Grøn smoothiebowl – Greenie-bowl


Dejlig frisk og sund morgenmad forude! Se lige nogle dejlige farver! Det er da lige til at blive glad i låget af! Greenie-i-en-skål giver en dejlig og frisk start på dagen.

grøn smoothiebowl

Grøn smoothiebowl

Føj til favoritter Udskriv Pin
Greenie-bowl med broccoli og spinat
1
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Blend hele balladen i blenderen (jeg brugte Vitamixen) eller med stavblenderen. Kunsten er at den skal være tyk, så du må helst ikke tilsætte for meget ekstra væske.
 • Hæld over i en skål og pynt med lir og gejl på toppen. I mit tilfælde blev det bipollen og frysetørret havtorn.
 • Hertil spiste jeg et spejlæg og drak en kop kaffe med kokosolie.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Æg og kød til morgenmad

Den er noget pænere end min normale morgenmad! Min morgenmad er som regel stor og tung. Det har I måske bemærket. Men jeg har god appetit om morgenen og trives bare virkelig godt på æg og kød og den slags om morgenen. Det holder mig mæt og glad langt op af dagen.

Jeg foretrækker, som I ved, at spise færre men større måltider fremfor at spise flere små måltider dagen igennem. I hverdagene spiser jeg morgenmad ved 7-tiden og tit først frokost ved 13-13.30-tiden. Det passer perfekt med min arbejdsrytme.

I weekenden er rytmen anderledes. Dels står vi jo senere op, og dels skal jeg synkronisere rytme med tre andre. Vi spiser senere morgenmad i weekenden, og når min familie, som enten brænder deres morgenmad af med raketfart eller er slave af uret, begynder at rette an til frokost allerede ved 12-13-tiden, er jeg stadig virkelig mæt.

Greenie-bowl til let morgenmad

Egentlig tror jeg, at to måltider ville være rigeligt for mig i weekenden, men jeg synes, at det er vigtigt, at vi spiser sammen, så i stedet for at spise frokost på et tidspunkt hvor jeg egentlig ikke er sulten, har jeg nedjusteret min morgenmad. Og her kommer greenie-bowlen ind i billedet. Du kan også se om der er andre greenies eller smoothie der frister, lige her.

Den giver en dejlig og frisk start men lægger ikke en så tung bund som min normale morgenmad.

Hertil spiste jeg et spejlæg og drak en kop kaffe med kokosolie.

Smoothie bowl uden frugt?

Jeg holder meget af en nem version med broccoli og spinat (fra fryseren) og med sødme fra en lillesmule banan, en ordentlig mængde mynteblade (vokser som ukrudt på terrassen), vanilje og kokosmælk.

Vil du gerne helt udenom frugten, kan du nedskalere bananen eller udelade den helt. Selv synes jeg, at de få skiver gør underværker for smagen. Opskrift grøn smoothie uden banan, finder du her.

Greenie bowl - grøn smoothie-bowl med få kulhydrater -- Sund start på dagen! --> Madbanditten.dk

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Grøn smoothiebowl – Greenie-bowl”

 1. Hej Jane
  Bruger du frost spinat/grønkål direkte i blenderen uden at varmebehandle?
  Jeg har 2 gange oplevet at kaste op efter at have brugt frost spinat og frost grønkål + banan, æble, citronsaft + hørfrø, hampefrø og chia og hørfrøolie! Har dog disse ingredienser i mange uger uden problemer….
  mvh Susanne

  Svar
  • Ja, det gør jeg faktisk. Men jeg drikker ikke den slags længere men dengang jeg gjorde, tog jeg dem bare direkte fra frost.

   Svar
 2. Hi Jane, Jeg fik anbefalet din side, da jeg er i overvejelsesstadiet mht at skifte til LCHF kost, men en af mine store problemer og bekymringer er at jeg er allergisk overfor en del af de ting der bruges i kosten. F.eks er jeg allergisk overfor noedder, mandler, kokos, diverse froe og kerner, avokado osv.
  Saa mit spoergsmaal er, er der nogle gode substitutes for f.eks. kokosmaelk, for jeg vil frygtelig gerne kunne lave en greenie som denne, men hvis jeg hverken kan bruge kokos eller mandelmaelk er jeg lidt paa bar bund, med mindre jeg bruger almindelig maelk, men ville det bare oedelaegge hele ideen, hvis jeg bruger almindelig maelk istedet?
  (Undskyld de manglende danske bogstaver, bor i udlandet)

  Mange tak,

  Mia

  Svar
  • Hvis du kan tåle mælkeprodukter, kan du sagtens bruge det i stedet. Fx fløde, evt. fortyndet med lidt vand.
   Nødder og kerner udgør kun en meget lille del af LCHF, så det ville jeg ikke være så bekymret for. LCHF er først og fremmest grøntsager, kød og fedt. Og avokadoen er også helt frivillig :)

   Svar
 3. Jeg har endnu ikke vovet mig ud i en greenie, men vil da hels sikkert forsøge, for det ser jo lækkert ud. Jeg er bare virkelig tom for ideer til topping – altså udover det, du lige nævner her, som ikke findes i mit basis-køkkenskab?

  Svar
 4. Det ser flot ud,men lyder ikke godt i mine ører?men jeg giver det et forsøg,får nemlig slet ikke spist nok grøntsager,og det lyder jo som en nem måde at få en masse ned på. Forsøgte mig med squash bladselleri og broccoli som du skrev om tidligere,det kunne jeg ikke lide?men måske det hjælper med lidt banan i.
  Dejlig blog du har, jeg får meget inspiration her fra?

  Svar