En grøn rødkålssalat med brombær indeholder mange af efteråret og vinterens lækre ingredienser, men kan næsten spises året rundt. Den friske salat er vendt med en skøn mormordressing og den fede, søde dressing giver god modspil til de sød-syrlige brombær.
Rødkålssalaten er lækrest, hvis du snitter både grønkål og rødkål helt fint fx på et mandolinjern. Jeg har brugt grønkål, der er købt færdigsnittet , så slipper jeg både for at ribbe, skylle og hakke den – nemt!
Den grønne rødkålssalat vil gå sig rigtig godt som tilbehør til fx svinemørbrad, lammekølle med hvidløg og rosmarin eller flæskesteg.
Grøn rødkålssalat
Føj til favoritter Udskriv PinUdstyr
Ingredienser
Mormordressing
- 1 dl fløde
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk SukrinSirup gold
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rib grønkålen og hak den fint.
- Snit rødkål fint, evt. på et mandolinjern.
- Pisk en mormordressing sammen af fløde, citronsaft, fibersirup og rigeligt med salt og peber.
- Vend grønkål og rødkål med mormordressingen.
- Rist græskarkernerne lysebrune på en varm pande.
- Halvér evt. brombær, hvis de er meget store.
- Kom salaten på et fad og drys med græskarkerne, brombær og persille.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Skøn vintersalat med kål
Efteråret og vinteren er jo perfekte tidspunkter at spise den gode kål på og især rødkål kan godt være en anelse svær. Og det kan grønkål vel egentlig også. Ingen af dem er helt den samme crowd pleaser som fx spidskål, som alle kan lide.
Men at man skal arbejde lidt mere for sagerne, gør jo ingenting. Og at variere sit kålindtag, betyder jo samtidig at man varierer sit vitaminindtag, og det er jo altid en god idé.
Rødkål og grønkål skal have lidt kærlighed for at blive rigtig godt. Den fede mormordressing synes jeg gør det job rigtig fint.
Lækker opskrift 😋
Vil lige spørge dig om man kan blande dressing og kål sammen 3-4 timer før den skal bruges?
Jeg tror næsten den bliver lækrest, hvis du laver delene og gemmer dem hver for sig og så vender dressingen i kort før servering❤️
Tak for hurtigt svar👍
Tak for denne Jane.
Den er virkelig god. Havde kun frosne brombær men det fungerede perfekt også.
Lyder rigtig spændende. Tror du at den også kan bruges til stegt andebryst?
Ja det ville være super lækkert tilbehør👍🏼