Grøn pizza med humus og laks – mælkefri opskrift


Vi starter ugen med en dejlig grøn frokostret. Grøn pizza har jeg kaldt den, men jeg synes egentlig ikke, det er det rigtige navn for den. Men min fantasi svigtede mig, og det samme gjorde søvnen i nat, så jeg er lidt rundt på gulvet i dag.

Selvom jeg normalt har nogle temmelig brede fortolkninger af, hvad pizza er, synes jeg som minimum, en pizza bør involvere noget ost. Og det gør denne slet ikke, da den er helt uden mælkeprodukter. Men hvad skal jeg så kalde den? Grøntsagsbund? Åben grøntsagssandwich? Hjælp mig lidt her!

Mælkefri version

Normalt når jeg laver grøntsagsbrød, -wraps eller pizzabunde bruger jeg en kombination af grøntsager, ost og æg. Det, synes jeg, giver et superfint resultat. Ikke et italiensk-stenovnsbagt-hvedemelspizza-resultat, men et rigtigt dejligt resultat. Der er så altid nogen, der spørger, om man kan udelade osten, og det har jeg aldrig prøvet – før nu. Så svaret er: Ja, det kan man godt. Min personlige holdning er dog, at det slet ikke bliver lige så godt. Men det er selvfølgelig en smagssag.

Grøn pizza med humus og laks - dejlig grøn frokost - LCHF, low carb, glutenfri og mælkefri --> Madbanditten.dk

Grøn pizza med humus og laks

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 bunde
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Skær grøntsagerne i mindre stykker og put dem i foodprocessoren i den store skål (den med S-kniven). Blend eller pulse, til du har en finpureret masse.
 • Hæld de revne grøntsager over i en skål og bland æg og salt heri.
 • Fordel dejen på to bageplader beklædt med bagepapir. Jeg lavede to runde pizzaer, som fyldte det meste af pladen. Saml dem rundt i kanten med fingrene eller en dejskraber. Bag i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne i kanten.
 • Bundene klæber ret meget til bagepapiret sammenlignet med mine øvrige bunde. Brug en spatel til at løfte dem fra bagepapiret.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Jeg spiste ca. en halv pizza (dvs. 1/4 af den fulde portion til frokost. Jeg smurte et godt lag humus på, fordelte lidt varmrøget laks over og dryppede lidt persillepesto over. Og så fik jeg lidt løse grøntsager med lidt ekstra humus ved siden af. Dælme en dejlig frokost!

Find opskrifterne her: HURTIG HUMUS  &  PERSILLEPESTO

Eller flere pizzaer her: NÆSTEN-SPRØD BLOMKÅLSPIZZA  eller  LOW CARB PIZZA UDEN BLOMKÅL

Er humus egenlig Low Carb/LCHF?

I stedet for ost og tomatsovs har jeg toppet denne med humus og laks. Humus er jo lavet af kikærter, og hvorvidt det er “LCHF” eller “low carb” har jeg aldrig helt vidst, men jeg har hældt til, at det var det nok strengt taget ikke.

Forleden fandt jeg den første LCHF-bog, jeg købte engang for 100 år siden. En lille paperback af Annika Dahlqvist (LCHF’s almægtige svenske moder), og hun havde sørme både gulerødder og bælgfrugter på plus-listen. Well, jeg vil lade det være op til den enkelte at afgøre, om bælgfrugter er inde eller ude. Bare jeg får lov at spise min humus.

Grøn pizza med humus og laks - dejlig grøn frokost - LCHF, low carb, glutenfri og paleo --> Madbanditten.dk

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Grøn pizza med humus og laks – mælkefri opskrift”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hmmmmm jeg får slet ikke så tynde brød mine er ca. 1cm. Der hvor de er tyndere smuldre de. De kommer ikke til at hænge sammen så man kan lyfte dem. Det er alt for porøse. Men måske jeg har blendet massen for meget? Kan se at dit er lidt trævlet. Min er bare en grynet masse?
  Har stadig en del tilbage, kan jeg rede det på nogen måde???

  Svar
  • Hej Dorthe

   Åh det ved jeg desværre ikke. Men dette svar kommer nok også alt for sent. Din kommentar var havnet i min spam-mappe – derfor ser jeg den først nu.

   Svar
 2. Efter jeg fandt ud af, at jeg ikke tåler mælkeprodukter særlig godt, har jeg mange gange lavet nedenstående opskrift på grøntsagsbrød fra dig uden ost – og med ekstra æg i stedet. Det synes jeg faktisk bliver lige så fint :-)

  https://www.madbanditten.dk/hvidkalspandekager-med-karry-og-en-snasket-sandwich/

  Jeg laver ofte en 2-3 dobbelt portion til fryseren med forskellige grøntsager – og gerne broccoli, og så tilføjer jeg ca 2 æg mere i stedet. Karryen kan evt. også udelades, hvis brødene skal bruges til forskellige toppings.

  Svar