Grøn squash-toast med skinke og ost


Som modvægt til denne uges kagetunge blogging, kommer her lidt rigtig mad. Nemlig en frokost, jeg spiste i sidste uge i forlængelse af, at jeg havde lavet de små grønne squash-pizzaer. De viste sig nemlig at kunne bruges til alt muligt andet også, som fx denne lidt sære grønne version af en toast.

Squash-toast med skinke og ost - en børnefavorit i nye klæder --> Madbanditten.dk

Grøn squash-toast med skinke og ost

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 minutter

Ingredienser

 • 2 squashbrød
 • 2 skiver flødehavarti eller anden ost
 • 1 skive skinke
 • 1 nip frisk oregano
 • smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

 • Saml toasten som du ville samle en sandwich.
 • Opvarm en lillesmule smør eller kokosolie på panden og læg hele toasten herpå. Læg et stort grydelåg henover panden og lad osten smelte. Vend toasten efter et par minutter, så den bliver gennemvarm. Tag af panden og server.
 • Server evt. en grøn salat med olie-eddikedressing til og/eller en grøn smoothie. Min her er med spinat, broccoli, ingefær, citron, persille og lidt æble. Blendet i Vitamixen med vand.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

CHOKOLADEDISKUSSIONEN, DER STAK AF

Eller med tanke på gårsdagens chokoladediskussion burde jeg vide bedre end at kalde det en “toast” men i stedet kalde det en “grøn klapsammen” eller lign. Puh, Facebook er et svært medie at arbejde med nogle gange!

Som regel kan jeg forudsige, hvis der er noget af det, jeg skriver, der godt kan bringe sindene i kog, mens jeg andre gange, som i går, fuldstændig bliver taget med bukserne nede. Den havde jeg ikke lige set komme.

Normalt gør jeg meget ud af at holde min egen tone pæn, når sådan noget sker, men i går havde jeg megatravlt med andre (offline) ting og syntes måske også, at diskussionen var et fint eksempel på, at man altid kan finde noget at kritisere, hvis man leder længe nok.

Og min overbærenhed med det hele var nok lidt derefter.

Jeg er ikke ude på at hverken støde eller skade nogen, og jeg beklager igen, hvis min chokoladekage gav anledning til det.

I dag har jeg sovet på det og vælger at tolke det, som at jeg har nogle ualmindeligt engagerede læsere. Og det er jo virkelig positivt!

TOASTS OG NOSTALGI

Så i dag rejser vi os igen. Og for historiens skyld holder jeg fast i ordet toast her. Der er nemlig en sær barnlig glæde forbundet med at spise toast.

Mand, jeg spiste mange toasts som barn!

Hvidt toastbrød, skinke og så den der orange substans, der skal ligne ost, hvor skiverne er individuelt pakkede ind. Well… i dag laver jeg min toast en anelse anderledes, men smagen er dæleme i top!

Jeg plejer at lune dem på panden og lægge et låg på, så osten smelter, men det slår mig lige, at jeg faktisk har en ældgammel toaster gemt væk i et skab et sted.

Er der nogen af jer, der har erfaring med at lave toast på grøntsagsbrød i toastjern? Ellers må jeg lige teste det. Totalt nostalgi!

ALTERNATIVER TIL DE GRØNNE SQUASH-BRØD

Er du ikke så heldig at have de grønne squashbrød, kan du i stedet lave enten skinketoasten eller spejlægstoasten. Begge er også virkelig lækre!

Squash-toast med skinke og ost - en børnefavorit i nye klæder --> Madbanditten.dk

Skal jeg sørge for din aftensmad?

Jeg har Keto madplaner til hele året – lavet med sæsonens råvarer. Du får fem ugers madplan komplet med indkøbsliste til hver uge. Slip for overvældelse, hovsa-løsninger og dyr takeout.

Se Keto-madplanerne her >>

Keto Madplan forår

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Grøn squash-toast med skinke og ost”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Jamen altså – dette er toast på højt niveau, de smager fantastisk. Blot til info – jeg huskede hele kramme-dræne-processen, første gang jeg lavede disse toasts, men glemte netop dette, da jeg producerede næste runde…. Det gode er, at det gjorde absolut ingen forskel – farve og konsistens var helt identisk, og hvem vil ikke gerne springe en arbejdsgang over? ;)

  Svar
 2. Jeg laver din opskrift på “Verdens bedste pizza” -bund i dobbelportion, så der bliver til to hele bradebander. Ofte med 50/50 blomkål og græskar.
  Så skærer jeg dem i toaststørelses-firkanter og fryser dem med bagepapir i mellem, tager dem direkte fra frys til enten toastmaskinen, eller brødristeren.

  Især med toastmaskinen er det nemt ar fylde den med ost og evnt skinke mm., lukke låget og have et lækkert måltid, med både grøntsager, æg, fibre, fedt og protein klar på under 5 min.? -og de bliver faktisk en anelse sprøde i det?

  Hvis man har lidt fantasi til at afveksle mulighederne for fyld/pålæg og smagsgivere i pizzabunden, er det nærmest umuligt at blive træt af.

  Jeg ved, at mange efterspørger hurtig morgenmad og noget at tage med på farten. Her er en toast (uden toastbrød -enough said?) jo en go’ idé.

  Svar
 3. Altså for mig var “problemet” ikke, at du kaldte det chokoladekage, men mere at du refererede til sukker og korn som unaturligt. Ja, de er forarbejdet, men det er ost sgu da også :D Eller kødpålæg. Eller smør. Osv osv osv.
  Man kan så diskutere sundhedsværdien i sukker og korn, men det kommer da også fra naturen, og jeg synes, det er en uheldig tendens, at man forsøget at gøre politisk ukorrekte ting unaturlige.

  til gengæld ser både toasten og CHOKOLADEkagen ( :D ) lækre ud, og jeg vil prøve toasten en dag, den ser ud til at mætte rigtig godt! Måske vil det også fungere som nem aftensmad i slutspurten af bacheloren med en god gang grøntsager til, til mig og kæresten..

  Svar
  • Jeg forstår sagtens argumentet og kan godt se tolkningen. Jeg havde bare slet ikke tænkt kagen som et statement i den retning, og derfor kom det bag på mig.

   Svar
 4. Du kan snildt lave toast i en toaster. Selv oopsies bliver sprøde! Mine gør, ihvertfald. Evt. kunne man lave dem i et vaffeljern, hvis man ikke ejer en toaster, tænker jeg ;)

  Maria.

  Svar
 5. Årh man jeg ville ønske at nogle liiige kunne/ville tænke to gange inden de bare skrev noget (på facebook).. Ikke alt er lige effektivt at smide i en kommentar derinde.
  Nå, mega lækkert TOAST, ser det ud til. :) Jeg har tænkt over, hvilken skinke bruger du i disse toasts? Jeg har svært ved at finde en økologisk skinke uden alle de der salte og E-numre. En parmaskinke smager altså ikke særlig godt i en toast eller omelet synes jeg.

  Svar