Grøn smoothie med avokado


Kan det lade sig gøre at lave en grøn smoothie uden banan eller anden frugt, som dermed bliver ret så kulhydratfattig? Mit svar er mjaaah. Og inden botanikerne melder sig på banen, vil jeg skynde mig at sige, at jeg godt ved, at avocado botanisk set er et bær og denne grønne smoothie derfor ikke er “uden frugt”. Fair nok.

Grøn smoothie med avocado - lækker, cremet LCHF smoothie uden frugt (foruden avocado som jo teknisk set er en frugt)

Grøn smoothie med avokado

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Kom det hele i en blender og blend, til du har en helt cremet masse. Juster evt. med mere vand.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Men avocado er nu engang en af de “frugter”, vi gerne spiser på LCHF/Keto. Sammen med fx tomater og oliven, som jo teknisk set også er frugter, tror jeg.

Grøn smoothie med avokado

Og i dette bud på en low carb grøn smoothie har jeg brugt avocado til at give den lækre cremede konsistens, som man ofte bruger banan for at opnå.

Den smager jo selvsagt ikke sødt som en frugtsmoothie, men den har faktisk en del sødme alligevel. Faktisk sker der jo det, når man spiser LCHF/Keto/sukkerfrit i en periode, at smagsløgene tilpasser sig helt vildt meget. Og pludselig kan madvarer som avocado smage sødt, og ting som slik, sodavand og nogle gange helt almindelig frugt smage så kvalmt sødt, at det sidste, man har lyst til, er at spise det. Tankevækkende, ikke?

Kulhydrater før træning

Smoothien her indeholder 14 g kulhydrat pr. glas. Om det er for meget for din Low Carb livsstil er op til dig selv.

Er du typen, der træner om morgenen, og vil du gerne have noget let i maven inden, kan denne grønne smoothie være et fint valg, synes jeg. Evt. tilsat et højkvalitetsproteinpulver uden alt muligt skrammel i. Du kan også tjekke alle mine andre opskrifter på smoothie og greenie ud her.

Grøn smoothie uden banan - lækker, cremet LCHF smoothie uden frugt (foruden avocado som jo teknisk set er en frugt)
Grøn smoothie med avocado - lækker, cremet LCHF smoothie uden frugt (foruden avocado som jo teknisk set er en frugt)

Vil du gerne tilføje lidt ekstra sødme, synes jeg, man kommer langt med enten et par skiver frossen banan eller et par dråber stevia.

FLERE GRØNNE DRINKS?

Læs mere her: Greenie – min grundopskrift

Læs mere her: Sådan laver du en ægte greenie – kun med grøntsager

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Grøn smoothie med avokado”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane. Jeg har aldrig følt mig så godt tilpas i min krop, som i de små 3 uger jeg nu har spist LCHF. Tusind tak for al din vejledning og dine lækre opskrifter. Det her er en livsstil jeg kan se mig selv i, i et helt almindeligt liv og ikke bare en slankekur! Jeg er interesseret i hvor mange kalorier denne smoothie indeholder, sådan ca.? Svarer den mon til et morgenmåltid? Jeg tæller lidt på kalorierne, da jeg ønsker mig et vægttab.
  Kh Anne

  Svar
  • Det har jeg ikke regnet ud men med vægttab for øje vil jeg altid først og fremmest anbefale rigtig mad, der skal tygges. Grøntsager-kød-fedt. Du opnår meget bedre mæthed på den måde og har derfor bedre chance for at være i kalorieunderskud.

   Hvis smoothien her skulle gøre det som et hovedmåltid, ville jeg lægge noget protein til ved siden af, fx et par kogte æg, noget kød, laks/rejer eller hvad der nu lige er tilgængeligt.

   Og dejligt at du mærker de gode ting ved LCHF allerede :)

   Svar
 2. Bare til oplysning (og ellers tak for din blog og opskrifter): Rigtig mange ting, som vi kalder grøntsager er faktisk frugter :) Tag nu denne opskrift; sqaush er en frugt (sammen med agurk) fra græskarfamilien – så alle græskar er teknisk set frugter. Tomater, sammen med aubergine er frugter i natskyggefamilien (her tilhører kartofler også, men er en rodknold). Og som du skriver, er oliven og avocado frugter ligesom kokosnødden og alle de andre nødder, samt bønnerne (herunder jordnødden) og frøene.
  Dermed ikke ikke sagt, at de ikke kan bruges på LCHF. Vi har bare sprogligt/kulturelt valgt at adskille vores afgrøder anderledes end faktisk biologi/botanik :)

  Svar
  • Nemlig. Jeg har set at de amerikanske low carb-fortalere bruger termen “low sugar fruit”, og det er jo i virkeligheden så fint beskrevet.

   Svar
 3. Hoppede på LCHF-bølgen i går. Har for 4-5 år siden spist sådan med stor succes i en længere periode, men så var der lige et speciale der skulle skrives, børn der skulle fødes osv.: du kender visen. Men i sensommeren blev jeg nærmest fra den ene dag til den anden ramt af eksem. Det er i ansigtet og det sidder omkring øjnene og munden – dvs. at jeg nogle dage kan ligne en der har fået tæsk. Det er både socialt hæmmende og voldsomt kløende. Nogle dage vågner jeg med øjne så hævede, at jeg ikke kan se ud af dem og er nødt til at stå med kolde kludde på for at lindre og for at de skal falde. Allergitests viser ingenting. Jeg er lige fyldt 30, så jeg er (relativt) ung og rask, så det kan fandme ikke passe. Så læste jeg et gammelt indlæg du har om en der havde eksem/udslæt og hvor det forsvandt efter lchf. SÅ nu er jeg topmotiveret, jeg fik handlet stort ind i søndags og er nu i gang. Har givet den fuld gas med æggelatte og hørfrøshots osv., så min krop får masser af energi her i omstillingsperioden, og selvom jeg gik i seng med let hovedpine i går (som var 1. dagen) så sov jeg som en lille bevidstløs sten hele natten. Husker også fra sidste perioder at min krop meget hurtigt indstiller sig på den nye kost og tager glad imod. I morges startede jeg med en æggelatte – jeg er ikke så sulten om morgenen tit. Nu er klokken knap 11 og jeg glæder mig til frokost men er ikke “sulten-sulten”… Så det skal nok gå godt og så håber jeg virkelig at min krop kan finde ud af at smøre sig selv indefra; krydser fingrer for, at jeg snart ser helt normal ud igen :) Bare en beretning herfra. Og skal vist have den der smoothie i morgen :) (og beklager hvis du får to af denne kommentar – først gang jeg trykkede “send” sagde den at den ikke blev postet)..

  Svar
  • Held og lykke med dit projekt – det skal nok gå godt! Må jeg tilføje, at min teenage-søn også led af slem eksem, det har vi fået nogenlunde styr på med tilskud af Kæmpenatlys samt MSM-pulver (google – købt hos BULK-powders) OG EMS-salve (Google) Desværre kan jeg ikke overtale ham til at droppe de kedelige kulhydrater og spise flere grøntsager og fedt, men jeg tænker, at du allerede er rigtig godt på vej – og undskyld at jeg lige “blander mig” her ;-)

   Svar
  • Ej hvor jeg håber, det hjælper på dit eksem! Meld gerne lige tilbage, ikke?
   Rigtig god… bedring, eller hvad man siger :)

   Svar