahin, citronsaft og vand. I denne her har jeg puttet persille, koriander og hvidløg i og det giver en skøn dressing. Du kan bruge nøjagtigt de krydderurter, du kan lide. Dild eller basilikum ville fx også være lækkert. Uanset hvilke krydderurter du bruger, skal du være opmærksom på at det kan tage noget tid at få dem blendet helt ud. Men det bliver lækrest, hvis du har tålmodighed her.
0 kommentarer til “Grøn tahindressing”